19 / 04 / 2024

Aliağa’da gençler sosyal projeler için çalışıyor!

Aliağa’da gençler sosyal projeler için çalışıyor!

Dünya’nın çeşitli ülkelerinden Uluslararası Gönüllü Gençlik Kampı için Aliağa’da buluşan gençler Aliağa Belediyesi tarafından yapılacak sosyal projeler için kolları sıvadı. Dünya gençleri eğitim projeleri için çalışıyor...



Dünya’nın çeşitli ülkelerinden Uluslararası Gönüllü Gençlik Kampı için Aliağa’da buluşan gençler Aliağa Belediyesi tarafından yapılacak sosyal projeler için kolları sıvadı. Aliağa’da buluşan ve kısa sürede birbirleriyle kaynaşan öğrenciler proje kapsamında okulların çevre düzenlemeleri ve boyama işlerinde çalışıyor. Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, çeşitli ülkelerden 22 gencin Aliağa’da buluşmasının dünya barışına katkı sağlayacağını söyledi.


DÜNYA GENÇLERİ İLK KÜREĞİ EĞİTİM İÇİN SALLADI

Kampta hem çalışan hem de yeni dostluklar edinen 22 genç, işe Aliağa Mehmet Saka İlkokulu’ndan başladı. 15 gün boyunca Aliağa’da konaklayacak olan genç kampçılar ilk olarak Aliağa Belediyesi ekiplerinin yardımıyla okul bahçesinde gerçekleştirilecek olan mini amfi tiyatro yapımı için kürek salladı. 


TÜRKİYE’YE VE ALİAĞA’YA ÖVGÜLER YAĞDIRIYORLAR

Hallerinden memnun görünen öğrenciler günlük 5 saatlik periyotlarla okuldaki çalışmalara katılıyor, kamp çalışmaları dışında kalan zamanlarda ise Aliağa ve çevre ilçelerdeki tarihi mekânları geziyor. Birbirinden farlık alanlarda eğitim alan, ancak kamp vesilesi ile hem mesleki açıdan hem de kültürel anlamda deneyimlerini paylaşma imkânı da bulan gençler Türkiye’ye ve Aliağa’ya övgüler yağdırdı. 


KÜLTÜRÜ MERAK ETTİKLERİ İÇİN ALİAĞA’YI TERCİH ETTİLER

Aliağa’yı tercih etmelerindeki en önemli etkeni Türk kültürünü merak etmelerine bağlayan kampçılar, ellerinde kazma kürek ile çalışırken eğitime destek oldukları için son derece mutlu olduklarını ifade etti. Farklı kültürlerden oluşan gönüllülerin barınma, yeme ve içme ve ulaşım ihtiyaçları Aliağa Belediyesi tarafından karşılanıyor. 


ALİAĞA’DAKİ İNSANLARIN YAKLAŞIMINI SICAK BULDULAR

Yunanistan, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Güney Kore, İspanya, Rusya, İngiltere, Tayvan ve Japonya’dan gelen 19-26 yaş arası 22 üniversite öğrencisi, Aliağa’da çok güzel vakit geçirdiklerini, insanların yaklaşımını çok sıcak bulduklarını ve kendi ülkeleri dışında başka kültürleri de görmek istedikleri için Türkiye’ye geldiklerini ifade etti. Gönüllülük unsurunu ön plana çıkarmayı amaçlayan ‘Uluslararası Gönüllü Gençlik Kampı’ aynı zamanda toplumlararası yakınlaşmaya da olanak sağlıyor. 


BAŞKAN OĞUZ: “AMACIMIZ DÜNYA BARIŞI’NA BİR PARÇA KATKIDA BULUNABİLMEK

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, 4 yıldan bu yana farklı ülkelerden yüzün üzerinde genci Aliağa’da buluşturduklarını ifade ederek, “Gençlerimizi Dünyayla kaynaştırabiliyorsak, ne mutlu bize” dedi.

Başkan Oğuz, “Uluslararası Gençlik Kampı kapsamında 4 yıldır, yaklaşık 20 ülkeden Gençlerimiz Aliağa’ya geliyor. Burada çalışmalar yapıyor. Onları, gençlerimizle kaynaştırmaya ve dünya barışına katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Çok da güzel olduğuna inanıyorum.” Dedi.

Başkan Oğuz, “Farklı ülkelerden gelen dünya gençleri bu yıl çalışmalarına Mehmet Saka İlkokulu’ndan başladı. Okulumuzun bahçesinde düzenleme yaptılar, boya ve badanasına yardımcı oldular. Biz de gençlerimize çevremizdeki tarihi turistik yerlerini gezdiriyoruz. 4 senedir memnun kaldıklarını gördüm, bu yıl da yine memnun olduklarını gördüm. Amacımız Dünya Barışı’na bir parça katkıda bulunabilmek. Gençlerimizi  Dünyayla kaynaştırabiliyorsak, ne mutlu bize.  Gençlerin Türkiye’yi tanımalarını istiyoruz. Bizi yanlış tanıdıklarını zannediyorum ama geldikten sonra düşünceleri değişiyor.” Dedi.

 


Geri Dön