26 / 04 / 2024

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Borç yapılandırmada son gün!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Borç yapılandırmada son gün!

SGK, milyonlarca borçlunun beklediği kritik açıklamayı yaptı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından borçlarını yapılandırmak isteyenlerin 30 Eylül 23.59'a kadar, sosyal güvenlik il müdürlükleri ve sosyal güvenlik merkezlerine başvurmaları gerektiğine dair açıklama geldi.



Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) tarafından borçlarını yapılandırmak isteyenlerin  30 Eylül 23.59'a kadar, sosyal güvenlik il müdürlükleri ve sosyal güvenlik merkezlerine başvurmaları gerektiğine dair açıklama geldi. Yapılan açıklamada merkezlerin 30 Eylül tarihinde tüm gün hizmet vereceğine dair vugu yapıldı. Peki yapılandırma başvurusu nasıl yapılır? Yapılandırma son ödeme tarihi ne zaman?

A Haber'de yer alan habere göre; Sosyal Güvenlik Kurumu borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşların başvurularını 30 Eylül saat 23.59'a kadar , sosyal güvenlik il müdürlükleri ve sosyal güvenlik merkezlerine yapmaları gerektiği hatırlattı.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Borç yapılandırmada son gün!

30 EYLÜL'DE TÜM GÜN HİZMET VERECEK

SGK'den yapılan açıklamaya göre sosyal güvenlik il müdürlükleri ve sosyal güvenlik merkezlerinin, 30 Eylül tarihinde tüm gün hizmet verecekler.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Borç yapılandırmada son gün!

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARI AÇIKLANDI

Duyuruda, "Başvuru süresi Sayın Cumhurbaşkanımızın Kararı ile 30 Eylül 2021 tarihine uzatılan 7326 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun uyarınca, kapsama giren borçlarını yapılandırmak isteyen vatandaşlarımızın başvurularını almak üzere, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerimiz ve Sosyal Güvenlik Merkezlerimiz 30.09.2021 tarihinde saat 23.59'a kadar açık olup vatandaşlarımıza hizmet verecektir." ifadeleri kullanıldı.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Borç yapılandırmada son gün!

NEREDEN BAŞVURU YAPILACAK?

Açıklamada, Kuruma olan borçlarını yeniden yapılandırmak isteyen işverenler, ilgili il sosyal güvenlik müdürlüğü veya sosyal güvenlik merkezi ile e-Sigorta yoluyla, posta yoluyla veya şahsen iletişime geçebilir, 4/b (Bağ-Kur) sigortalıları ise iletişime geçebilir. e-Devlet, posta veya şahsen herhangi bir sosyal güvenlik il müdürlüğüne. Primlerini kendileri ödeyenlerin, e-Devlet üzerinden, posta yoluyla veya dosyalarının bulunduğu sosyal güvenlik il müdürlüğüne veya sosyal güvenlik merkezine şahsen başvurarak borçlarını yapılandırabilecekleri kaydedildi.

Borcu olanlar dikkat! Yapılandırma için son hafta!

.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön