05 / 05 / 2024

konut kira fiyatları 2019

konut kira fiyatları 2019

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, İstanbul'da satılık ve kiralık konutlara ilişkin fiyat artışı uyarısında bulundu. Kireçci'ye göre, kiralık konut bulmak İstanbul'un en büyük sıkıntılardan biri olacak.

Konut kira bedelleri aldı başını gitti! Bir maaş eşittir bir kira!

Konut kira bedelleri ülke genelinde büyük sorun haline geldi. Barınma sorunu yaşanan ülkemizde, kira ve konut fiyatları ise her geçen gün artmaya devam ediyor. Bir hanenin aylık maaş geliri bir evin kirasına eşit oldu.

Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç var: GYODER'den konut ve kira fiyatlarını düşürmek için öneriler!

GYODER Başkanı Neşecan Çekici, Türkiye'de bütüncül konut politikasına ihtiyaç olduğunun altını çizerek, TCMB'nin konut ve kira fiyatlarını düşürmek için gündeme getirdiği önerileri değerlendirdi. İşte o açıklama...

O ilde konut kira bedelleri asgari ücreti aştı!

Ülke genelinde fahiş kira bedelleri büyük sorun haline gelmeye başladı. Özellikle büyükşehirlerde konut fiyatları yükselirken o ilde de ortalama konut kira bedeli asgari ücreti geçti. 

Konut ve kira fiyatları nereye gidiyor? Gayrimenkul Uzmanı açıkladı!

Konut ve kira fiyatlarının ne olacağını açıklayan Gayrimenkul Değerleme Uzmanı  Ahmet Büyükduman ayrıca konut alımı için cazip bölgeleri de açıkladı.

O ilde yaşayanlar kira mağduru! Kira fiyatları 80 bin liraya kadar yükseldi!

Çanakkale'de konut kira fiyatları vatandaşları mağdur etmeye başladı. Kira fiyatları 80 bin liraya kadar yükseldi.  Peki kira fiyatları yükselmeye devam edecek mi?

Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar ve vatandaş ne diyor?

Konut kira fiyatlarındaki artış son zamanların en büyük sorunu haline geldi. Fahiş kira fiyatlarının önüne geçebilmek için hükümet yüzde 25 sınırı getirdi. Bu uygulama ile konut kira fiyatlarının gerilemesi bekleniyor. Peki Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar

Seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

2023 yılının ilk yarısı seçimlerden dolayı çok hareketli geçti. Seçim sonrası ise uygulanan sıkı para politikası, gayrimenkul sektörünü etkiledi. Peki seçim sonrası konut ve kira fiyatları ne olacak?

'Kira fiyatları aşırı şişti, fiyat düştü kiracı rahatladı diye bir şey yok!'

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan ekim ayı konut fiyat endeksi raporunda kasım ayında kira artış oranının düştüğü kaydedildi. Peki, uzmanlar konut kiralarına ilişkin ne söylüyor, kira fiyatları geriledi mi? İşte detaylar...

Kiracılara müjde! Kira fiyatları yeni yılda asgari ücret zammından etkilenmeyecek!

Konut kira fiyatları, ülkenin gündeminden düşmüyor. Vatandaşlar, yükselen kira fiyatları karşısında ezilirken yeni yılda asgari ücrete gelecek zamla birlikte kiraların artıp atmayacağını merak ediyor. 

Seçimlerden sonra kira fiyatları yüzde 18.33 arttı! Yurttaş gerinin yarısını kiraya veriyor!

Konut kira fiyatları gündemden düşmüyor.  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kira fiyatlarının düştüğünü söylese de sektör mensupları kiralarda düşüşün olmadığını sadece yavaşladığını ve yurttaşların gelirlerinin yarısını kiraya verdiğini açıkladı. 

O ilde kira fiyatları artmaya devam ediyor!

Manisa’da son dönemlerde kira fiyatlarında yaşanan artış gündemden düşmüyor. Konut ve kira sektöründe gözlemlenen bu artış vatandaşları endişelendiriyor.

Ankaralılara çifte müjde! Ankara'daki konut ve kira fiyatları 2024 yılının ilk 6 ayında düşebilir! 

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, Ankara'daki konut ve kira fiyatlarının 2024 yılının ilk 6 ayında düşebileceğini açıkladı.

Bu şehirlerdeki konut kira fiyatları İstanbul'daki kiraların yarısı kadar! İşte kira fiyatlarının en ucuz olduğu iller..

Ülke genelinde yaşam maliyetleri her geçen gün artarken, barınma en büyük sorun olarak gündemde yer alıyor. Yüksek konut kira fiyatları vatandaşların omuzlarında büyük yük haline geldi. Özellikle İstanbul'daki kiralar cep yakmaya başladı.

konut kira fiyatları 2019 Haberi

konut kira fiyatları 2019

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre Türkiye'de eylül ayında 146.903 konut satışı gerçekleşti. Satış verilerine göre bir önceki yılın aynı dönemi kapsamında yüzde 15.4 oranında bir artış yaşandı. Söz konusu dönemde ilk defa satışı yapılan konutlarda azalırken, ikinci el konut satışları yükseldi. Satışlarda İstanbul yüzde 15.8 ile en yüksek paya sahip kent. Satış sayılarında İstanbul'u, Ankara ve İzmir takip etti. Yabancılara yapılan konut satışları da bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25.6 düşerek 4.177'e geriledi. En fazla konut satın alınan kentler sırasıyla İstanbul, Antalya, Ankara, Bursa ve Yalova. Ülke uyruklarına bakıldığında ise Irak, İran, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan ve Kuveyt vatandaşları oldu.

Sputniknews'tan Derya Yaşar'ın haberine göre; Emlak analisti Tebernüş Kireçci, ''İnşaat/konut sektöründe zor günler geride kaldı mı?...