20 / 04 / 2024

Konut alacaklar nelere dikkat etmeli

Konut alacaklar nelere dikkat etmeli

Ev almak isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken önemli noktalar bulunuyor. Konuya ilişkin uyarılar yapan uzmanlar, tapu kaydına, imar durumuna ve imzalanan evraklara zarara uğramamak için dikkat edilmesi gerektiğini söyledi... 

İlk defa konut alacaklar nelere dikkat etmeli?

İlk defa konut alacak kişiler, alacakları evde nelere dikkat etmeleri gerektiğini merak ediyor. Peki ilk defa konut alacaklar nelere dikkat etmeli? İşte ayrıntılar...

Ev alacaklar nelere dikkat etmeli?

Konut kredilerindeki ve konut sektöründeki kampanyalardan faydalanacak vatandaşların dikkat etmeleri gereken unsurlar bulunuyor. Bu kritik unsurlar tüketicinin haklarını koruyor. Peki bu haklar neler? Konut satın alacaklar nelere dikkat etmeli?

İlk kez ev alacaklara düşük faiz müjdesi: 1.20 düşük faizli konut kredisi başvurusu başladı mı?

İlk defa konut alacakların yakından takip ettiği düşük faizli konut kredisi yeniden gündemde. Peki 1.20 düşük faizli konut kredisi başvurusu başladı mı? İşte ayrıntılar...

Düşük faizli konut kredisi ne zaman çıkacak, kimler alabilecek? 1.20 faizli ilk evim kredisi şartları netleşti mi?

İlk defa konut alacaklar için yüzde 1.20 faiz oranıyla sunulması beklenen düşük faizli konut kredisi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki yüzde 1.20 faizli ilk evim kredisi ne zaman çıkacak, kimler alabilecek?

Konut alacaklar dikkat! 2 milyon TL'lik konut kredisi ve banka banka geri ödeme seçenekleri!

Bankalar konut kredisi ödemleri ile ilgili olarak kredi oranında ve geri ödeme sisteminde değişiklikler yapıyorlar. Buna göre, bankaların 2 milyon TL'lik konut kredisi ve uyguladıkları geri ödeme planı!

Ev almak hayal oldu, konut alacaklar dikkat! 

Konut kredileri yükselişini artarak sürdürüyor. Buna göre orta direkt, memurlar, işçiler, emekliler, asgari ücretliler, sabit maaş ile çalışanlar için ev almak artık bir hayal oldu. Bankaların güncel kredi faizleri ve aylık ödeme seçenekleri.

İstanbul'da konut fiyatları geriliyor mu? Ev alacaklar dikkat!

Son yıllarda hızla yükselen satılık ve kiralık konut fiyatları rekor üstüne rekor kırdı. Ev alacaklar fiyatların düşmesini bekliyor. Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, X sosyal medya hesabından "Reel konut fiyat artışında İstanbul hızla geriliyor" dedi.

Konuta erişim zorlaştı: Beyaz yakadan, mavi yakaya herkes toprak alıyor! Bunlara aman dikkat edin!

Konuta erişim zorlaşınca beyaz yakadan, mavi yakaya, orta gelirli herkes toprak yatırımına yöneldi. Peki imarlı arsa fiyatları ne kadar? Arsa alacaklar nelere dikkat edilmeli?

Evini satmak isteyenler aman dikkat! Nasıl daha fazla kazanabilirsiniz?

Konut fiyatlarında yaşanan artışın ardından konut yatırımı yeniden gündem oldu. Peki konut satarken nelere dikkat edilmeli? İşte 81,6 takipçili BeyazYakaGiyer isimli hesabın X'teki konuya ilişkin paylaşımı ve gelen yorumlar...

Konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmeli?

Konut kredisi ile ev alırken bazı noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Aksi durumda mağdur olabilirsiniz. Peki, Konut kredisi ile ev alırken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Zemini sağlam bölgelerdeki konutlara talep patlaması!

Türkiye'de 6 Şubat'ta yaşanan deprem felaketinden sonra zemini sağlam bölgelere talep arttı. Özellikle deprem uzmanlarının açıklamaları doğrultusunda bazı bölgeler yeni konut alacakların tercihlerini değiştiriyor.

Konutlara ağır vergi yükleri geliyor...

Yeni vergi olmayacağı sözü veren iktidar, oturduğu ev dışında konut alacaklara ağır vergi yükü getireceğini açıkladı. Buna göre, kredi ile  birden fazla konut alacaklar yüzde 15 oranında Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) ödeyecek.  İşte haberin detayları..

İlk defa konut alacaklar için 1.20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak? Başvuru şartları belli oldu mu?

Düşük faizli konut kredisi başvuru tarihi ve şartları, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile BDDK'nın çalışmasıyla gündeme geldi. Orta Vadeli Program (OVP) doğrultusunda, ilk defa konut alacak vatandaşlara düşük faizli konut kredisi verilecek. İşte detaylar...

Ev alacaklara son dakika müjdesi! Uzmanlar açıkladı: Konut alacaklar beklemesin!

Konut arzındaki düşüş fiyatları etkiliyor. Ev alacaklar, konut kredisine erişim, faizler, yüksek kiralar sebebiyle düşünüyor. Peki konut almak için şu an doğru zaman mı? İşte ayrıntılar... 

Depreme dayanıklı konut almak için nelere dikkat edilmeli? Tek tek sıralandı! 

Ev alacakların son zamanlarda en çok dikkat ettiği konular arasında depreme dayanıklı olup olmaması yer alıyor. Peki depreme dayanıklı konut almak için nelere dikkat edilmeli?

Konut alacaklar nelere dikkat etmeli Haberi

Konut alacaklar nelere dikkat etmeli

Bazı sitelerdeki kirayı geçen aidat ücretleri, konut alırken iyi araştırma yapmanın ne kadar önemli olduğunu bir defa daha gözler önüne serdi.  Takvim'den Çığıl Ön Yener, sadece aidata değil; tapu kaydına, imar durumuna, imzalanan evraklara da dikkat etmek gerektiğine vurgu yapan sektör yetkilileri, aksi durumda zarara uğrama ihtimali olabileceğine dikkat çekti. 

Ev alacakların dikkat etmesi gereken önemli noktalar haberimizde yer alıyor. İşte konut alacak kişilerin dikkat etmesi gereken o noktalar: 

İPOTEK-HACİZ RİSKİ

Tapu kaydını incelenmeli. Eğer haciz ve ipotek bulunuyorken gayrimenkul alınırsa, tapu devrinin ardından
bunlardan sorumlu tutulursunuz.

BELEDİYEYE GİDİN 

Belediye kayıtlarında incelemeler yaparak, evin ruhsat projesine uygun olarak yapılıp yapılmadığı kontrol edilmeli. İskan belgesi alınmış mı buna da bakılmalı. 

Eğer konut krediyle alınıyorsa, banka tarafından hazırlatılan raporda incelenebilir. 

Yine gelecek süreçlerde belediyenin bu arsa...