26 / 04 / 2024

kontrol kulesi ve deniz fenerleri

kontrol kulesi ve deniz fenerleri

Türkiye gibi 3 tarafı denizlerle çevrili bir yarımada için gayrimenkul sektöründe sık sık dile gelen bir diğer konu ise kıyılarda yapılaşma. Peki Kıyılarda hangi yapılar yapılabilir?

Kıyılarda hangi yapılar yapılabilir?

Artan nüfusun da etkisiyle kıyılarda yapılaşma isteği ve buralardaki rant beklentisi önemli bir husus. Peki Hukuken kıyılarda yapılaşma mümkün mü? Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş yanıtlıyor...

1952'de vali denetimde! Koşuyolu ve Bağlarbaşı'ndaki belediye ucuz evleri kontrol edilmiş!

1952 yılında vali ve belediye başkanı denetimde! Koşuyolu ve Bağlarbaşı'nda yer alan belediye ucuz evleri kontrol ve teftiş etmiş.

Depreme karşı dayanıklı binalar için son dakika uyarısı: Zemin kontrolü ve vize uygulaması yapılmalı! 

Doç. Dr. Çağlar Özer, yapılardaki statik projenin dışına çıkılmasının engellenmesi için belirli periyotlarda zemin kontrolü ve vize uygulanmasını tavsiye etti. İşte ayrıntılar...

Galata Kulesi'nde restorasyon başladı! Deprem riski kontrolü de yapılıyor! Restorasyon ne zaman tamamlanacak?

Galata Kulesi’nde 1 Kasım’da başlayan restorasyon çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul'un simgesi için deprem kontrolü de yapılıyor. Peki Galata Kulesi restorasyonu ne zaman tamamlanacak?

Technıcs Kontrol Mühendislik Ve Gözetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Technıcs Kontrol Mühendislik Ve Gözetim Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ufuk Anli tarafından kuruldu.

T.C. kimlik numarasının sonu 0 ve 2 olanlara müjde! Bu tarihte hemen hesaplarınızı kontrol edin!

T.C. kimlik numarasının sonu 0 ve 2 olanlara son dakika müjdesi geldi. Bu tarihte hemen hesaplarınızı kontrol edin...

Kız Kulesi Ziyaretçi Karşılama Merkezi ve İskelesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Salacak Mahallesi, Kız Kulesi Ziyaretçi Karşılama Merkezi ve İskelesi 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı. 

Nova Ndt Mühendislik Ve Test Kontrol Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Nova Ndt Mühendislik Ve Test Kontrol Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Tuzla’da 1.000,000,00 TL sermaye bedeli ile kuruldu.

Müze ve ören yerlerine giriş ücretlerine zam: Efes Antik Kenti 700 TL, Galata Kulesi 650 TL! İşte diğer giriş ücretleri

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı müze ve ören yerlerinin giriş ücretlerine zam geldi. Zamlı listeye göre Efes Antik Kenti giriş ücreti 700 TL, Galata Kulesi için ise 650 TL olarak belirlendi. İşte diğer yerlerinin giriş ücretleri...

Prize Teknik Kontrol Ve Belgelendirme Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Prize Teknik Kontrol Ve Belgelendirme Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 200 bin TL sermaye bedeli ile İlkay Betül Kasım tarafından kuruldu.

Kız Kulesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul İli, Üsküdar İlçesi, Salacak Mahallesi, 369 Ada 1 Parsel Kız Kulesi 1/5000 Ve 1/1000 Ölçekli Nazım Ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Sizin de adınıza yanlış ceza kesilmiş olabilir! Herkesin hemen kontrol etmesi gerekiyor!

Ev sahibi ve kiracılar aman dikkat... Sizin de adınıza yanlış ceza kesilmiş olabilir... Herkesin hemen kontrol etmesi gerekiyor... İşte konu ile ilgili detaylar...

İstanbul'un simgesi Kız Kulesi, 11 Mayıs'ta ziyaretçilerini ağırlamaya başlıyor! İşte öncesi ve sonrası!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından orijinal malzemeler kullanılarak gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları tamamlanan İstanbul'un sembol yapılarından Kız Kulesi, 11 Mayıs'ta ziyarete açılıyor.

Çiftçiler hemen 2023 mazot ve gübre desteğine bakın! Mazot gübre desteği il il resmen yattı! Şimdi kontrol edin!

Çiftçiler mazot ve gübre destek ödemesini merakla bekliyordu. Çiftçiler hemen 2023 mazot ve gübre desteğine bakın! Mazot gübre desteği il il resmen yattı! Şimdi kontrol edin!

kontrol kulesi ve deniz fenerleri Haberi

kontrol kulesi ve deniz fenerleri

Türkiye gibi 3 tarafı denizlerle çevrili bir yarımada için gayrimenkul sektöründe sık sık dile gelen bir diğer konu ise kıyılarda yapılaşma. Doğal kaynakların zenginliği, ulaşımın dağlık iç bölgelere oranla daha kolay olması, ulaşım ve limanlara bağlı olarak ticaret faaliyetlerinin daha yoğun olması, ılıman iklim sebebiyle tarıma daha elverişli olması ve balıkçılık gibi nedenlerle kıyılar sosyal ve ekonomik bakımdan yerleşim için çok daha tercih edilir alanlar. Dolayısıyla artan nüfusun da etkisiyle kıyılarda yapılaşma isteği ve buralardaki rant beklentisi önemli bir husus. Peki Hukuken kıyılarda yapılaşma mümkün mü? Gayrimenkul Hukuku Uzmanı Avukat Kadir Kurtuluş yanıtlıyor:


Kıyılarda yapılaşma mümkün mü?

‘’Kıyılarda yapılaşmanın mümkün olup olmadığı, mümkünse hangi şartlarda yapılaşmaya izin verildiği hakkında öncelikle bu alanlar hakkında uygulanacak özel yasaya bakmak gerekecektir. Kıyılar için 3621...