27 / 04 / 2024

Kemikliburun Sosyal Tesisi için çalışmalar başladı!

Kemikliburun Sosyal Tesisi için çalışmalar başladı!

İlçedeki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Fatih Belediyesi Kemikliburun Sosyal Tesisi için çalışmalara başladı.



 

Fatih Belediyesi bir sosyal tesis ve parkı daha Fatihlilere kazandırıyor. Mevlanakapı Mahallesi Kemikliburun Sokak’taki tesis Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacak.

Fatih Belediyesi'nde yer alan habere göre, Mevlanakapı Mahallesi’nde Kemikliburun Sokak’ta (1567 Ada, 81 parsel) yer alan 7 bin 915 metrekarelik proje alanında 2015'te kamulaştırma çalışmaları yapılarak ve bölgedeki atıl yapılar ortadan kaldırılmıştı.

Alanla alakalı birçok alternatif proje önerisi getirilmiş olup son olarak İç Kara Surlarının tarihi ve görsel güzelliklerini öne çıkaracak olan ve  bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek  bir proje hazırlandı. Projenin inşaatı tamamlandığında dinlenme alanları, süs havuzu, bisiklet yolu, yeşil alanlar, fitness, çocuk oyun alanları, otopark ve sosyal tesis vatandaşlara hizmet verecek. 

KEMİKLİBURUN SOSYAL TESİSİ

Park içerisinde sosyal tesis hizmeti vermek üzere planlanan yapı 224 metrekare alan üzerine konumlandırılacak parka hâkim bölgede olup ön kısmındaki havuz, açık ve yarı açık oturma alanları ile kullanıcıların hoşça vakit geçirebilecekleri bir mekân olarak hizmete açılacak. Projenin yılsonuna kadar tamamlanması ve vatandaşların hizmetine sunulması planlanıyor.


Geri Dön