23 / 04 / 2024

Konut hesabı düzenleme

Konut hesabı düzenleme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onay verilen "2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" Resmi Gazete'de yayımlandı. Programda konut hesabının revize edilerek daha cazip hale getirilmesine de yer verildi.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenleme yabancıya konut satışını olumsuz etkileyecek! 

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenleme ile ilgili tartışmalar sürüyor. Peki yabancıya konut satışı bu düzenlemeden nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

Yeni düzenleme kiralık konut fiyatlarını nasıl etkileyecek? 

Konutların turizm amaçlı kiralanması konusunda yapılan yeni düzenleme kiralık konut fiyatlarını nasıl etkileyecek? İşte detaylar...

Yabancıya konut satışında yasal düzenleme talebi! Artık altın vize konuşulmalı!

Sektör temsilcileri yabancıya konut satışı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bu kapsamda yabancıya konut satışında yasal düzenleme talebi geldi. İşte ayrıntılar...

Konut alımında yeni dönem! Düzenleme 1 Kasım'da yürürlüğe giriyor! 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, sahte ilanlara karşı emlak ve otomotiv sektöründe yeni dönemin 1 Kasım'da yürürlüğe gireceğini belirtti. Yeni düzenleme ile sahte ilanların önü kesilecek. 

Herkesi ev sahibi yapacak düzenleme: 1.20 faizli konut kredisi verilecek! İşte başvuru detayları...

Ev almak isteyenler gündemde yer alan 1.20 faizli konut kredisinin detaylarını araştırıyor. Herkesi ev sahibi yapacak düzenleme: 1.20 faizli konut kredisi verilecek! İşte başvuru detayları...

Konut alım satımında devrim niteliğinde düzenleme: Her şey daha güvenli ve şeffaf olacak!

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile gayrimenkul sektöründe devrim niteliğinde düzenleme ile herşey daha güvenli ve şeffaf olacak.

Konut sitesi aidatlarına yasal düzenleme kapıda: Fahiş aidata ceza geliyor! 

Konut sitesi aidatlarındaki fahiş artışlar son günlerde sık sık gündem oluyor. Aidatlara yasal düzenleme için düğmeye basıldı. İşte ayrıntılar...

Konut alacaklar dikkat! Konut satışlarına yeni düzenleme getirildi! İşte detaylar!

Konut satışlarına yeni düzenleme getirildi. Ön ödemeli konutlar için azami teslim süresinde değişiklik yapıldı. İşte detaylar!

Konut satış ve kira fiyatlarına ilişkin düzenleme talebi Meclis gündeminde!

Konut satış ve kira fiyatlarındaki artışa yönelik düzenleme yapılması talebine ilişkin soru önergesi verildi. İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

İnternetten gayrimenkul satışına yeni düzenleme fiyatları uçuracak! 

İnternetten gayrimenkul satışına ve kiralamaya yeni düzenleme geldi. Sektör temsilcileri bu düzenlemenin konut fiyatlarını uçuracağına dikkat çekti...

Konut hesabına yeni düzenleme geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onay verilen "2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" Resmi Gazete'de yayımlandı. Programda konut hesabının revize edilerek daha cazip hale getirilmesine de yer verildi.

Konut üretiminde düzenleme ve fiyat denetimi yapılmalı!

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, kiralara ilişkin düzenleme ve fiyat denetiminin yapılması gerektiğini belirtti.

Faizsiz konuta ve kripto paraya yeni düzenleme!

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; suç gelirlerinin aklanmasının ve terörün finansmanının önlenmesine dair tedbirler hakkındaki yönetmelik kapsamına faizsiz konut şirketleri kripto para piyasaları da dahil edildi. Konuya ilişkin düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı.

Konut hesabı düzenleme Haberi

Konut hesabı düzenleme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onay verilen "2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" Resmi Gazete'de yayımlandı. Bloomberg HT'de yer alan habere göre; 2022 yılında ekonomide uygulanacak politika ve tedbirleri kapsayan 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda konut hesabının revize edilmesine de yer verildi. 

Programda finansal sistem haricinde yer alan kaynakların, araçlar çeşitlendirilerek finansal sisteme çekilmesinin sürdürüleceğine dikkat çekildi. 

Bu çerçevede önlem olarak yastık altı tasarrufların finansal sisteme çekilmesine imkan sunacak özel teşviklerin devam ettirileceği ve yeni teşviklerin tasarlanacağı belirtildi.

Buna bağlı olarak; konut hesab sisteminin gerekli mevzuat değişiklikleriyle revize edilerek daha cazip hale getirileceğine vurgu yapıldı. Programda revizyona ilişkin ayrıntılara yer verilmedi. 

2016'da başvurular hayata geçirilmişti

Vatandaşların yurt içinde ilk ve tek konut satın almalarına destek olunması amacıyla hayata geçirilen "konut hesabı"...