25 / 04 / 2024

Aliağa’da altyapı yenilendi, caddeler asfaltla buluşuyor!

Aliağa’da altyapı yenilendi, caddeler asfaltla buluşuyor!

ALİAĞA - İZMİR 165 km’ lik içme suyu şebekesinin tamamı yenilenen Aliağa’ da Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleşen yatırımlarla kentin çehresi değişiyor...




ALİAĞA- İZMİR 165 km’lik içme suyu şebekesinin tamamı yenilenen Aliağa’da Aliağa Belediyesi ve  İzmir  Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleşen yatırımlarla kentin çehresi değişiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile kentin 30-40 yıllık eski altyapısını yenileyen Aliağa Belediyesi, kentin dört bir yanındaki caddeleri asfaltla buluşturuyor. Son olarak altyapı işleri biten kent merkezinin ana arterlerinden Fevzipaşa Caddesi asfaltlanmaya başlandı. Bayram öncesi başlayan asfaltlama çalışmaları esnafı ve vatandaşları memnun etti. 



Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, Fevzipaşa Caddesi’nin bayrama kadar asfaltlanacağını belirterek, “Burada 15 bin m2 asfaltlama yapıyoruz. Biraz sıkıntı çekildi ama cadde örnek bir görünüme kavuştu. Esnafımıza ve vatandaşımıza hayırlı olsun” dedi.


FEVZİ PAŞA CADDESİ MODERN GÖRÜNÜMÜNE KAVUŞUYOR

Geçtiğimiz aylarda Aliağa’nın ana arteri olan Atatürk Caddesi’nde kısa sürede bitirilen asfaltlama çalışmasının ardından şimdi de Fevzi Paşa Caddesi asfaltla buluştu. İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBETON ve Aliağa Belediyesi ekipleri 4 bin tonluk asfalt altı yol malzemesi serilerek zemin hazırlığı yapılan Cadde’de asfaltlama çalışmalarına başladı. Yaklaşık 15 bin metrekarelik asfaltlama çalışmasının sonunda cadde modern görünümüne kavuşacak.


BAYRAM ÖNCESİ ASFALTLAMA,  CADDE ESNAFININ DA YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Asfalt çalışmaları sürerken, Aliağa Belediyesi ekipleri caddede bordür ve kaldırım çalışmalarını da eş zamanlı olarak sürdürüyor. Cadde’ye 2 bin metretül bordür döşenirken, kaldırım çalışmaları ise Bayram sonrası tamamlanacak. Aliağa’nın yoğun trafik yükünü taşıyan güzergâhı iyileştirecek asfaltlama, bayram öncesi esnafın da yüzünü güldürdü. Asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Oğuz ile sohbet eden cadde sakinleri Başkan’a teşekkür etti. 


YOLLAR ŞEHİR ESTETİĞİNE UYGUN HALE GETİRİLİYOR

Cuma sabah saatlerinde başlayan asfaltlama çalışmalarında İZBETON ekipleri ile Aliağa Belediyesi ekipleri birlikte görev alıyor. İki vardiya şeklinde gece gündüz çalışan 25 kişilik ekibin özverili çalışmalarıyla yollar şehir estetiğine uygun hale getirilerek, araç trafiğinin daha akıcı olması sağlanmış olacak. İlçe dahilindeki diğer sokak ve caddelerde lokal olarak bozulan asfaltlar ise Kurban Bayramı sonrası yenilenecek. 


BAŞKAN OĞUZ’DAN ALİAĞA’YA BAYRAM HEDİYESİ

Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, 4,5 yılda kentin eskimiş altyapısının yenilendiğini ve uzun yıllar kente hizmet edecek standarda getirildiğini ifade ederek, “Kent içinde yapılan Altyapı çalışmaları her zaman sıkıntılıdır. Çünkü günlük yaşamı olumsuz etkiler. Ancak bu çalışmaların yapılması zorunlu. Biz kısa sürede işleri bitirerek asfaltlamaya başladık” dedi.


EKİPLER GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYOR

Başkan Oğuz, “FevziPaşa Caddesi, kent merkezi için çok önemli bir arter. Aliağa’nın girişi. Çok kötü bir vaziyetteydi. Burada 15 bin metrekare asfalt yapıyoruz. Asfaltı İzmir Büyükşehir yapıyor. Asfalt altı çalışmaların işçiliğini Aliağa Belediyesi olarak biz hazırlıyoruz. Bordürleri biz çekiyoruz ve Yürüyüş yollarını biz yapıyoruz. Bayrama kadar çalışmaları bitireceğiz. Sadece kaldırımlar bayram sonrasına kalacak. Gece gündüz çalışıyoruz.” Dedi.


250 BİN METREKARE ASFALT YAPILDI

2013 yılında Aliağa’nın bir çok mahalle ve caddesinin yatırımlarla çehresinin değiştiğini söyleyen Başkan Oğuz, “İçme Suyu şebekesinin değişmesinden dolayı yer yer halkımız sıkıntı çekti. Ama hakikaten insanüstü çalışıyoruz. Belediye işçilerimize de buradan çok teşekkür ediyorum. Gece gündüz demeden bu yolu bitiriyorlar. Aliağa genelinde 250 bin metrekareye yakın asfalt döktük. İnşallah kış gelmeden yollarımızı bitireceğiz” diye konuştu. 


YENİLENEN FEVZİ PAŞA CADDESİ’NDE NELER YAPILDI? 

1- İZSU tarafından caddenin Atatürk İlkokulu arkası ile Polis lojmanı arasındaki bölüme yeni içme suyu şebekesi döşendi. Binaların içme suyu braşman bağlantıları yapıldı.

2- TEDAŞ ekipleri caddedeki enerji hatlarını yer altına aldı.

3-Caddeki mevcut yolda kilit taşlar söküldü, Aliağa Belediyesi ekipleri tarafından 4 bin tonluk asfalt altı yol malzemesi serilerek cadde asfaltlama için hazırlandı. 

3- Cadde’nin kenarlarına 2 bin metretül bordür döşendi.

4-Bu çalışmaların ardından yolların asfaltlama çalışmasına başlandı. 3 gün sürmesi planlanan çalışmalar sonunda Caddeye 14 bin metrekare asfalt atılmış olacak.

5- Kurban Bayramı öncesi asfalt mesaisi yapan ekipler, Fevzi Paşa Caddesi’nin yanı sıra Alp Oğuz Anadolu Lisesi arkasında yer alan 361 ve 369 sokakta da çalışma yürütecek.


Geri Dön