26 / 04 / 2024

konut alanı ne demek

konut alanı ne demek

Yerleşme alanlarında konut kullanımına yönelik olarak planlanan konut alanı nedir? Yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Ünlü ekonomistten konuta ek vergi çıkışı: Konut alanın suçu ne? İnsanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriliyor

Merkez Bankası’nın birden fazla evi olanlar için ilave vergi getirilmesi için iktidara bulunduğu önerinin ardından Ekonomist Tunç Şatıroğlu, “Konut alanın suçu ne, insanlar Dubai’den ev almaya yönlendiriyor” dedi.

Büyükşehir'den satılık arsa fırsatı! O ildeki konut alanı imarlı 3 arsanın fiyatı dudak uçuklattı! 

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli ili, Merkezefendi ilçesi, Çakmak Mahallesi'nde yer alan 3 adet konut alanı imarlı arsayı satıyor. Peki Denizli Merkezefendi'de yer alan arsaların fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

İzmit'te konut alanı imarlı arsa satılıyor! Arsa alacaklara büyük fırsat!

İzmit Belediyesi, Kocaeli ili, İzmit ilçesi, Yenidoğan/Fatih Mahallesi'nde yer alan konut alanı imarlı arsayı satıyor. Peki İzmit'te yer alan arsanın büyüklüğü kaç metrekare? Fiyatı ne kadar? 

İBB Mecidiyeköy'de konut alanı imarlı arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şişli Mecidiyeköy'de konut alanı imarlı arsa satıyor. Arsanın satış bedeli 3 milyon 413 bin 120 TL olarak belirlendi.

Kayseri Büyükşehir'den konut alanı imarlı satılık 3 arsa! Yatırımcılar dikkat!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi,  konut alanı imarlı 3 arsayı satışa çıkardı. Taşınmazların muhammen bedeli 6 milyon olarak belirlendi.

Gaziantep Büyükşehir ticaret ve konut alanı 3 arsayı satışa çıkardı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil'de yer alan ticaret ve konut alanı 3 arsayı satışa çıkardı. Taşınmazların bedelleri 4 milyon 733 bin liradan başlıyor.

Konut fiyatları ne zaman dengelenecek?

Denge Değerleme Yönetim Kurulu Başkanı Baki Budakoğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut fiyatları ile ilgili açıklama yaptı. Peki konut fiyatları ne zaman dengelenecek?

Konut fiyatları ne zaman düşecek?

Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı Evren Devrim Zelyurt, bugünkü köşesinde konut fiyatlarının ne zaman düşeceğini kaleme aldı. İşte Evren Devrim Zelyurt'un 'Konut fiyatları ne zaman düşecek?' başlıklı yazısı...

Üniversite kentlerinde kiralık konut fiyatları ne oldu?

Üniversitelerin yüz yüze eğitime geçişiyle beraber binlerce öğrenci okuluna yakın, aradığı kriterlere uygun kiralık konut arayışlarına start verdi. Peki üniversite kentlerinde kiralık konut fiyatları ne oldu? En yüksek kira fiyatı hangi ilde? İşte ayrıntılar...

Dolar artarken konut fiyatları ne olacak?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Dolar artarken konut fiyatları ne olacak?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 10 maddelik o analizi...

Türkiye'de konut alan ABD uyrukluların sayısı 8 ayda 3.5 kat arttı!

Türkiye'den konut alan ABD uyrukluların sayısı bu yılın ocak-ağustos döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 3,5 katına çıkarak 871 oldu.

Ukrayna'da kişi başına 24 metrekare konut alanı düşüyor!

Ukrayna İnşaatçılar Konfederasyonu Başkanı Lev Partskhaladze Ukrayna'da kişi başına 24 metrekare konut alanı düştüğünü dile getirdi.

Türkiye'den konut alan yabancılar kime güveniyor?

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER), Türkiye'den konut alan yabancıların güven haritasını ortaya çıkardı. Buna göre; Türkiye'den konut alan Ruslar emlakçılara Ürdünlüler ise referansa güveniyor. 

konut alanı ne demek Haberi

konut alanı ne demek

Konut alanı nedir?

Konut alanı, bir bölgede veya bir yerleşim alanında konut kullanımı için ayrılan ve planlaması yapılan alanları ifade ediyor. Konut alanı ile ilgili tanımlama ve detaylara Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında yer veriliyor. Buna göre "Konut alanı nedir? diye soruyorsanız hemen yanıtlandıralım.


Konut alanı ile ilgili hükümler, yönetmeliğin 12. maddesinin 3. bendinde yer alıyor. Bu hükme göre "Konut alanı nedir?" sorusunun yanıtı aşağıda yer alıyor.


Konut alanı

Yerleşme ve gelişme alanlarında konut kullanımına yönelik olarak planlanan alanlardır. Ancak, yol boyu ticaret bölgesi olarak teşekkül etmiş konut alanlarında bulunan parsellerin yol seviyesinde veya açığa çıkan bodrum katlarının yoldan cephe alan mekanlarında, gürültü ve kirlilik oluşturmayan ve imalathane niteliğinde olmayan, gayrisıhhi özellik taşımayan, halkın günlük ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik...