24 / 04 / 2024

Aliağa'da konut fiyatları zirveye tırmanıyor!

Aliağa'da konut fiyatları zirveye tırmanıyor!

İzmir Aliağa'da son zamanlarda konut fiyatlarında yükselmeye devam ediyor. Bölgede faaliyet gösteren emlakçılar fiyatlardaki artışın nedeni olarak maliyetteki yükselişe bağladı. 



Ülke gündeminde de yer alan konut fiyatlarındaki artışın etkileri  İzmir  Aliağa'da da görülüyor. Aliağa Ekspress'te yer alan habere göre; özellikle son zamanlarda artan nüfusla beraber meydana gelen konut sıkıntısı Aliağa’nın belli sorunlarından biri oldu. Artan kiralar vatandaşı zor duruma sokarken bu durumun sebepleri Aliağa’da seneler boyunca faaliyet gösteren Erikçiler Emlak Sahibi Abdullah Erikçi anlattı. 

Aliağa da konut fiyatları zirveye tırmanıyor!

“Emlak sektörünün sihirli bir parmağa ve vicdana ihtiyacı var”

Abdullah Erikçi yaptığı açıklamasında “Aliağa’da telefonlarımızın susmadığı bir dönemden geçiyoruz. Özellikle deprem ve kentsel dönüşümlerden dolayı sıkıntıya giren emlak sektörünün sihirli bir parmağa ve vicdana ihtiyacı var. Maalesef, özellikle eğitim öğretim yılının açılmasıyla birlikte öğrencilere ve vatandaşımıza yardımcı olmakta güçlük çekiyoruz. Aliağa, son senelerde ne kadar ticari potansiyelini artırsa da konut sektörü bu potansiyeli karşılayamıyor. Tabii ki bunun belli sebepleri var. Öncelikle 2016’daki açıklamamda da bahsettiğim gibi imara açılmayan bölgeler hala yaramıza merhem sürmemekte. Daha sonrasında inşaat sektöründeki maliyetlerin artışı. Bu maliyetler arasında özellikle arsa maliyetleri göze çarpmakta. Diğer bir taraftan işin vicdani yönü de var. Bizim insanımız aslında merhametli, düşene yardım eden, aç kalanı doyuran, açıkta kalanı örten bir yapıya sahip ama maalesef son zamanlarda emlak sektöründe pek bir bilgisi olmayan ama yine de bu işin ekmeğini yiyen insanların da etkisinde kalarak evlerine fahiş fiyatlar çekmekte. Bu da insanın en doğal hakkı olan barınma ihtiyacını sıkıntıya sokmakta ve zedelemektedir. Biz, Erikçiler Emlak olarak son 15 günde 10’a yakın öğrencimize yardımcı olduk ve komisyon almadık. Benim de evlatlarım öğrenci. Bu konuda yardımcı olmak bizi sevindiriyor ama iş artık bizi de aşıyor. Buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum, evlerinizi bizlere getirin öğrencilerimizin mağduriyetlerini giderelim." şeklinde konuştu.

İzmir Aliağa'da 9.5 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!


Geri Dön