28 / 03 / 2024

konut alma oranları

konut alma oranları

Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, 2013 ile 2014'ün ilk üç ayı arasında konut piyasasına 956 bin yeni konut girdi. İnşaat sektörünün oyuncuları konutun ulaşılabilmesi için faizlerin düşmesini istedi.

Konut satışları yüzde 7 düştü!

Ekonomi Toplantısında konuşan İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Yetişener, 2014'ün ilk çeyrek döneminde Türkiye ekonomisinin yüzde 4.3, inşaat sektörünün yüzde 5.2, inşaat malzemeleri sektörü sanayi üretiminin ise yüzde 6 büyüdüğünü belirtti.

Konut sahibi olmak isteyenlere ucuz ev kredisi! 10 yıl vadeli konut kredisi ve ödeme seçenekleri!

Yükselen faizler ve sonrasında yaşanan ekonomik kriz vatandaşların konut alma maliyetlerini zorlaştırıyor. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar bankaların kredi ve faiz oranlarını takip ediyor. Buna göre, 1 milyon TL'nin banka banka 10 yıl vadeli konut kredisi ödeme seçeneği ne kadar oldu?

Kredi ile konut alma dönemi bitti, durgunluk dönemi başladı! Konut satan çok, alıcı yok! 

Fiyatlarda yaşanan artış, faiz oranlarının zirveye ulaşması ve ekonomideki sıkıntılı süreç en çok da gayrimenkul sektörünü etkiledi. Vatandaşlar yüksek faizlerden dolayı konut almakta zorlanıyor.

Konut alma umudunu yitirenler evini yeniledi, satışlar fırladı!

2022 yılında konut alma umudunu yitirenler evlerini yeniledi. Bu trendin etkisi ile satışlarını yüzde 80 yükselten Kalekim, 50’nci yılında planlarını yurtdışında da büyüme üzerine yapıyor. 

Westpac sabit konut kredisi oranlarını düşürdü!

Westpac, yarından itibaren geçerli olacak biçimde uzun vadeli krediler için sabit konut kredisi oranlarında bir indirim yaptığını duyurdu. İşte detaylar...

Konut almak şimdi daha da zor: Kredi taksitleri geçen seneye göre yüzde 70 arttı!

Türkiye'de konut fiyatları artmaya devan ederken konut satın alma oranları ise inişli çıkışlı seyrini sürdürüyor. Hızlı artan fiyatlar, kredi faiz oranlarının yükselişi ve kredileri sınırlayan düzenlemeler konut satışlarını yavaşlattı.

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

Ev alacaklar dikkat! Konut kredisi oranlarında flaş değişiklik!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu, konut alımında kullandırılabilecek azami kredi tutarı ve oranlarında değişikliğe gitti. İşte ev alacakları yakından ilgilendiren o detaylar...

Konut kredi faiz oranları çakıldı! ING, Garanti, Akbank, VakıfBank ve Halkbank duyurdu...

Yeni ev almak isteyen vatandaşlar bankaların faiz oranlarını mercek altına aldı. Peki İş Bankası konut faiz oranları ne kadar? İşte detaylar...

0.99-0.89 düşük faizli konut kredi başvuruları ne zaman başlıyor? İşte özel ve kamu bankası güncel konut kredi oranları

Milyonlarca vatandaş Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası ilk defa ev sahibi olacaklara 0.99 ve 0.89 faiz oranlarından konut kredisi verileceği haberiyle mutlu olmuştu. Peki Düşük faizli konut kredisi başvuruları başladı mı? İşte detaylar...

İklim krizi konut alma kriterlerini değiştirdi!

Sel felaketleri ve yıkıcı sonuçlarının ardından iklim krizi gerçeği karşımıza çıktı. Peki iklim krizi konut alma kriterlerini nasıl değiştirdi?

Konut kredisi faiz oranları yeni haftaya nasıl başladı?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşların merakla takip ettiği konut kredisinde oranlar güncellendi. Yaz aylarına girdiğimiz şu günlerde konut alıcıları en uygun kredi veren bankayı araştırıyor. İşte bankalarda son durum...

Konut kredisinde faiz oranlarında son dakika değişikliği! 

Konut kredisi faiz oranlarında bayramın son gününde son dakika gelişmesi yaşanıyor. Bankalar yeni hafta öncesinde konut kredisi oranlarını güncelledi. 

On binlerce kişi bu haberi bekliyordu! İşte bankaların faiz oranları!

Binlerce vatandaş çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak veya konut alma düşüncesiyle kredi çekmek istiyor ve haliyle faiz oranlarının seyrini merak ediyor. Kredi çekmek isteyenler, kredi hesaplamalarını bankaların internet sitelerinde yer alan kredi hesaplama aracıyla da yapabiliyor.

konut alma oranları Haberi

konut alma oranları


İnşaat sektörünün oyuncuları konutun ulaşılabilmesi için faizlerin düşmesini ve vergi son 15 ayda inşa edilen her üç konuttan birinin elde kalması konutta balon tartışmalarını alevlendirdi. Türkiye İstatistik Kurumu'nun verilerine göre, 2013 ile 2014'ün ilk üç ayı arasında konut piyasasına 956 bin yeni konut girdi. 


Bu dairelerin 649 bin 341'i satılırken 306 bin 509 yeni konut alıcı bulamadı. Toplam konut stoku 1 milyon adetin üzerine çıktı. Sektörün oyuncularına göre doğru lokasyonda, doğru projeler geliştirip doğru fiyatlama ile satışa sunan inşaat şirketleri için sorun yok ancak eğer oluşan stok 2-3 yıl içerisinde eritilmezse o zaman sıkıntı başlayacak. 


'Kriz kahini' uyardı Kriz kahini olarak ünlenen ekonomist Nouriel Roubini de aralarında Türkiye'nin olduğu 18 ülke için kriz uyarısı yapıyor. Tam bir konut balonu değilse de...