19 / 04 / 2024

konut kredisi yapılandırmak

konut kredisi yapılandırmak

Konut kredilerinde faiz oranları yüzde 0.99'a inince, yüksek faizle kredi çeken vatandaşlar yapılandırmak istiyor. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, konut kredisinin yapılandırılmasıyla ilgili soruları yanıtladı.

Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

Bankalardan konut kredisi ile ev alanlar farklı faiz oranı ile kalan borcun yeniden hesaplanıp hesaplanmadığını merak ediyor. Peki, Konut kredilerinde yapılandırma var mı, nasıl yapılır?

127.7 milyar TL’lik borç yeniden yapılandırıldı

Türkiye Bankalar Birliği firmaların borçlarının yeniden yapılandırıldığını duyurdu. Finansal Yeniden Yapılandırma Çerçeve Anlaşması doğrultusunda toplam 381 firmanın 127.7 milyar lira kredisi yapılandırıldı.

Borç yapılandırma 50 milyarı aştı! Elinizi çabuk tutun

Kamu borçlarına yapılandırmak isteyen vatandaşların başvuruları devam ediyor. Şu zamana kadar 1,5 milyon mükellef yapılandırma için başvurusunu yaptı.  Toplam yapılandırma bedeli 50 milyar TL'nin üstünde seyrederken 1,6 milyarlık tahsilat olduğu açıklandı.

Vergi Borcu'nu yapılandırmak isteyenler kesinlikle buraya baksın! Çok önemli detaylar var

Vergi Borcu'nu yapılandırmak isteyen vatandaşlar yeni düzenlemeden faydalanıp faydalanmayacağını merak ediyor. Vatandaşları ilgilendiren çok önemli detaylar belli oldu.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Borç yapılandırmada son gün!

SGK, milyonlarca borçlunun beklediği kritik açıklamayı yaptı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından borçlarını yapılandırmak isteyenlerin 30 Eylül 23.59'a kadar, sosyal güvenlik il müdürlükleri ve sosyal güvenlik merkezlerine başvurmaları gerektiğine dair açıklama geldi.

Kasım 2020'de 3 inşaat şirketinin 350 milyon TL'lik kredisi yapılandırıldı!

Türkiye Bankalar Birliği, son 3 yılda bankaların 193.5 milyar TL'lik krediyi yeniden yapılandırdığını finansal yeniden yapılandırma anlaşması verilerinin dipnotunda duyurdu. Kasım 2020'de 3 inşaat şirketinin 350 milyon TL'lik kredisi yapılandırıldı.

Atakum Belediyesi’nden emlak vergisi borcuna e-yapılandırma hizmeti!

Atakum Belediyesi, 7256 sayılı Kanun kapsamında emlak vergisi borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlar için ‘e-yapılandırma’ sistemi oluşturdu.

Konut kredisiyle ev alanlar dikkat!

Konut kredisi faiz oranlarındaki değişimle konut kredisi yapılandırması yine gündeme geldi. Peki konut kredisi yapılandırması nedir, nasıl yapılır? Yapılandırmada dikkat edilecek konular neler? İşte tüm merak edilenler...

Konut kredisinde yapılandırma koşulları!

Yüksek faizle kredi çekenlerin faizlerin düşmesiyle kredi yapılandırma beklentisi daha da artmıştı. Peki, konut kredisi yapılandırma nedir? Nasıl yapılır?

2020 konut kredisi yapılandırma yapan bankalar!

Ev almak isteyen kişilerin en çok merak ettiği soruların başında ''En ucuz kredi imkânı sağlayan bankanın hangisi?'' geliyor. İşte konut kredisi yapılandırma yapan bankalar ve faiz oranları...

Konut kredisi nasıl yapılandırılır?

Faiz oranları yüksek iken kredi çekenler kredi borçlarını yapılandırmak istiyor. Peki konut kredisi nasıl yapılandırılır? Konut kredisi yapılandırma nasıl yapılır? İşte detaylar...

Konut kredisi yapılandırması nedir, nasıl yapılır?

Yüksek faizle kredi çekenlerin faizlerin düşmesiyle kredi yapılandırma beklentisi daha da yükseldi. Peki, konut kredisi yapılandırma nedir, nasıl yapılır? İşte konut kredisi yapılandırmayla ilgili detaylar...

Yüksek faiz oranlı konut kredilerinde yapılandırma olacak mı?

Konut kredisi yapılandırma işlemi, mevcut faiz oranlarına göre daha yüksek oranlardan kredi çeken vatandaşların merakla beklediği konulardan. Peki konut kredilerinde yapılandırma olacak mı?

konut kredisi yapılandırmak Haberi

konut kredisi yapılandırmak

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, eskiden tüketici hakem heyetlerine yapılan başvuruların yüzde 90’ında tüketicinin haklı bulunduğunu şimdi bu oranın yüzde 62’ye düştüğünü belirtti. 

Cumhuriyet Gazetesi'nden Şehriban Kıraç'ın haberine göre, Aydın Ağaoğlu, bu başvuruların azalmasının iki sebebi olduğunu söylüyor. Bazı hakem heyetleri kendilerine başvuru çoğalıp da dosya yükleri artmasın diye özellikle tüketicileri başvurudan caydırıyor yada olumsuz karar veriyor. Ayrıca,  giderler, tüketicinin yeterince haklarını ve hukuku bilmemesi, avukat ücretinden kaçınması gibi nedenlerde başvurulardaki azalmayı etkiliyor. 

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu tüketicinin haklarıyla ilgili soruları yanıtladı. 

1-Bu dönemde tüketici en çok hangi uygulamalardan rahatsız?

Konut kredilerinde faiz oranları yüzde 0.99’a inince, yüksek faizle kredi çekenler borcunu yapılandırmak istiyor. Ama bankalar buna yanaşmıyor. Bankalar tüketici kredilerinde cayma imkânı olduğu için konut kredisi verirken...