08 / 12 / 2025
fuzul

Konut kooperatifçiliğinde son durum

Konut kooperatifçiliğinde son durum

Denizli Ticaret Odası'nda düzenlenen Kooperatifçilik konulu konferansta konuşan Vali Yardımcısı Tuncay Engin, konut kooperatifçiliğinde mağdur oranının yüksek olduğunu ifade etti. Engin kendisinin de bu mağdurlardan birisi olduğunu aktardı.

Yüzyılın konut projesi resmen başlıyor! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir'de düzenlenen "Yüzyılın Konut Projesi Programı"nda son dakika açıklamalarda bulunuyor. 

Konut fiyatları son 10 yılda 12 kat arttı! 

Zafer Partisi Kurucular Kurulu ve GİK Üyesi Dr. Jülide Sarıkaya Kurdoğlu ülke genelinde konut fiyatlarının son 10 yılda 12 kat arttığını söyledi.

Konut satışlarında son 13 yılın en iyi Eylül ayı rakamları görüldü!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu yaptığı paylaşımda konut satışlarında son 13 yılın en iyi Eylül ayı rakamları görüldüğünü belirtti.

Konut satışlarında son 5 ayın en yüksek rakamı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, 2025 yılı Mayıs ayında 130 bin 25 adet konut satıldı, bu rakamla son beş ayın en yüksek rakamı da gerçekleşmiş oldu.

Türkiye'de konut sahipliği oranı son 10 yıldır geriliyor!

Ülke genelinde konut stokunun erimesiyle beraber fiyatlar ve kiralar yükselişe geçti. Uzmanlar, Türkiye'de konut sahipliği oranının son 10 yıldır gerilediğini söylüyor.

Konut satışlarında son 13 yılın rekoru kırılsa da ev sahipliği oranı yüzde 61’den yüzde 55’e düştü!

Siyaset Bilimci ve TEAM Araştırma Direktörü Nezih Onur Kuru bu yıl konut satışında son 13 yılın rekoru kırıldığını fakat aynı dönemde ev sahipliğinin yüzde 61'den yüzde 55'e düştüğünü belirtti.

TOKİ’nin 454 bin 847 lira peşinat ve 120 ay vadeli konut kampanyası için son gün bugün!

Yeni konut projeleri merakla beklenen Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın 454 bin 847 lira peşinat ve 120 ay vadeli konut kampanyası için son gün bugün…

TOKİ’nin 13 bin TL taksitli konut kampanyası için son gün yarın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın 13 bin 48 TL taksitli konut kampanyası için son gün yarın olarak açıklandı.

Konut fiyatları son 10 yılda yaklaşık 19 katına çıktı!

Türkiye'de konut fiyatlarının son 10 yılda yaklaşık 19 katına çıktığını söyleyen iktisatçı İnan Mutlu OECD üyesi ülkeler arasında açık ara zirvede olduğumuzu açıkladı. 

Konut fiyatları, dolar bazında son bir yılda yüzde 11.7 yükseldi!

TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda dolar bazında konut fiyatlarının son bir yılda yüzde 11.7 arttığını belirtti. 

Konut satışlarında son 5 yılın Ocak ayı rekoru kırıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, konut satışlarında son 5 yılın Ocak ayı rekoru kırıldı.

TOKİ’den 6 bin 693 TL taksitle 3+1 konut fırsatı için son gün bugün!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın6 bin 693 TL taksitle 3 oda 1 salon konut kampanyası için son başvuru tarihi bugün olarak açıklandı.

Yabancıya konut satışlarında son 7 yılın en düşük rakamı!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre yabancıya konut satışında 2024 yılında 23 bin 781 adetle son 7 senenin en düşük rakamı görüldü.

Konut kooperatifçiliğinde son durum Haberi

Konut kooperatifçiliğinde son durum

Denizli Ticaret Odası'nda düzenlenen Kooperatifçilik konulu konferansta konuşan Vali Yardımcısı Tuncay Engin, Türkiye'de kooperatifçiliğin çok eskiye dayandığını söyledi. Engin, bu maziye rağmen kötü örneklerin her dönemde olduğunu özellikle konut kooperatifçiliğinde mağdur oranının yüksek olduğunu ifade etti. Engin kendisinin de bu mağdurlardan birisi olduğunu aktardı.


Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Denizli Valiliği, Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü, Denizli Ticaret İl Müdürlüğü, Denizli Ticaret Odası ve Alman Kooperatifleri Konfederasyonu Türkiye Temsilciliği (DGRV) işbirliği ile gerçekleştirilen Kooperatifçilik Konferansı gerçekleştirildi. Denizli Ticaret Odasında gerçekleştirilen kooperatifçilik konferansına Vali Yardımcısı Tuncay Engin, Ticaret İl Müdürü Abdullah Hasyıldırım, Hay-Koop Bölge Başkanı Mehmet Varol, DGRV temsilcisi Nilay Özdemir ile kadın kooperatifleri başkan ve ortaklarının katıldığı konferansta, Türkiye'de kooperatifçilik konuşuldu. Vali Yardımcısı Tuncay Engin, Türkiye'de kooperatifçiliğin çok eski olmasına rağmen bazı kötü...