19 / 04 / 2024

Aliağa'da içme suyu şebeke yenilemesinde yüklenici firma işi yarım bıraktı!

Aliağa'da içme suyu şebeke yenilemesinde yüklenici firma işi yarım bıraktı!

Bütünşehir yasasının ardından kentin çevre ilçelerinde su ve kanal yatırımlarına ağırlık veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Aliağa'da yeni bir şokla karşı karşıya kaldı. Hattın 100 kilometrelik bölümü yeniden ihaleye çıkacak.



İZSU Genel Müdürlüğü'nün 2012 yılında ihalesine çıktığı 150 kilometrelik kent içi içme suyu şebekesinin yenilenmesi yüklenici firmanın işi yarım bırakması nedeniyle ortada kaldı. Büyükşehir Belediyesi, ilçeye yapılacak yeni artırma tesisi için kritik öneme sahip şebekenin kalan kısmı için önümüzdeki ay yeniden ihaleye çıkacak. 


Büyükşehir Belediyesi, Ocak 2012'de ihaleye çıkarak çalışmalarına başladığı Aliağa içme suyu şebekesinin yenileme işinde bir kez daha müteahhit mağduru oldu. Yaklaşık iki yıl önce ilçedeki 35 yıllık eski içme suyu şebekesi elden geçirmek üzere çalışmalarına başlayan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, yüklenici firmanın ekonomik durumunu gerekçe göstererek işi bırakması sonrasında 50 kilometresi tamamlanan hattın kalan 100 kilometrelik bölümü için yeniden ihaleye çıkacak. 


FİRMA BIRAKTI, İŞ ORTADA KALDI 

Kentin sanayi ile ticaret yükünü taşıyan ve hızla büyüyen Aliağa'nın en önemli sorunlarından bir tanesi olan içme suyu altyapısıyla ilgili İZSU tarafından başlatılan çalışmalar ortada kaldı. Nüfus yoğunluğu gün geçtikçe artan ilçede, İZSU Genel Müdürlüğümün Ocak 2012'de ihaleye çıkarak etap etap yenilemeye başladığı kentin içme suyu şebekesi yüklenici firmanın azizliğine uğradı. 


EYLÜL'DE TAMAMLANACAKTI 

İlçeye yapılacak yeni içme suyu arıtma tesisi için kritik öneme sahip ve yaklaşık 150 kilometreyi bulan 30-35 yıllık eski hattın yenileme ve değiştirilmesini üstlenen yüklenici firmanın ekonomik durumunu gerekçe göstererek işi bırakması nedeniyle Büyükşehir Belediyesi yarım kalan işin tamamlanması için yeniden ihaleye çıkacak. 


BÜYÜKŞEHİR YENİDEN İHALEYE ÇIKACAK 

6 milyon 793 bin TL bedelle ihaleye çıkartılan içme suyu hattının yenilenmesini üstlenen firmanın iş bırakmasının ardından çözüm arayışına giren Büyükşehir Belediyesi, acil olarak yeniden ihaleye çıkma kararı aldı. Eylül 2014'te tamamlanması planlanan, su kaçaklarını da azaltacak yatırımla ilgili mevcut ihaleyi fesheden Büyükşehir Belediyesi, Ocak ayında hattın kalan 100 kilometrelik bölümü için yeniden ihaleye çıkacak ve şebeke çalışmaları kaldığı yerden devam edecek. 


KOCAOĞLU: YATIRIM KALDIĞI YERDEN DEVAM EDECEK 

Konuyu değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Aliağa su şebekesinde maalesef bir müteahhidin ekonomik krize girmesinden dolayı 150 kilometre ön gördüğümüz su şebekemizin 50 kilometresini bitirebildik. 100 kilometresi yapılmadan ihaleyi tasfiye etmek zorunda kaldık. 

Maalesef ve maalesef yaşamında içinde bunlar var, oluyor. Ocak ayından itibaren kalan 100 kilometrenin de ihalesine çıkacağız. Yatırım kaldığı yerden devam edecek" diye konuştu. 


Yeni Vizyon


Geri Dön