19 / 04 / 2024

konut kredisi büyüme gösterdi

konut kredisi büyüme gösterdi

2012 yılı Kasım ayının üçüncü haftası itibariyle 182 milyar TL'ye ulaşan tüketici kredileri, yüzde 12 büyüme gösterdi. Konut kredisi ise yılın 9 ayında toplamda yüzde 8 büyüme ile 75 milyar TL'ye ulaştı...

Konut kredilerindeki büyüme ekim ayından beri resmen durdu!

Bireysel kredilere ilişkin sıkı makro ihtiyati tedbirler konut kredilerinde büyümenin durmasına sebep oldu. Bu durum Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK) paylaşılan konut satış verilerine de yansıdı.

İnşaat sektörü 2020'yi hızlı büyüme ile kapattı!

Türkiye İMSAD Ocak 2021 Sektör Raporu yayınlandı. Rapora göre, 2020 yılında ipotekli konut satışlarının payı yeniden önemli ölçüde arttı ve yüzde 38,2 oldu. İnşaat sektörü 2020'yi hızlı büyüme ile kapattı

Steven Mnuchin: Konut satışlarıyla desteklenen bir büyüme göreceğimize inanıyorum!

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, ülke ekonomisinin tarihinin en hızlı toparlanmasını kaydettiğine değinerek, "Üçüncü çeyrekte, güçlü perakende satışları, konut satışları, imalat sanayi büyümesi ve artan ticari faaliyetle desteklenen muazzam bir büyüme göreceğimize inanıyorum." diye konuştu.

Konut kredisi faizinde sert yükseliş!

Merkez Bankası’nın sıkılaştırma adımları konut kredisi faizlerinin yüzde 1,1 seviyeleri üzerine çıkmasına sebep oldu. Konut kredisindeki büyüme ivme kaybederken analistler konut satışlarında da yavaşlama öngörüyor.

TEB’den konut kredisinde büyük fırsat!

TEB, başlattığı kredi kampanyası ile konut kredisi faizini yüzde 1,55’e düşürdü. Böylece TEB, konut kredilerinde en uygun fiyatlama ile kredi veren bankalardan biri oldu...

Enflasyon endeksli konut kredisine talep büyük!

Kamu bankalarının Enflasyon Endeksli Konut Kredisi büyük talep gördü. Konut kredisi kullanan tüketicinin yüzde 40’ı ilgili konut kredisi ürününü tercih ediyor. Faizlerin düşmesiyle talebin daha da artması bekleniyor.

İnşaat sektörüne büyüme teşviği!

Hükümet, konut ve inşaat sektöründeki gerilemenin büyüme üzerindeki etkisini gidermek için başta KDV ve tapu harçlarında indirim, yabancıların 250 bin dolara kadar gayrimenkul alımına vatandaşlık hakkı tanıması gibi kararlarla sektörü teşvik etmeye çalışıyor.

Konut kredisi hacmindeki büyüme ivmesi yüzde 10.6!

İhtiyaç, konut ve taşıta akan kredilerin dağılımına bakıldığında tüketici kredilerindeki ivmenin konut kredilerinden geldiği görülüyor. Çünkü konut kredisi hacmindeki büyüme ivmesi yüzde 10.6’yı gösteriyor.

Konut satışlarında bu yıl yüzde 12'lik büyüme bekleniyor!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Maya: "Yıl sonunda 1 milyon 250 bin ile 1 milyon 300 bin arasında konut satışı gerçekleşecek. 2015'te geçen yıla göre konut satışlarında yaklaşık yüzde 12'lik büyüme bekliyoruz" dedi.

TEB’de konut kredisi faizi yüzde 1,10’a düştü!

Türk Ekonomi Bankası (TEB), konut kredisi için başlattığı yeni kampanya kapsamında konut kredisi faizlerini yüzde 1,10’a kadar düşürdü. Böylece TEB, konut kredilerinde en uygun fiyatlama ile kredi veren bankalardan biri oldu.

Konut satışları 2 yılda yüzde 11 büyüme kaydetti!

Konut satışları son iki yılda yüzde 11 büyüme kaydetti. 2015 Ağustos sonu itibariyle Türkiye genelinde toplam konut satışlarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artış yaşandı.

Konut satışlarında iki yılda yüzde 11'lik büyüme!

Konut satışlarında iki yılda yüzde 11'lik rekor büyüme gerçekleşti. Ağustosta Türkiye genelinde toplam konut satışlarında geçen yıla göre yüzde 17 artış yaşandı.

Konut sektöründeki büyüme çalışan sayısını artırdı!

Gayrimenkul satışlarında son yıllarda yaşanan artış ve sektördeki hızlı büyüme, bu faaliyetlerde çalışan sayısını da ciddi biçimde artırdı.

konut kredisi büyüme gösterdi Haberi

konut kredisi büyüme gösterdi
Geçen yıl 1 milyon 280 bin olan konut kredisi müşteri sayısı, bu yıl 1 milyon 368 bine çıktı. 2012 yılının 9 ayında toplamda yüzde 8 büyüyen konut kredisi pazarı 75 milyar TL'ye...