23 / 04 / 2024

Konut harcamaları arttı mı

Konut harcamaları arttı mı

İTO Nisan 2021 fiyat endekslerini açıkladı. Buna göre, konut harcamaları Mart'ta yüzde 0.81 arttı.

Konut harcamaları Mart ayında yüzde 1,23 arttı! 

İTO Mart 2021 fiyat endekslerini açıkladı. Buna göre, konut harcamaları Mart'ta yüzde 1,23 arttı.

Aralık 2020'de konut ve inşaat malzemeleri harcamaları arttı!

İstanbul'da, Aralık 2020'de bir önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 1,36, toptan fiyatlar yüzde 2,05 arttı.

Konut harcamaları Ekim'de yüzde 0.63 arttı!

İTO Ekim 2020 fiyat endekslerini açıkladı. Buna göre, konut harcamaları Ekim'de yüzde 0.63 arttı

Konut harcamaları ivme kazandı! 

İSO Meclisi ve İSO Meslek Komiteleri’nin (MESKOM) ağustos ayı ortak toplantısında yeni tip koronavirüs salgını sonrası şokun yavaşça atlatıldığı belirtildi. İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "Konut başta olmak üzere ertelenmiş tüketim harcamalarının büyük bir ivme kazandığı görülüyor" dedi.

Konut harcamaları Mayıs 2020'de yüzde 2,70 arttı! 

İTO tarafından yayınlanan Mayıs 2020 fiyat indekslerine göre; Mayıs 2020 konut harcamalarında yüzde 2,70 artış yaşandı...

Konut harcamaları yüzde 1,17 arttı!

İstanbul'da, eylül ayında bir önceki aya kıyasla perakende fiyatlar yüzde 4,04, toptan fiyatlar ise yüzde 6,47 oranında arttı.

Konut harcamaları Haziran'da yüzde 0,16 arttı!

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 1995 bazlı verilerine göre, Haziran 2018 itibarıyla konut harcamaları yüzde 0,16 arttı.

Konut harcamaları Mart'ta yüzde 0.16 arttı!

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 1995 bazlı verilerine göre, Mart 2018 itibarıyla, konut harcamaları Mart'ta yüzde 0.16 arttı!

Konut harcamalarında yüzde 0,75'lik artış!

İstanbul'da eylülde fiyatlar bir önceki aya kıyasla perakendede yüzde 0,93, toptanda ise 2,15 artış gösterdi. Buna göre konut harcamalarında yüzde 0,75'lik artış gözlemlendi.

Ekim'de konut harcamaları yüzde 0,91 arttı!

Metropollerin kalbi İstanbul en pahalı şehirler arasındaki yerini korudu. Fiyat artışları Ekim ayında da sürerken, en fazla yükseliş, giyim, eğitim ve eğlence harcamalarında görüldü

Konut harcamaları 2015'in ilk yarısında yüzde 11.3 arttı!

Milli geliri destekleyen önemli bileşenlerden yurtiçi tüketim, yılın ilk 6 ayında enflasyonun üzerinde bir artış gösterdi. Konut, su, elektrik gaz ve diğer yakıt ürünleri, 127 milyar 425 milyon 795 bin lirayla yurtiçi tüketimde üçüncü sırada yer aldı.

GYODER, deprem bölgesindeki konut piyasasını analiz etti: Satılık ve kiralık konut fiyatları arttı! 

‘GYODER Gösterge’ Türkiye Gayrimenkul Sektörü 2023 1. Çeyrek Raporu’nda Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin satılık ve kiralık konut sektörüne etkileri değerlendirildi. İşte sektörde merakla beklenen o rapordaki veriler... 

Gayrimenkul sektörünün 2022 3. çeyrek karnesi! Konut fiyatları arttı mı?

'GYODER Gösterge' 2022 3. Çeyrek Raporu açıklandı. Peki konut sektöründe, konut fiyat ve satışlarında son durum ne oldu? İşte konut sektörünün 3. çeyrek karnesi...

Konut fiyatları arttı: Kooperatiflere ilgi katlandı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü köşesinde konut fiyatlarını ve kooperatifleri kaleme aldı. İşte Kerim Ülker'in 'Konut fiyatları yükselince kooperatifte rota turizm bölgelerine kaydı' başlıklı yazısı...

İhsan Çulhalık: Konut arzı arttıkça, bekleyen talep de satışa dönecek!

Sektörle ilgili önemli açıklamalar yapan İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, “Konut arzı arttıkça, bekleyen talep de satışa dönmeye başlayacak” dedi.

Değerli konut vergisi arttı!

Değerli konut vergisine tabi matrah, yüzde 18,1 oranında yükseldi. Buna göre değeri 6 milyon 173 bin Türk Lirası ile 9 milyon 260 bin Türk Lirası arasında olanlardan 6.173 TL'yi geçen kısım binde 3 oranında vergiye tabi tutulacak.

İngiltere'de konut fiyatları arttı!

İngiltere'de konut fiyatları son 3 ay içerisinde son 15 senenin en hızlı artışını yaşadı.

Sahil bölgelerindeki satılık konut ilanları arttı!

Son 20 senede başta İngiliz ve Almanlar olmak üzere binlerce Avrupalı; Alanya, Fethiye, Bodrum ve Didim gibi Akdeniz ve Ege kıyılarındaki gözde turizm bölgelerinde konut ve villa satın aldılar. Özellikle Kovid-19 salgını sürecinde “İngiliz’den satılık eşyalı villa” ilanları çoğaldı.

Pandemide yabancıya konut satışı arttı!

Koronavirüs salgınının artması yabancıların Türkiye'ye olan ilgisini durdurmadı. Medet Anli Holding Yönetim Kurulu Başkanı Medet Anli firma tarafından 2021'de yabancıya 400 milyon TL'lik konut satışının yapıldığını dile getirdi. 

İstanbul'da ev fiyatları yüzde 10 arttı!

Kamu bankaları tarafından başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyasının ardından konut fiyatları arttı. İstanbul'da ev fiyatları yüzde 5 ila yüzde 10 arasında zamlandı. İstanbul Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Nizamettin Aşa, faiz indiriminin müteahhitlere yaradığını belirtti.

Faizler düştü, konut fiyatları arttı!

Konut kredisi faizleri düştü fakat bu defa ev fiyatları yüzde 10-20 oranında yükseldi. Sektör temsilcileri konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunurken, ev sahiplerinin faiz indirimini fırsata çevirdiğini, fiyatlar yükseldikçe konut kredisi faizlerindeki indirimin avantajının kalmadığını belirtti.

Yabancılar Ağustos 2021'de Türkiye'den 5 bin 866 konut aldı!

Yabancılara konut satışı arttı. Ağustos 2021 konut satış verilerine göre Yabancılara Ağustos ayında 5 bin 866 konut satıldı. Peki en çok konutu hangi ülke vatandaşı aldı? Yabancıya satışlar ne kadar arttı? İşte ayrıntılar...

Perakende fiyatlar konut harcamalarında yüzde 4,67 arttı!

İstanbul Ticaret Odası tarafından yayınlanan resmi bilgilere göre, perakende fiyatlar konut harcamalarında yüzde 4,67 arttı.

Konut sahipleri ve kiracılar dikkat! İşte o istisnalar!

Kovid-19 salgını sürecinde konut kiraları arttı. Kiralarını düzenli ödeyenlerin, kira artışını yapan kiracıların kontrat devam ederken tahliye edilemeyeceğine dikkat çeken hukukçular, istisnai durumları anlattı.

Konut harcamaları arttı mı Haberi

Konut harcamaları arttı mı

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) Mart ayına ilişkin fiyat endeks verilerini yayınladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İstanbul'da önceki aya oranla perakende fiyatları yüzde 1,01, toptan fiyatlar yüzde 0,70 yükseldi. 

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 1995 bazlı verilerine göre; Nisan 2021 itibarıyla İstanbul'da perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme indeksi aylık yüzde 1,01 arttı. Söz konusu verilere yıllık bazda incelendiğinde ise perakende fiyatlar yüzde 16,34, toptan fiyatlar yüzde 17,52 arttı.

Perakende fiyatlar, Nisan ayında bir önceki aya oranla, giyim harcamalarında yüzde 8,18, konut harcamalarında yüzde 0,81, diğer harcamalarda yüzde 0,74, gıda harcamalarında yüzde 0,61, kültür eğitim ve eğlence harcamalarında yüzde 0,53, ulaştırma ve haberleşme harcamalarında yüzde 0,01 yükseldi Aynı dönemde, sağlık ve kişisel bakım harcamalarında yüzde 0,03, ev eşyaları...