20 / 04 / 2024

Konut Hesabı uygulaması Ağustos'ta başlayacak!

Konut Hesabı uygulaması Ağustos'ta başlayacak!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar için Ağustos'ta hayata geçirilecek ‘Konut Hesabı’ uygulaması için bankalar seferber oldu. Hesap açtıran müşterilerine uygun faizle konut kredisi kullandıran da var ek faiz veren de...



Vatandaşı konut hayaline bir adım daha yaklaştırmayı hedefleyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın, ‘Konut Hesabı’ uygulaması için geri sayım başladı.  26 Şubat’ta Resmi Gazete’de yayınlanan ve Ağustos sonunda yürürlüğe girecek yönetmelikle birlikte, bankalarda konut hesabı açıp asgari 3 yıl hesaba düzenli ödeme yapan vatandaşlara konut edinim tarihindeki birikimin yüzde 20’sine kadar devlet katkısı ödenecek. Ev alan vatandaşlar bu hesabı açtırırsa 15 bin TL’ye varan oranlarda destek alabilecek. Vatandaşın tasarrufunu kendilerinde değerlendirmesini hedefleyen bankalar birbirinden avantajlı konut hesapları oluşturuyor.Türk Ekonomi Bankası,  TEB Konut Hesabı'nı portföyüne ekleyerek konut almak üzere birikim yapan müşterilerine birikimlerini destekleyici özel faiz oranları sunacak. Banka ayrıca ilerleyen dönemlerde konut kredisi kullanmak isteyen müşterilerine indirimli kredi imkanları sunacak. Devlet Destekli Konut Hesap’ından yararlanmak isteyen müşteriler yönetmeliğin yürürlüğe gireceği tarihten itibaren TEB şubelerine gelerek, TEB Konut Hesap’ı açtırabilecek. 


ESNEK ÖDEME OLANAĞI 

Halkbank Konut Hesabı ürünüyle müşterilerine, özel faiz oranları ve diledikleri tutarda ödeme yapma esnekliği sunacak. Ayrıca Konut Hesabı müşterileri, krediyi geri ödeme sıkıntısı çektikleri dönemlerde devlet desteği hakkından mahrum kalmadan yılda 2 defa para çekebilecekler. Uygulamayı  yakından takip ettiklerini belirten Halkbank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Hasan Ünal, “6 aydır müşterilerimizden hesaba yönelik başvuru almaya başladık” dedi.  


Zengin ürün yelpazesi

Garanti Bankası ‘Konut Hesabı’ konusunda müşterilerine zengin ürün yelpazesiyle hizmet vermeye hazırlanıyor. Konut Hesabı’na ilk defa konut sahibi olmak isteyenlerden ilgi beklediklerini ifade eden Garanti Genel Müdür Yardımcısı Onur Genç, uygulamanın konut edinmek amacıyla peşinat biriktirenleri teşvik ederek piyasayı hareketlendireceğini söyledi. 


Avantajlı paketler hazır

Ziraat Bankası, tasarruf eğilimi olan müşterilerine avantajlı paketler sunacak. Ziraat Bankası Dağıtım Kanalları Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Alpaslan Çakar, henüz konut sahibi olmamış vatandaşları Ziraat Bankası’nda Konut Hesabı açmaya davet etti.   


Konut satışına 2019’da yansıyacak 

KONUT Hesabı günlük vadeli olarak açılan ve en az 3 yıl boyunca 250 - 2.500 TL arasında düzenli birikim yapılan mevduat hesabıdır. Devlet desteğinden yararlanmak isteyenlerin en az 3 yıl birikim yaparak ilk evini alması gerekiyor. 2016 yılında belirlenen devlet katkısı tutarları 36-47 ay düzenli birikim yapılması halinde en fazla 13.000 TL, 48-59 ay düzenli birikim yapılması halinde en fazla 14.000 TL, 60 ay düzenli birikim yapılması halinde ise en fazla 15.000 TL olacak. Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun devlet katkısının konut satışlarına yansımasının en az 3 yıl sonra  2019’da yansıyacağını ifade etti. 


Turuncu hesabı geliştirdi

ING Bank, konut almak üzere birikim yapacak kişilere Turuncu Hesap’ı ek avantajlarla  sunacak. ING Bank Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Barbaros Uygun konut hesabı açan müşterilerine danışmanlık yapacaklarını kaydetti.


Akşam 


Geri Dön