25 / 04 / 2024

Konut hesabı faiz oranı

Konut hesabı faiz oranı

Devlet, konut ve çeyiz hesabıyla evlilikleri ve ev sahibi olma imkanı sunuyor. Çeyiz hesabında 3-5 yıl birikim yapıp 27 yaşından önce ilk evliliklerini yapanlara 9 bin 279 lira 75 kuruşa varan devlet desteği veriliyor.

Ev alana 25 bin liralık devlet desteği!

Konut ve çeyiz hesabına devlet katkısı arttı. Gençler evlenirken 9 bin lira, ev alırken 25 bin lira destek alabiliyor.

Konut hesabı cazip hale getirilecek!

2015 yılında uygulamaya alınan ancak yeterince ilgi görmeyen konut hesabı cazip hale getirilecek. Konut hesabı için yapılan devlet katkısı yüzde 20’den 25’e çıkarılacak. 

İş Bankası'ndan devlet katkılı konut hesabı!

Türkiye İş Bankası, ev sahibi olmak isteyenlere sunduğu desteği İş Bankası Konut Hesabı ile sürdürüyor. İş Bankası, görece cazip faiz oranları ve yüzde 20’ye varan devlet katkısı modeli ile müşterilerine birikim yapma imkânı sunuyor.

Konut Hesabı uygulaması Ağustos'ta başlayacak!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için Ağustos'ta hayata geçirilecek ‘Konut Hesabı’ uygulaması için bankalar seferber oldu. Hesap açtıran müşterilerine uygun faizle konut kredisi kullandıran da var ek faiz veren de...

Bankaların konut kredisi faiz oranları düşecek mi? Yüzde 0,93 faizlerle!

120 ay vadelendirmede konut kredisi faiz oranları 4 bankada yenilendi. Bu bankalarda düşüş gözlendi. Halen en düşük konut kredisi faiz oranı ise yüzde 0,93...

HSBC konut kredisi faiz oranları Ağustos 2014!

HSBC konut kredisi faiz oranları Ağustos 2014 için belirlenen oranlara göre 0-120 ay arasında yüzde 1,25 olarak uygulanıyor. Ayrıca erken ödeme ve ara ödeme kolaylıkları sunuluyor.

Vakıfbank 10 yıl vadeli konut kredisi faiz oranı yüzde 0.96!

KrediPazari.com'un edindiği bilgilere göre, SarıPanjur markasıyla çevre bilincini arttırmak adına çevre dostu konut projerini de destekleyen VakıfBank, ev sahibi olmak isteyenleri de uygun konut kredisi faiz oranları ile ev sahibi yapıyor.

Konut kredisi faiz oranları Ağustos'a nasıl başladı?

Konut kredisi faiz oranları güncellendi. Temmuz'da yapılan son güncellemede 0,93 faizle 120 aya kadar vadelendirme, Ağustos ayında da devam ediyor. En düşük faiz oranı hala 0,93...

Anadolubank konut kredisi faiz oranlarında indirim yaptı!

Konut kredisi faiz oranlarında indirim yapan bankalar arasına Anadolubank da katıldı. Banka aldığı kararla, 3 - 120 ay vade aralığındaki faiz oranlarını 0.16 puan düşürdü.

DD Mortgage’da 10 yıl vadeli konut kredisinin faiz oranı yüzde 0.93!

DD Mortgage, Temmuz ayında aldığı yeni bir kararla klasik standart konut kredisi faiz oranını 3-180 ay vade aralığında 0.05 puan daha indirerek yüzde 0.98’den yüzde 0.93’e düşürdü.

Akbank'da konut kredisi faiz oranları yüzde 1.05'e indi!

Temmuz ayında faiz oranlarını değiştiren Garanti Bankası, Şekerbank, Kuveyttürk ve Vakıfbank’ın ardından Akbank da kredi faiz oranlarını güncelleyen bankalar arasında yer aldı.Akbank'da konut kredisi faiz oranları yüzde 1.05'e indi.

Konut kredisi faiz oranları, satışları en çok etkileyen faktör!

Konut kredisi faiz oranlarının yükselmesi satışlara olumsuz yansırken, son iki ayda faizlerin 0.90'lara gerilemesi, piyasalara doping etkisi yaptı.Konut kredisi faiz oranları satışları en çok etkileyen faktör oldu.

Konut kredisi faiz oranları değişti mi?

Merkez Bankası Temmuz ayı kararlarını dün açıklarken bir haftalık repo faizi yarım puan (50 baz puan) düşerek yüzde 8,25'e çekti. Bu durum konut kredisi faiz oranlarının yeniden güncellenmesine sebep oldu. İşte yenilenen oranlar...

Konut kredisi faiz oranları düşecek mi 2014! Yüzde 0,95'lik oranlarla!

Konut kredisi faiz oranları Temmuz ayının 9'unda olmamıza rağmen 3. kez güncellendi. Her seferinde düşüş yaşanan konut kredisi faiz oranlarında en düşük faiz oranı yüzde 0,95'e geriledi.

Şekerbank konut kredisi faiz oranları 2013 Aralık ayındaki rakamlara ulaştı!

Temmuz ayında konut kredisi faiz oranlarını indiren bankalar arasına Şekerbank da katıldı. Mart ayından bu yana oranlarını değiştirmeyen banka, aldığı kararla 3-120 ay vadeli oranlarını 0.30 puan düşürdüğünü açıkladı.

Konut hesabı faiz oranı Haberi

Konut hesabı faiz oranı

Konut hesabı da, çeyiz hesabı da 2016 yılında uygulamaya girdi. TL olarak açılan bu hesaplara devlet katkısı oranı, birikim süresi ile orantılı olarak yüzde 10’dan başlıyor ve birikimin yüzde 25’ine kadar çıkıyor. 

Araştırmalar kapsamında çeyiz ve konut hesabı bulunan kişi sayısı 36 bin ki, bunun 22 bin civarı çeyiz hesabı, kalan da konut hesabı sahipleri oldu. Her iki hesapta toplam birikim ise 175 milyon TL'ye çıktı. 

Konut ve çeyiz hesabına ilk ödemeler bu yıl yapılacak. Nisan 2016'da yürürlüğe koyulan 'çeyiz hesabı' uygulaması kapsamında 15 bankada çeyiz hesabı açıldı.

2018 yılı aralık ayı itibarıyla konut hesaplarında 106 milyon TL, çeyiz hesaplarında ise 69 milyon TL birikim yapıldı.  Katılımcı başına ortalama birikim, çeyiz hesaplarında 3 bin TL, konut hesaplarında 7 bin TL seviyesinde oldu.

KONUT...