25 / 04 / 2024

Konut hesabına yeni düzenleme geliyor!

Konut hesabına yeni düzenleme geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onay verilen "2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" Resmi Gazete'de yayımlandı. Programda konut hesabının revize edilerek daha cazip hale getirilmesine de yer verildi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onay verilen "2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" Resmi Gazete'de yayımlandı. Bloomberg HT'de yer alan habere göre; 2022 yılında ekonomide uygulanacak politika ve tedbirleri kapsayan 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda konut hesabının revize edilmesine de yer verildi. 

Programda finansal sistem haricinde yer alan kaynakların, araçlar çeşitlendirilerek finansal sisteme çekilmesinin sürdürüleceğine dikkat çekildi. 

Konut hesabına yeni düzenleme geliyor!

Bu çerçevede önlem olarak yastık altı tasarrufların finansal sisteme çekilmesine imkan sunacak özel teşviklerin devam ettirileceği ve yeni teşviklerin tasarlanacağı belirtildi.

Buna bağlı olarak; konut hesab sisteminin gerekli mevzuat değişiklikleriyle revize edilerek daha cazip hale getirileceğine vurgu yapıldı. Programda revizyona ilişkin ayrıntılara yer verilmedi. 

Konut hesabına yeni düzenleme geliyor!

2016'da başvurular hayata geçirilmişti

Vatandaşların yurt içinde ilk ve tek konut satın almalarına destek olunması amacıyla hayata geçirilen "konut hesabı" uygulaması için bankalar ilk başvuruları 2016'da başvuru aldı.

Konut hesabına yeni düzenleme geliyor!

Konut hesabı uygulamasıyla vatandaşların ev satın almaları için hazırladıkları birikimlerine yüzde 20'ye varan oranda devlet katkısı sunuluyor. Katkı rakamı 2021 oranlarıyla 31 bin 149 TL'ye ulaşıyordu.

2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı Resmi Gazete'de yayımlandı!

Katkılı konut hesabından kimler yararlanabilir? 


Geri Dön