19 / 04 / 2024

Kozyatağı Carrefour AVM kabuk değiştiriyor!

Kozyatağı Carrefour AVM kabuk değiştiriyor!

Türkiye'nin ilk hipermarketine kapılarını açarak perakende sektöründe çığır açan Kozyatağı Carrefour AVM kabuk değiştiriyor. Açıldığı ilk yıllarda kapısında sıra beklenen alışveriş merkezinde şu sıralar hummalı bir çalışma sürüyor.



Pandemi dönemini yenilenmek için kullanan AVM yönetimi, değişim için düğmeye basmış. Para’dan Çiğdem Yücesoy Subaşı'nın yolu buraya düşünce öğrenmiş. Para’da yer alan habere göre, AVM'de Mudo, Atasun Optik ve Starbucks gibi birkaç mekan dışında neredeyse tüm mağazalar kapalı. "İstanbul'un kalbine yeni bir gelecek" sloganıyla yenilenmeyi duyuran dev pankartların asılı olduğu AVM'de baştan aşağı bir değişim stratejisi yürütülüyormuş.

Yeni yeme içme markaları, renkli yaşam alanları, dünyadan son konseptler, yeni trendler ve gurme restoran-kafelere yer verilecekmiş.

Kozyatağı Carrefour AVM'nin yönetimi 2018'den bu yana Worldvvide Asset Management (WAM) tarafından yürütülüyor. Nişantaşı City's ve Meydan AVM'yi de yöneten şirket, sinema salonu için özel bir yatırım yapıyormuş. 4DX, IMAX teknolojisi taşıyan dokuz adet sinema salonu inşa ediliyormuş. Türkiye'nin en büyük departman store'u Boyner'in iki ay önce AVM'den çıkması yönetimi yeni arayışlara yönlendirmiş. Yeni markalar için görüşmeler yapılıyormuş. Özdilek, Benetton, LC Waikiki ile el sıkışılmış. Yargıcı ve Mavi'nin de açılacağı AVM'de Joker ise üst kata geçerek daha büyük bir alanda hizmet verecekmiş.

Gülaylar Group'un sahibi olduğu AVM'nin üzerinde bulunduğu 128 dönümlük arazi için otel ve hastane gibi yatırımların hayata geçirileceği de konuşuluyor. E5 ve E6  otoyolunun kesişme noktasındaki stratejik lokasyonu ve geniş arazisiyle AVM'nin bulunduğu alan, İstanbul'un yüzük taşı olarak anılıyor. "Efsane geri dönüyor" sloganıyla başlayan değişimin eylül ayında tamamlanması planlanıyormuş. Grup, bu değişimle birlikte Avrupa'nın en iyi AVM'si olmayı hedefliyormuş...


Geri Dön