25 / 04 / 2024

konut kredisi yüksek faiz

konut kredisi yüksek faiz

Konut kredilerini yüksek faiz oranlarıyla kullanan vatandaşlar, şimdilerde kredilerinde refinansman (yeniden yapılandırma) yapıyor...

Konut kredisi faiz oranları ev sahibi olmak isteyenlerin hayallerini yıktı!

Ev sahibi olma hayali kuran binlerce kişi, yüksek konut kredisi faiz oranlarından dolayı konut almaya cesaret edemiyor. 

Konut kredisindeki yüksek faizler konut satışlarını düşürürken, fiyatlar durağanlaştı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, TUİK’in ekim ayı konut satış rakamlarını inceleyerek, konut kredisindeki yüksek faizlerin konut satışlarını düşürdüğünü, fiyatların ise durgunlaştığını açıkladı.

İngiltere’de onaylanan konut kredisi başvuruları Haziran'da 54 bin 700’e yükseldi!

İngiltere Merkez Bankası (BoE) tarafından açıklanan rakamlara göre, İngiltere'de onaylanan konut kredisi başvuruları Haziran ayında 54 bin 700’e çıkarak 2022'nin ekim ayından bu yana en yüksek seviyelerini gördü.

İngiltere’de 5 yıllık sabit konut kredisi faizi yüzde 6’yı geçti!

İngiltere’de ortalama 5 yıllık sabit konut kredisi faizi yüzde 5,97’den yüzde 6,1’e artarak 2022 yılının kasım ayından bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

ABD'de konut kredisi faiz oranları 14 yılın zirvesinde! 

ABD'de mortgage (konut kredisi) faizi 14 yılın en yüksek seviyesine ulaşarak yukarı yönlü hareketine devam ediyor. 

Konutta prim uyanıklığına yüksek para cezası! Adınıza 50 bin lira ceza yazılıyor

Satın aldığı konutu daha düşük vergi ödemek için değerinin çok altındaa gösteren konut ahiplerine yüksek para cezaları geliyor.

Konut sitelerindeki yüksek aidatlardan kimler sorumlu?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu, bugünkü köşesinde konut sitelerinde talep edilen yüksek aidat ücretlerini kaleme aldı.

Konut kredisi faizleri son 1 yılda ne oldu?

Salgının ilk günlerinde dip yapan kredi faizleri son 19 ayın en yüksek seviyesini gördü. Tüm kalemler arasında en yavaş artış konut kredilerinde yaşandı. Peki konut kredisi faizleri son 1 yılda ne oldu? Düşük faizli krediler geri gelecek mi? İşte merak edilenler...

Konut kredisi faizleri 2 Ağustos 2019'dan beri en yüksek seviyesinde!

Türk Lirası mevduat faizi ve ihtiyaç kredisi faiz oranlarında yükseliş devam ediyor. İhtiyaç kredisi yıllık faizleri yüzde 22,85'e ulaştı. TL bazlı konut kredi faizleri 39 baz puan artış göstererek yüzde 17,88 oldu ve konut kredisi faizleri 2 Ağustos 2019’dan beri olan en yüksek seviyesini gördü.

Konut kredisi faizleri son 2 yılın en yüksek seviyesinde!

Konut kredisi faiz oranları 2 Ağustos 2019’dan bu zamana kadar en yüksek seviyesine ulaştı. Faiz oranları 25 Eylül itibariyle haftalık 64 baz puan yükselişle yüzde 14,78’e yükseldi...

Yüksek faiz oranlı konut kredilerinde yapılandırma olacak mı?

Konut kredisi yapılandırma işlemi, mevcut faiz oranlarına göre daha yüksek oranlardan kredi çeken vatandaşların merakla beklediği konulardan. Peki konut kredilerinde yapılandırma olacak mı?

Yüksek faizli konut kredisinde yapılandırma olacak mı?

Konut kredisi yapılandırma işlemi, mevcut faiz oranlarına göre daha yüksek oranlardan kredi çeken vatandaşların en çok araştırdığı konu oldu. Peki konut kredisinde yapılandırma olacak mı? 

Konut kredisi faiz oranlarında son 7 yılın en düşüğü!

Merkez Bankası verilerine göre 19 Haziran haftasında konut kredisi yıllık faiz oranı yüzde 9,06 ile Haziran 2013’ten sonra en düşük seviyesinde kaydedildi. Konut kredisinde düşüş sürerken, ihtiyaç kredisi faizi ise arttı...

konut kredisi yüksek faiz Haberi

konut kredisi yüksek faiz
Konut satışlarında yaşanan artışlarla birlikte, konut kredilerini yüksek faizle kullananlar vatandaşlar yeni bir yol izliyor. Yüksek faiz oranıyla kredi kullananlara kredide refinansman yani yeniden yapılandırmaya gidiyor. Refinansmanla birlikte taksitler azaltılıp, daha az faiz ödenebiliyor. Refinansman, konut kredisinin daha cazip bir faiz oranıyla başka bir bankaya aktarılması işlemine verilen...