28 / 03 / 2024

Aliağa İzmir Caddesi kabuk değiştiriyor!

Aliağa İzmir Caddesi kabuk değiştiriyor!

Aliağa İzmir Caddesi kabuk değiştiriyor. Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar çerçevesinde; Aliağa'nın önemli arterlerinden biri olan 'İzmir Caddesi' A'dan Z'ye sil baştan yeniden yaratılıyor.



Aliağa Belediyesi'nin ilçe genelinde sürdürdüğü kentsel tasarım çalışmaları devam ediyor. Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalar çerçevesinde; Aliağa'nın önemli arterlerinden biri olan 'İzmir Caddesi' A'dan Z'ye sil baştan yeniden yaratılıyor. 


ALİAĞA'NIN PRESTİJ CADDESİ OLACAK 


Mesai kavramı gözetmeksizin Aliağalı vatandaşların istek ve görüşleri doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Aliağa Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler,  İzmir  Caddesi'ni yenileme çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. 'İzmir Caddesi'nde hummalı bir çalışma yürüten ekipler; ilk olarak yağmur suyu inşaatı ile altyapı hamlesinin startını verdi. Baştan başa modernize edilecek olan caddede yapılan çalışmaların bitiminde; İzmir Caddesi'nin Aliağa'nın en prestijli caddelerinden biri haline geleceği belirtiliyor. 


KOORDİNELİ ÇALIŞMA 


Uzun yıllar bakımsız haliyle şehrin en işlek caddelerinden biri olan İzmir Caddesi'nde yenileme çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanması hedefleniyor. İzmir Caddesi Yenileme Projesi'kapsamında; İZSU, İzmirgaz, GEDİZ A.Ş, Telekom ve Aliağa Belediyesi alt yapı ve üst yapı çalışmalarını koordineli olaraksürdürüyor. 


SU BASKINLARI TARİHE KARIŞACAK 


İzmir Caddesinde yapılan altyapı çalışmalar neticesinde; daha önce yoğun yağışlar nedeni ile meydanagelen su baskınlarının artık tarihe karışacağı belirtiliyor. 


Yağmur sularını kanalizasyon sularından ayırarak su baskınlarının yaşanmasının önüne geçen ve 2011 yılından bu yana Türkiye'de kullanılan scada sistemini, yenilenen İzmir Caddesi'nde hayata geçirecek olan Aliağa Belediyesi, projenin tamamlanmasıyla birlikte devreye sokulacak olan scada sistemiyle İzmir Caddesinde su taşkınlarının tamamen önüne geçmeyi hedefliyor. 


SÜRPRİZ PROJE 


Yenileme çalışmalarının startını beklenenden çok daha erken vererek Aliağalılara adeta sürpriz yapan Aliağa Belediyesi'nin 'İzmir Caddesi Yenileme Projesi' kapsamında caddedeki mevcut beton direklerin sökülüp yerine modern direklerin dikileceği, cadde boyunca elektrik tellerinin yer altına alınacağı, caddenin trafiğe kapatılacağı ve MOBESE sistemi ile 7 gün 24 saat izleneceği verilen bilgiler arasında yer alıyor. 


ÇEVRE SOKAKLARINDA DA ALTYAPI ÇALIŞMALARI YAPILACAK 


'İzmir Caddesi'nde çalışmalar devam eden çalışmaların yanı sıra çevre sokaklarda da altyapı çalışmalarının sürdürüleceği bildirildi.Kazım Dirik Mahallesinde ki 283,289,290,293,294,292,284,285,295, 296 ve Ahmet Balcı Sokak ile birlikte Kültür Mahallesinin 282, 276, 279, 278 ve Şerafettin Öztürk sokaklarında da altyapı çalışmalarının kısa sürede başlatılacağının bilgisi verildi. 


yeni Vizyon


Geri Dön