20 / 04 / 2024

konut fiyatları dolar

konut fiyatları dolar

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Doların yükselişi konut fiyatlarına nasıl yansır?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 5 maddelik o analizi...

Konuta dolar zammı yolda!

Türk Lirası, yabancı para birimleri karşısında tarihinin en kötü günlerini yaşarken, döviz kurundaki yükseliş gayrimenkul sektörünü de vurdu. Fiyatların yapımı süren inşaatlarda yüzde 10, yeni projelerde yüzde 20 artması bekleniyor...

Dolardaki artışın konut fiyatlarına yansıyacak!

Dolardaki artışın konut fiyatlarına zam olarak yansıması beklenirken, sektör paydaşları ev almayı planlayan vatandaşları fiyatlar zamlanmadan harekete geçmeye davet etti.

Doların yükselişi konut fiyatlarını da arttırıyor!

Doların yükselişiyle birlikte, lüks projelerde de fiyatlar artıyor. Yatırımcı ‘bekle-gör’ pozisyonunu alırken, firmalar kur sabitleme ya da TL’ye dönüşü tercih etmiyor...

Konut fiyatları seçimden bugüne dolar bazında yüzde 15 düştü! Ev satan çok, alan yok...

Konut fiyatları düşmeye başladı. Piyasa durgunlaşırken vatandaşlar yüksek kredi faiz oranları ve ekonomik koşullardan dolayı ev sahibi olamıyor. Peki konut piyasasındaki düşüş devam edecek mi; ev fiyatları ne olur?

Konut fiyatları sizce pahalı mı? Fiyatlar nereye gidiyor!

Ev sahibi olmak ortalama gelir seviyesine sahip kesimin alım gücünü aşarken, fiyatlardaki artış dolar bazında gerilemeye başladı. Gayrimenkul piyasasında durgunluk devam ederken Borsa Analisti Tardu Barlas, “Konut fiyatları sizce pahalı mı?” diye sordu.

Konut fiyatları dolar bazında gerilemeye başladı! Asıl düşüş ne zaman olacak? İşte cevabı

Kredi faizlerinin artışı, yüksek fiyatlar nedeniyle ev sahibi olmak her geçen gün zorlaşırken piyasadaki durgunluk devam ediyor. Yatırımcı Bora Özkent X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, dolar bazlı fiyat düşüşünün başladığını belirterek, fiyatların hızla gerileceğini söyledi.

Konut fiyatları düşecek mi?

Konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceği de pek çok kişi tarafından merak ediliyor Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından konut fiyatları ile ilgili bir paylaşım yaparak, fiyatların dolar bazında sert düşüşünün kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Dolar yılı 33 TL ile kapatırsa konut fiyatları dolar bazlı ne olur?

HSBC stratejistleri Murat Toprak ve Charotte Ong tarafından yayımlanan notta Dolar/TL kurunun yavaş ve ılımlı yükselişle yıl sonunda 33 liraya çıkacağı belirtildi. Peki Dolar yılı 33 TL ile kapatırsa konut fiyatları dolar bazlı ne olur?

Konut fiyatları dur durak bilmiyor! 1000 doları aştı

Türkiye'de konut fiyatları dolar bazında rekor üstüne rekor kırıyor. Türkiye'de ortalama metrekare başına fiyat 1086,7 dolara yükseldi. İstanbul'da ise üst üste 3. kez rekor rakama ulaşılırken, ortalama metrekare başı fiyat 1686,4 dolara çıktı.

Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

2022 yılına ait konut fiyat verileri geçtiğimiz hafta resmen belli oldu. Altın, dolar değil 10 senenin rekoru konutta! Konut fiyatları yüzde 167.8 yükseldi!

Konut fiyatları uçtu! Liste başı İstanbul

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın açıkladığı Aralık 2022 Konut Fiyat Endeksi verilerine göre; İstanbul'da ortalama konut fiyatları m2 başına 1493 dolara yükselerek tarihi zirve yaptı. İstanbul'da önceki m2 başına görülen en yüksek rakam Eylül 2016'da 1470 dolar olarak kayıtlara girmişti.

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer baştan uyardı! Otomobil fiyatları konut fiyatlarını geçecek! O gün geliyor... 

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer dolar kurunun 18,53 TL seviyelerine dayanması ile yakın bir zamanda otomobil fiyatlarının konut fiyatlarını geçeceğini söyleyerek yatırımcıları uyardı.

Tokyo'da konut fiyatları 63,6 milyon yene ulaştı!

Japonya'nın 2021 yılı mali konut fiyatları açıklandı. Tokyo ve çevresinin konut fiyatları ortalamasının 63,6 milyon yene (503 bin dolar) ulaştığı bildirildi. İşte detaylar...

Konut fiyatları rekora koşuyor: Rakamlar dolar ve altınla yarışıyor!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım, bugünkü köşesinde konut fiyatlarındaki artışı kaleme aldı. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın 'Konut fiyatları dolar ve altınla yarışıyor' başlıklı yazısı...

Konut fiyatlarını 2022'de neler bekliyor?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım, bugünkü köşesinde konut fiyatlarını kaleme aldı. İşte Abdurrahman Yıldırım'ın 'Birileri doların, birileri konutun peşinde koşmuş' başlıklı yazısı...

Doların yükselişi konut fiyatlarına nasıl yansır?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Doların yükselişi konut fiyatlarına nasıl yansır?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 5 maddelik o analizi...

konut fiyatları dolar Haberi

konut fiyatları dolar

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, kendi Twitter hesabı http://twitter.com/TebernKireci1'den, "Doların yükselişi konut fiyatlarına nasıl yansır?" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 5 maddelik analizi...

1) Dolar ve döviz çok sert yükseliyor. Açıklamalar devam ederse sert yükselişin sürdürecek. Türkiye ekonomi yönetimi ve hükümet Londra finans baronlarıyla inatlaşıyor. Bu inatlaşma nerede kopar? Kim kazanır?

2) Boğazına kadar doları olanlar da dahil doları olduğu için kimse sevinmesin. Dolardaki artış fiyatlara fazlasıyla yansıyacak. Üstüne necip halkımızın fırsatçılığı da ilave edilince fiyatlarda çok daha yüksek artışlar söz konusu olacak. Ama olan orta ve alt gelir grubuna olacak.

3) Şimdi bir takım ekonomistler, ekonomi profesörleri ve eski ekonomi yöneticileri çıkacak ve şunu diyecek: Doların yükseleceğini söylemiştim.

4) Bu...