19 / 04 / 2024

konut kdv indirim

konut kdv indirim

Konut fiyatların artış göstermediği bu günlerde kamu bankalarının konut kredi faizlerini aylık yüzde 0.99’a düşürmesi, ev almak isteyenler için yeni bir fırsat yarattı.

O ilde 3 adet 2+1 konut KDV'den muaf olarak satılıyor! Ev alacaklar bu tarihi kaçırmayın!

Bursa Yıldırım Belediyesi, Bursa ili, Yıldırım ilçesi, Mevlana mahallesinde yer alan 3 adet 2+1 konutu KDV'den muaf olarak satıyor. Peki Bursa Yıldırım'da yer alan konutların fiyatları ne kadar? 

Resmen açıklandı! Cumhurbaşkanı kararıyla ithalatta KDV indirim hakkı kaldırıldı! 

İthalatta gözetim ve korunma önlemi uygulamaları kapsamında hesaplanan katma değer vergisi (KDV) indirim hakkı kaldırıldı.

Konut sitesi aidatlarına indirim mi geliyor? Site yönetim sektöründen son dakika açıklaması!

Konut Siteleri üzerindeki yüzde 18'lik KDV yüküne yönelik çalışma başlatılmasının ardından konut sitesi yönetimleri aidatlara indirim bekliyor.

Ev alacaklar dikkat! Konutta KDV indirimiyle neler değişecek?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde konutta KDV indirimini kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'Konut KDV oranında kafalar biraz karıştı' başlıklı yazısı...

Konut KDV oranı 2022 nedir?

Konut satın alacak vatandaşlar konut KDV oranını merak ediyor. Peki, konut KDV oranı 2022 nedir? Konut KDV oranı inecek mi?

Kira stopaj indirimi resmen süresi uzatıldı!

Kira stopaj oranı ve KDV indirim hakkında devam kararı çıktı. Alınan karara göre indirim süresi 31 Temmuz tarihine kadar uzatıldı. 

Konut teslimlerinde KDV oranları nasıl belirleniyor?

Konut teslimleri ile ilgili katma değer oranları için 3 farklı oran uygulanıyor. Peki bu oranlar neler? İşte 2021 konut KDV oranları ve detayları...

Banka ve tapu işlemlerinde düşük faiz yoğunluğu!

Koronavirüs salgını sürecindan sonra yeni normale geçiş süreciyle birlikte konut kredilerindeki indirim konuta olan talebi artırdı. Konut satışında yaşanan yoğunluk sebebiyle, banka ve tapu işlemleri uzuyor...

Konut kredisindeki indirim ipotekli satışları artırdı!

TÜİK tarafından açıklanan konut satışları istatistiklerine göre, Mart 2020'de ipotekli konut satışlarında İstanbul 7 bin 843 ile ilk sırada yer aldı...

Konut KDV indirimi 2019!

Konutta KDV indirimleri gayrimenkul sektörünü hareketlendirdi. İndirimler ise yıl sonunda sona erecek.

DenizBank konut kredisi faiz oranlarında indirim!

DenizBank konut kredisi faiz oranlarında indirim uyguladı. Banka konut kredisi faiz oranlarını 25 seneye vadeye kadar yüzde 1.69’a düşürdü.

Akbank konut kredisi faiz oranlarında indirim uyguladı!

Akbank Mart ayının ilk haftasında da konut kredisi faiz oranlarında indirim uyguladı. Bankanın konut kredisi faiz oranları yüzde 1.67’ye geriledi...

Konut kredisi faiz oranlarında büyük indirim!

Ziraat Bankası ve Vakıfbank'ın yaptığı kredi faiz oranlarındaki indirim konut alanınında hareketlenme yaşanmasına neden oldu. Ev kredisi faiz oranları Ziraat Bankası'nın son indirimi sonrası ev alacakların gündemine tekrar oturdu. 

konut kdv indirim Haberi

konut kdv indirim

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank gibi kamu bankalarının 500 bin liraya kadar olan konut kredilerinde faiz oranını aylık yüzde 0.99'a düşürmesiyle ev almak isteyenler için yeni bir fırsat kapısı aralandı. Daha önce konut kredi faizini aylık yüzde 1.50 olarak uygulayan kamu bankalarının yaptığı indirim ile 10 yıl vadeli 500 bin liralık kredi kullanan bir konut alıcısı için avantaj 224 bin lira oldu.

ELİNİZİ ÇABUK TUTUN

Yeni Asır Gazetesi'nde yer alan habere göre; 625 bin liralık bir ev için 500 bin lira kredi kullanan bir tüketicinin aylık taksiti ise 9 bin 9 liradan 7 bin 138 liraya geriliyor. Ancak ev almak isteyenlerin ellerini çabuk tutması gerekiyor. Yüzde 1'in altına düşüş gösteren konut kredi faiz oranlarına rağmen yaklaşık 2 yıldır artmayan konut fiyatlarının kısa süre sonra artacağı düşünülüyor. Yükselen...