19 / 04 / 2024

konut kredisi artış

konut kredisi artış

Konut, araç, ticari ve tüketici kredi faizleri seçimden sonra hemen yükseldi. 120 ay vadeyle alınan 100 bin liralık konut kredisinin ödemesi seçim öncesine göre 18 bin lira arttı.

Konut kredisinde korkutan artış!

Geçen yılın tamamında 701 bin 621 konut satılırken, bu yılın 9 ayında satılan konut sayısı 862 bin 154'e ulaştı. Bu yıl satılan konutların 360 bin 742'sinde kredi kullanıldı. Bir başka ifadeyle satılan konutların yarıya yakınında kredi kullanıldı...

Tüketici kredilerinde başı konut kredisi çekiyor!

Tüketici kredileri ağustosun son haftasında 1 milyar 138 milyon TL artışla 232 milyar 975 milyon kadar yükseliş gösterdi. 29 Ağustos'tan itibaren 233 milyar TL düzeyindeki tüketici kredilerinin, 104 milyar 316 milyon TL’sini konut kredileri oluşturuyor..

Hüseyin Özkaya: Konut kredisi faizleri artabilir!

Odeabank Genel Müdürü Hüseyin Özkaya konut kredisi faizlerinde bir artış yaşanabileceğini belirtti. Özkaya “Konut kredilerinde dibi gördük. Bundan sonra bir miktar artış yaşanabilir” diye konuştu...

Konut kredisinde tehlike sinyali, batık 4 kat arttı

Son bir yılda ödenemeyen tüketici kredileri yüzde 135 arttı. Özellikle üç yıldır rekorlar kıran konut kredisinde kredi artış oranı % 30 olurken ödenemeyen konut kredisi yüzde 335 arttı.

Konut kredisi kullanımında rekor artış!

Temmuz 2020'de 100 bin kişi ilk defa konut kredisi kullandı. Haziran ayında kamu bankaları tarafından başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyaları, konut kredisi kullanımını artırdı.

Konut kredisi kullanımında bir haftada 6.6 milyar TL'lik artış!

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın 2 Haziran'da sıfır konutta 12 ay ödemesiz, 15 yıl vade, yüzde 0.64 aylık faiz kampanyasını başlatması konut kredisi kullanımını artırdı. Kredi kullanımında haftalık bazda 6 milyar 590 milyon TL'lik artış yaşandı...

Konut kredisi faizlerinin düşmesi ev fiyatlarını artırdı mı? 

Bankaların konut kredisi faiz oranlarının düşmesi ile konut fiyatları hem sıfır evlerde hem de ikinci el evlerde arttı. En düşük fiyat artışı hangi konut türünde oldu?

Konut kredisi faiz oranları artıyor mu?

Ev almak isteyen vatandaşların kredi faiz oranları araştırmaları Mart ayına girilmesiyle beraber arttı. Vatandaşlar hem doğan yeni ihtiyaçlarını gidermek hem de ev - otomobil gibi hayallerini gerçekleştirmek için bankaların faiz oranlarını merak ediyor. Peki konut kredisi faiz oranları artıyor mu?

Dolardaki artış konut kredisi faizlerini etkiler mi?

Dolar kuru son haftada artışa geçerek 6 TL'nin üzerine çıktı. Peki dolardaki artış konut kredisi faiz oranlarını etkiler mi?

Konut kredisi faizlerindeki artış devam edecek mi?

Son haftaların sürekli faizi yükselen kredisi konut kredisi olarak belirlendi. Peki bankaların konut kredisi faizlerindeki artış devam edecek mi?

VakıfBank’ta konut kredisi faiz oranlarını yükseltti!

Bankaların konut kredisi faiz oranlarının peş peşe arttığı haftada VakıfBank’ta konut kredisi artışlarına dahil oldu. Banka konut kredisi faizlerini 24 puan birden yükseltti…

Konut kredisi faiz oranlarında artış trendi!

İnşaatta kullanılan beton, demir gibi malzeme fiyatlarının artmasıyla birlikte konut kredisi faiz oranları da artış trendine girdi.

Konut kredisi faizlerinde son durum ne 2019?

İçinde bulunduğumuz hafta itibariyle 12 banka konut kredisi faiz artışı uyguladı. Bankaların konut kredisi faiz oranları hızla artarken hafta kapanışında son durum ne oldu?

VakıfBank konut kredisi faizlerini bir kez daha arttırdı!

VakıfBank konut kredisi faiz oranlarında bir kez daha artış uyguladı. Banka salı günü konut kredisi faizlerinde artışa gitmişti...

Konut kredisi faizleri yeniden yüzde 2.75'lere ulaştı!

Bankaların konut kredisi faiz oranlarındaki artış bugünde devam ediyor. Artışlar sonrası en yüksek konut kredisi faiz oranı yeniden yüzde 2.75 seviyesine ulaştı.

VakıfBank konut kredisi faiz oranları arttı!

VakıfBank’ta bugün itibariyle Ziraat Bankası gibi konut kredisi faiz oranlarında artış uyguladı. VakıfBank’ın konut kredisi faiz oranını yüzde 1.45 olarak uyguluyor...

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları arttı!

Ziraat Bankası Mart başından itibaren uyguladığı indirimli konut kredisi faiz oranlarına son vererek faiz artışına gitti...

konut kredisi artış Haberi

konut kredisi artış

Bankalar; sandıktan tek parti iktidar çıkmamasının faturasını vatandaşa çıkarmaya başladı. Konut, araç, ticari ve tüketici kredi faizleri hemen yükseldi. 120 ay vadeyle alınan 100 bin liralık konut kredisinin ödemesi seçim öncesine göre 18 bin lira arttı. Vatandaş, bankalara uğrayamaz oldu.


7 Haziran seçimlerinden önce tek parti iktidarını fiyatlandıran bankalar, sandıktan farklı bir sonuç çıkınca faiz oranlarını arttırmaya başladı. Sandıktan tek parti iktidırı çıkmamasının faturasını vatandaşa çıkarmaya başlayan bankaların uyguladığı konut, araç, ticari ve tüketici kredi faizlerinde ciddi artışlar oldu. Seçimin ertesi başlayan kredi maliyetlerindeki artışlar bazı kalemlerde iki katına yaklaştı. Vatandaş, finansman temini için bankalara uğrayamaz oldu. Yılbaşından bu yana özellikle konut finanslanı kullanımında yaşanan artış bıçak gibi kesildi.


100 BİN TL KREDİNİN MALİYET 2 HAFTADA 18 BİN LİRA ARTTI

Son aylarda...