19 / 04 / 2024

konut kiraları 2019

konut kiraları 2019

Artan konut kiraları konut fiyatlarıyla yarışmaya başladı. Konut faiz oranları yükseliyor, kredi almak fazlasıyla zorlaştı.  

Kiralar konut fiyatlarından daha hızlı artıyor!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Mart, Nisan ve Mayıs ayına ait konut sektörünü verilerine paylaştı. Rapor sonucunda faiz oranlarındaki artış ipotekli satışları olumsuz etkilemeye devam ederken konut kredisi hacminde de düşüşün devam edeceği öngörülüyor.

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılırsa fiyatlar düşer!

Konut kiralarındaki yüzde 25 zam sınırlaması, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları büyüttü. Peki sınırlama kalkarsa kira bedelleri düşer mi? 

Merkez Bankası, konut kiraları düşecek dedi. Ama nasıl?

Yılın ilk enflasyon raporunu açıklayan Merkez Bankası, konut fiyatlarına paralel olarak kiraların da düşeceğini vurguladı. Bu açıklama üzerine ünlü ekonomist Hakan Kara, X sosyal medya hesabından konuttaki düşüşün kiralara yansımadığını gösteren bir grafik paylaştı.

Konut kiralarında büyük artış!

TCMB'nin faiz oranlarını düşürme kararından sonra konut kiralarında yaşanan artış, Prof. Dr. Hakan Kara'nın analizleriyle yeniden gündeme geldi. İşte Prof. Dr. Hakan Kara'nın o paylaşımı...

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları düşerken, kiralar arttı!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları 2023 yılının Kasım ayında yıllık bazda yüzde 2,1 azalırken, ortalama konut kiralarında ise Aralık 2023'te yüzde 6,2 artış yaşandı.

Kamu konut kiralarına zam geldi: Metrekare kira bedeli 11,61 lira oldu!

Kamu konutlarının 2024 yılı aylık kira bedelleri belli oldu. Peki kamu konut kiraları ne kadar oldu? İşte 2024 kamu konut kira bedelleri...

Konut kiralarında yüzde 25 sınırlaması kaldırılıyor!

Ekonomist Nedim Türkmen bugünkü köşesinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in basına kapalı olarak yaptığı toplantıda, konut kiralarındaki yüzde 25 sınırlamasının kaldırılacağını söylediğini belirtti.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları gerilerken, konut kiraları yüzde 6,2 yükseldi!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre Birleşik Krallık'ta ortalama konut fiyatları Ekim ayında yıllık bazda yüzde 1,2 geriledi, konut kiraları ise kasımda yıllık bazda yüzde 6,2 yükseldi.

Konut kiraları son 5 yılda 10’a katladı! İşte konut kiralarının en yüksek olduğu il ve ilçeler...

Türkiye genelinde kiralık konut fiyat endeksi, ağustosta temmuza kıyasla yüzde 10,04 artarken 2022’nin aynı dönemine göre ise yüzde 137,24 artış gösterdi. 2018’ten bugüne kadarki 5 senede ise kiralar ortalama yüzde 891,67 oranında yükseldi.

İstanbul'da konut kiraları 0-5 yaş binalarda yüzde 40 arttı!

EVA Gayrimenkul Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, İstanbul'da 0-5 yaş konut kiralarının yüzde 40 arttığına değinerek, İstanbul genelinin minimum kira bedelinin 12 bin 500 liraya yükseldiğini belirtti.

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar nasıl çözülür? Konut kiralarına dayalı menkul kıymet ihracı önerisi! 

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar sık sık gündem oluyor. Peki kiralık konutta sorunlar nasıl çözülür? Konut kiralarına dayalı menkul kıymet ihracı nedir? İşte ayrıntılar...

İstanbul'daki konut kiraları 4 yılda yüzde 707 yükseldi: Konut sorunu nasıl çözülür? 

CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, barınma krizinin İstanbul başta olacak şekilde tüm kentlerde etkili olduğuna dikkat çekerek, İstanbul'daki konut kiralarının 4 yılda yüzde 707 yükseldiğini belirtti. Peki konut sorunu nasıl çözülür?

Konut kiraları artarken o kiralar düştükçe düşüyor! Kira zammı o tarafa uğramıyor!

Konut kiraları bilindiği üzere artan enflasyonla arttıkça artıyor. Ancak bu zamlar ofis kiralarını es geçti. İşte detaylar!

Fahiş konut kiraları için 10 önlem: Ev sahipleri ve kiracılar yeni dönemi bekliyor! 

Fahiş konut kiraları sık sık gündem oluyor. Seçimler ardından ise gözler bu sorun ile ilgili devreye alınacak uygulamalara döndü. Fahiş konut kiralar için 10 önlem açıklandı. İşte ayrıntılar...

konut kiraları 2019 Haberi

konut kiraları 2019

Konut fiyatları Mart,Nisan ve Mayıs aylarında artış gösterdi.Ev almak isteyenler kredi almaya yöneldiler.Ancak bankaların konut kredisi için uyguladıkları faiz oranları oldukça fazla. 

Haberport'ta yer alan habere göre, konut kiralarındaki artış adeta konut fiyatlarıyla yarışıyor. Bankaların konut kredisi uyguladıkları faiz oranları fazla olduğundan vatandaş ne yapacağını bilemiyor. 2019 yılında özellikle Mart, Nisan ve Mayıs aylarında konut fiyatlarında artış görüldü. Bu artış konutların satışını fazlasıyla etkiledi. 2018 yılı Nisan ayında 84.403 konut satışı gerçekleşti. Tüm Türkiye’de gerçekleşen toplam konut satışında 2019 yılında %18,12 azalma yaşandı. 2018 yılında toplam satış 2019 yılında 1.309.000 oranında düşüş gösterdi. 2019 yılı Mart ayında da büyük bir düşüş yaşandı. Mart ayında başlayan bu gerileme Nisan ve Mayıs aylarında çoğaldı. 2019 Mart ayı 2018 Mart ayına göre %3,81...