25 / 04 / 2024

Konak Aliağa Camiinin restorasyonu ne zaman bitecek

Konak Aliağa Camiinin restorasyonu ne zaman bitecek

İzmir Konak'ta bulunan 350 yıllık tarihi Aliağa Camii'nin yıkılan istinat duvarı, aslına uygun olarak onarılıyor. İzmir'in en önemli yapılarından biri olarak gösterilen 350 yıllık Aliağa Camii'ni yeniden ayağa kaldıracak çalışmalar başladı.

İzmir Aliağa Termik Santrali'nin raporuna itiraz!

CHP Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak, Aliağa Termik Santrali'ne verilen "olur" raporuna karşı İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne itiraz içerikli dilekçe verdi.

İzmir Aliağa Camii'nin istinat duvarı yeniden yapılıyor!

İZMİR’de Hisar Camii’nin ardından en eski cami olarak bilinen 350 yıllık Aliağa Camii’nin restorasyonunu Vakıflar Bölge Müdürlüğü üstlenirken Konak Belediyesi’de tarihi yapıyı koruyan 40 metrelik istinat duvarını yeniden yapıyor.

Konak Aliağa Camii aslına uygun olarak restore ediliyor!

İzmir Konak'ta bulunan 350 yıllık tarihi Aliağa Camii'nin yıkılan istinat duvarı, aslına uygun olarak onarılıyor. İzmir'in en önemli yapılarından biri olarak gösterilen 350 yıllık Aliağa Camii'ni yeniden ayağa kaldıracak çalışmalar başladı.

İzmir tarihi Aliağa Camii koruma altına alındı!

İzmir’in Konak ilçesinde bulunan 350 yıllık tarihi Aliağa Camii’nin yıkılan istinat duvarı, Konak Belediyesi ekiplerince aslına uygun olarak onarılıyor.

Vakıf GYO İzmir Aliağa yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı!

Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. İzmir Aliağa yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı.

Aliağa'ya özel donanımlı itfaiye'

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Aliağa'da yaptırdığı itfaiye binası, 27 Aralık Cumartesi günü açılacak. Kentin kuzey ilçelerine hizmet verecek yeni itfaiye de "özel bir donanıma" sahip olacak.

Serkan Acar: Aliağa'daki konaklama tesisleri yetersiz!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'a nezaket ziyaretinde bulundu.

Aliağa’daki itfaiye binası tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Aliağa’da yapımını tamamladığı itfaiye binası, 27 Aralık'ta törenle açılacak. Kentin kuzey ilçelerine hizmet verecek itfaiye, Aliağa ve çevresindeki sanayi tesislerinin yoğunluğu nedeniyle “özel bir donanıma” sahip olacak.

Dev otel zincirleri Aliağa'ya gelecek!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar 'ı ziyaret etti.

Aliağa, konaklama turizmini geliştirecek!

Ege Turistik işletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka'ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Aliağa'da kuralar çekildi, yüzler gülüyor!

Aliağa'da kuralar çekildi, yüzler gülüyor. İZMİR Büyüksehir Belediyesi'nin kentsel dönüşüm projesi uygulayacağı Uzundere Mahallesi'nde tapusuz yapı sahipleri de unutulmadı.Büyüksehir; Uzundere dönüşümünde yeni bir adım daha attı.

Aliağa'ya Hilton geliyor!

Aliağa'ya Hilton geliyor. MNV Turizm Gıda İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından yatırımı gerçekleştirilecek Hampton by Hilton, 121 odalı, 242 yataklı ve 3 yıldızlı olacak.

Aliağa'da birinci derece sit alanına RES onayı iddiası!

Belediyeleri by-pass ederek imar planları hazırlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aliağa'nın Yüksekköy Mevkii'nde Vinci derece SİT alanı üzerinde kalan rüzgar enerji santralinin kapasite artışını da onaylamış oldu.

Konak Aliağa Camiinin restorasyonu ne zaman bitecek Haberi

Konak Aliağa Camiinin restorasyonu ne zaman bitecek

İzmir'in Konak ilçesinde bulunan 350 yıllık tarihi Aliağa Camii'nin yıkılan istinat duvarı, aslına uygun olarak onarılıyor. İzmir'in en önemli tarihi yapılarından biri olarak gösterilen 350 yıllık Aliağa Camii'ni yeniden ayağa kaldıracak çalışmalar başladı. Hisar Camii'nin ardından İzmir'in en eski camisi olan ve mimarisinde ağırlıklı olarak ahşap kullanılan caminin restorasyonunu Vakıflar Bölge Müdürlüğü üstlenirken, tarihi yapıyı koruyan 40 metre uzunluğundaki istinat duvarı da onarılıyor.


Tarihi Konak su kanallarının bir tanesinin de avlusuna açıldığı 350 yıllık Aliağa Camii'ne dayanak olan ve geçtiğimiz yıllarda yıkılan istinat duvarı tarihi dokuya uygun şekilde yapılacak. Avlusunda Osmanlı döneminden kalma dev mezar taşlarının da sergilendiği tarihi cami, yapılan yenileme çalışmalarının ardından yeniden eski günlerine kavuşmuş olacak.


Yeni...