28 / 03 / 2024

konkordato isteyen firmalar

konkordato isteyen firmalar

İnşaat sektöründeki konkordato haberlerinin ardı arkası kesilmiyor. AC Yapı, Metsan, Nuhoğlu, Emay, Ceylan İnşaat ve Satya’dan sonra Semerkand Yapı da konkordato istedi.

Bursa'da 11 inşaat şirketi konkordato istedi!

Döviz kurundaki dalgalanmalar, yüksek faiz oranları ve enflasyon gibi unsurlar inşaat sektörünü zora soktu. Bursa merkezli 11 inşaat şirketi konkordato talebinde bulundu.

Konkordato isteyen şirketlerin üçte ikisi inşaat sektöründen!

Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Mali Müşavir Berk Hacıgüzeller, konkordatoyla ilgili hazırlanmakta olan yeni kanun hakkında konuştu. Hacıgüzeller, ''Konkordatoda keyfilik önlenecek'' diye konuştu.

FD Proje konkordato istedi!

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, TCDD, Merkez Bankası, ODTÜ, SGK gibi bir çok devlet kurumuyla iş yapan FD Proje konkordato  talep etti.

Konkordato konut projelerini nasıl etkiler?

Son haftalarda birçok inşaat firması mali sıkıntıyı aşamayınca konkordato talebinde bulundu. Konkordatoya başvuran inşaat firmalarının evlerinden satın alan vatandaşlar için ise etkinin nasıl olacağı merak konusu oldu. 

Türkiye'de konkordato isteyen 172 inşaat firması!

Gayrimenkul sektöründeki durgunluk inşaat firmalarını vurdu. Mali sıkıntı yaşayan 172 firma konkordato talebinde bulundu. İşte o firmalar...

Konkordato isteyen firmalar 2021!

Pandemi sonrası gayrimenkul sektöründeki durgunluk inşaat firmalarını etkiledi. Mali sıkıntı yaşayan onlarca firma konkordato talebinde bulundu. İşte konkordato isteyen firmalar 2021...

Odabaşılar İnşaat'ın konkordato talebi reddedildi!

Mali sıkıntıları aşamadığı için konkordato isteyen Odabaşılar İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin konkordato davasıyla ilgili yeni karar çıktı. Buna göre, şirketin konkordato talebi reddedildi...

İnşaat firmaları yeni döneme başlıyor! Kriterler değişti!

Koronavirüsün ardından konut tercihleri de değişti. Değişen talebe ayak uydurmak isteyen inşaat firmaları yeni bir döneme başlıyor. Artık yatay mimari, bahçe ve balkonlar, doğru havalandırma, kaliteli malzeme ve çalışma odalı evler bundan sonra ana kriterler olacak.

Konut stokunu eritmek isteyen firmalar faiz indirimiyle harekete geçti!

Özel sektörde de konut faizi yüzde 1'e yaklaştı. Konut kredi faizlerindeki indirim konut stokunu eritmek isteyen inşaat firmalarını harekete geçirdi…

Konkordato ilanları hız mı kazandı?

Firmaların son günlerde konkordato ilan etmeleri ile gündeme geliyor, İnşaat, tekstil, mobilyacılık gibi her sektörden şirket maddi kriz yaşıyor...

Küçük ve orta ölçekli inşaat firmaları Amerika pazarında daha şanslı!

MÜSİAD Amerika Başkanı Ayhan Özmekik, Amerika pazarında yatırım yapmak isteyen küçük ve orta ölçekli inşaat firmalarına, "Buraya yatırım yapmak isteyenlerin doğru yerlerde, doğru insanlardan destek almalarını özellikle tevsiya ediyorum" önerisinde bulundu..

Verimliliği artıran firmalardan ilginç ofis tasarımları!

Çalışanların verimini artırmak isteyen firmalar çok ilginç ofis tasarımlarına imza atıyor. İşte farklılıklarıyla şaşırtan ofisler...

Ev alacaklara hesaplı konut rehberi!

Kamu bankaları tarafından başlatılan faiz indirimi hamlesi konut sektörünü hareketlendirdi. 1 haftada 14 bin sıfır konut satıldı. Bu ivmeyi artırmak isteyen firmalar da indirim üstüne indirim yaptı.

Konutta indirim üstüne indirim!

Kamu bankalarının konutta kredi faizini 0.99'a çekip, vadeyi de 15 yıla çıkarması, sektörü de harekete geçirdi. Bu ortama daha da canlılık katmak isteyen firmalar birer birer yeni kampanya açıklıyor. Kurban Bayramı kampanyaları da eklenince sektörde birçok fırsat oluştu.

Ulu İnşaat, konkordato istedi!

Antalya'nın en büyük inşaat firmalarından biri olan Ulu İnşaat konkordato talebinde bulundu. 

Londra'da arsasını satıp borçlarını ödeyebilecek firmalar konkordato ilan ediyor!

NG Holding Kurucu Başkanı Nafi Güral, artan konkordato ilanları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Güral, ''Londra'daki arsasını satsa borçlarını ödeyebilecek olanlar bile konkordato ilan ediyor'' diye konuştu.

Her isteyen konkordato ilan edemeyecek!

Balıkesir SMMMO Başkanı Metin Yalçın, son dönemde ülke gündeminde yerini koruyan konkordato ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Konkordato isteyen şirketlerin üçte ikisi inşaat sektöründen!

Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Mali Müşavir Berk Hacıgüzeller, konkordatoyla ilgili hazırlanmakta olan yeni kanun hakkında konuştu. Hacıgüzeller, ''Konkordatoda keyfilik önlenecek'' diye konuştu.

konkordato isteyen firmalar Haberi

konkordato isteyen firmalar


İnşaat sektöründe 2005'te Esenyurt eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan ve kardeşi Çetin Çapan tarafından kurulan Semerkand Yapı konkordato talep etti.

Sözcü gazetesinden İsmail Şahin'in haberine göre, İstanbul Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından 3 Ocak 2019'da verilen karara göre firmaya 3 aylık geçici mühlet verildi ve yeminli mali müşavir Adnan Ay, finans uzmanı Ali Fatih Uysal, Doç. Dr. Burak Huysal’ın geçici konkordato komiseri olarak  atandı.

Şirketin konkordato talebine ilişkin duruşma 28 Mart 2019'da yapılacak.

ÇAPAN YÖNETİMDEN ÇIKTI 

Esenkent'te 7 bin 200 konut, Boğazköy'de 5 bin 700 konut, Beylikdüzü'nde de 4 bin 200 konut inşa eden Semerkand Yapı, İstanbul ve Bodrum'da çok sayıda butik proje hayata geçirdi. Hali hazırda Beylikdüzü'nde 555 daire ve 95 mağazadan meydana gelen Semerkand Line, 184 konutluk Kozz Ankara ve 214 konutluk...