26 / 04 / 2024

Komşunun evine verilen zararı kim öder

Komşunun evine verilen zararı kim öder

Posta yazarı Tamer Heper 'Babam, köyde tarlaya sobadan çıkardığı külü dökmesiyle dayımın 2 katlı ahşaptan olan evinin yanmasına sebep olmuş. Bizden ev yapmamızı istiyorlar. Babamın oturduğu evden başka bir şeyi yok. Maddi durumumuz iyi değil. Nasıl bir yol izlemeliyiz?' sorusunu yanıtladı.

Komşunuz bunu yapıyorsa dikkat! Dava açabilirsiniz!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, sahibi olduğu parselin komşu parselle arasında yol olduğunu aktaran okuyucu, komşunun otel inşa ettiğini ve parseline tesis kurduğunu söyledi. Okuyucu şimdi ne yapabileceğini sordu.

Gürültü yapan komşu savcılığa şikayet dilekçesi!

Apartmanlarda gürültü sorunu çoğu zaman bina sakinleri arasında krize neden oluyor. Peki, komşunun gürültüsünden rahatsız olan apartman sakinleri nasıl yol izlemeli? İşte gürültü yapan komşu savcılığa şikayet dilekçesi...

Gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Çevre Kanunu’na göre 2021 yılında gürültü yapan komşunun ödeyeceği ceza artırıldı. Peki gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir? Gürültü yapan komşu ne kadar ceza alır? İşte tüm merak edilenler...

Gürültü yapan komşu ne kadar ceza alır?

Gürültü yapan komşuya verilen para cezasının tutarı yükseldi. Buna göre; gürültü yapan komşuya 1.594 TL para cezası verilecek. 

Gürültü yapan komşu için dava açılabilir mi?

Apartmanlarda gürültü sorunu çoğu zaman bina sakinleri arasında krize neden oluyor. Peki, tadilat yapan komşunun gürültüsünden rahatsız olan apartman sakinleri nasıl yol izlemeli?

Komşunun evine verilen zararı kim öder?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babam, köyde tarlaya sobadan çıkardığı külü dökmesiyle dayımın 2 katlı ahşaptan olan evinin yanmasına sebep olmuş. Bizden ev yapmamızı istiyorlar. Babamın oturduğu evden başka bir şeyi yok. Maddi durumumuz iyi değil. Nasıl bir yol izlemeliyiz?' sorusunu yanıtladı.

Bitişik evlerdeki tadilatlar komşu parsele taşabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Müstakil evimize çatı tadilatı yaptıracağız. Komşumuz ‘benim tarafıma 10 santimden fazlasına izin vermem’ diyor. Komşunun evi bizden sonra yapıldı, kot olarak aşağıda. Çatımızı orijinal ölçülerinde yaptırmak istiyoruz. Kanun ne diyor?' sorusunu yanıtladı.

İş yerine dönüşen apartmanlarda 'gürültü' krizi!

İş yerine dönüşen apartmanlarda üst/alt kat komşunun iş yeri olması daha büyük sorun yaratabiliyor. Konutlarda gürültü kirliliği para cezası ise 1192 liradan, 1461 liraya çıktı.

Banyosu alt komşuya akan ve tamirini yaptırmayan tazminat ödeyecek!

Yargıtay 20. Hukuk Dairesi, alt kattaki konuta su akıtmasına rağmen banyosunu ve balkonunu tamir ettirmeyen komşunun tazminat ödemesi kararını onadı.

Boğaziçi’ndeki kaçak yapılar imar affından yararlanabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Boğaziçi ön görünümde inşaat yasak. Bir vatandaş arsasına çivi bile çakamazken komşu parsele apartman yapıldı, kiraya verildi, Üstelik imar affına başvurdu, durumunu yasallaştırdı. Bu komşunun özelliği nedir?' sorusunu yanıtladı

Komşuya verilen zarar konut sigortası kapsamında! 

Konut sigortaları doğal olayların dışında komşulara verilen zararları, evdeki değerli eşya ve parayı, misafirlerin canlarını bile teminat altına alıyor. Ev oturulamaz hale geldiğinde güvenlik hizmetinin yanı sıra sigortalıların otel konaklama masrafları da karşılanıyor. 

Cam balkonda komşunun rızası şart!

Bahar aylarının gelmesiyle apartmanlar ve evlerde tadilat telaşı başladı. Yargıtay’a göre balkon ‘ortak yerlerden’ ve cam balkon tadilatı yapmak için komşularınızdan rıza almanız gerekiyor.

Komşunun ortak alandaki gürültüsünü kaydetmek suç mu?

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Oya Armutçu bugün köşesinde "sitelerde ortak yaşam kuralları" konusuna yer verdi. İşte yazının detayları...

Komşunun evine verilen zararı kim öder Haberi

Komşunun evine verilen zararı kim öder

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun '87 yaşındaki babam, köyde tarlaya sobadan çıkardığı külü dökmesiyle dayımın 2 katlı ahşaptan olan evinin yanmasına sebep olmuş. Dayım vefat ettiğinden çocukları ilgileniyordu. Şimdi bizden ev yapmamızı istiyorlar. Babamın oturduğu evden başka bir şeyi yok. Bizim de maddi durumumuz iyi değil. Biz yine de ‘yardım edelim, beraber yapalım’ diyoruz ama kabul etmiyorlar. Nasıl bir yol izlemeliyiz?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı... 

87 yaşındaki babam, köyde tarlaya sobadan çıkardığı külü dökmesiyle dayımın 2 katlı ahşaptan olan evinin yanmasına sebep olmuş. Dayım vefat ettiğinden çocukları ilgileniyordu. Şimdi bizden ev yapmamızı istiyorlar. Babamın oturduğu evden başka bir şeyi yok. Bizim de maddi durumumuz iyi değil. Biz yine de ‘yardım edelim,...