29 / 03 / 2024

konut satış istatistiği

konut satış istatistiği

KONUTDER ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas ile Makro İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Uyan konut satışlarını değerlendirdi.

Konutta yeni rekor geliyor!

Yılın ilk 8 ayında satılan konut sayısı 2016'nın aynı dönemine göre yüzde 7,68'lik artışla 890 bin 430'a ulaşarak yıl sonu için yeni bir rekorun haberini verdi.

Konutta 7 aylık satış, memnun etti!

Geçen yıl 15 Temmuz'da yaşanan FETÖ'nün darbe girişimi nedeniyle gerileyen satışlar, iyileşme ortamı sayesinde tekrar toparlandı.

Gayrimenkul sektörü hızla büyüyor!

TÜİK, konut satış rakamları araştırma sonuçlarına göre 2017 yılı mayıs ayı satış rakamlarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,5 artış gösterdi. Mayıs ayında toplamda 116 bin 558 konut satıldı.Konuyla ilgili Özyurtlar Holding, 216 Yapı ve İnsay Yapı'nın patronları görüşlerini paylaştı..

Gayrimenkul sektörü yabancı yatırımcının ilgisini çekiyor!

TÜİK, Mayıs ayı konut satış rakamlarını açıkladı. Buna göre; Türkiye’de 2017 Mayıs ayında 116 bin 558 konut satıldı. Türkiye genelinde konut satışları 2017 Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,5 artarak 116 bin 558 oldu. Sektör temsilcileri konuyu değerlendirdi..

Siyasi istikrar konut satışlarını artırdı!

Bugün TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye genelinde konut satışları 2017 Nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,6 artış gösterdi. Konuyla ilgili gayrimenkul şirketi tepe yöneticilerinin görüşlerini paylaştı.

Konut satışları bir yılda yüzde 5.7 arttı!

Türkiye genelinde konut satışları 2017 Şubat sonu itibariyle geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 5,7 artış kaydetti. Raporda 2017 Şubat sonu itibariyle geçen yıla kıyasla konut satışlarında İstanbul'da yüzde 0,2 oranında azalma görüldü.

Şubat'ta 101 bin 468 konut satıldı!

Şubat 2017'de 101 bin 468 konutun satıldı. 2016 yılının Şubat ayında gerçekleşen 101 bin 703 dolayındaki satışa kıyasla yüzde 0,23 oranında, az da olsa bir düşüş oldu.

Konut satışında tarihi rekor gelecek!

Yılın 11 ayında Türkiye genelinde 2015'in aynı dönemine göre yüzde 4,5 artarak 1 milyon 200 bine yaklaşan konut satış rakamlarının, yıl sonunda en az 1 milyon 300 bini bulması ve Cumhuriyet tarihinin yeni rekorunun kırılması bekleniyor.

Konut satışında rekor kırılabilir!

TÜİK Eylül ayı konut satış verilerini açıkladı. Buna göre; Eylül’de konut satışları yüzde 17 artış göstererek 108 bin 918 olarak kaydedildi. İpotekli konut satışları ise Eylül ayında yıllık yüzde 46,7 artışla 42 bin 83 adet gerçekleşti.

Darbe girişimi konut satışlarını etkilemedi!

Darbe girişiminin yaşandığı Temmuz ayında gerileyen konut satışları, Ağustos’ta fırladı. Temmuz ayına göre yüzde 41 artışla 114 bin 751 konut satıldı. Kampanyalar satışı tetikledi.

Konut satışları artarak devam edecek!

Gayrimenkul sektörü temsilcileri TÜİK’in açıklamış olduğu Türkiye genelinde gerçekleşen 2016 yılı Ağustos ayı konut satış rakamlarını değerlendirdi.

Nisan ayında kaç tane konut satıldı?

Her ay satışı yapılan konut sayısı, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. Peki Nisan ayında toplam kaç tane konut satıldı? Nisan ayında yabancıya kaç tane konut satıldı?

Yabancıya konut satışları son 33 ayın dibinde!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yabancıya konut satışları Şubat ayında resmen dibi gördü. TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre Şubat'ta toplam konut satışları içerisinde yabancılara gerçekleştirilen konut satışının payı yüzde 2,0 şeklinde oldu.

İzmir ve Konya'da 2 adet arsa, 1 konut ve 2 iş yeri satılıyor! 

İzmir ve Konya'da yer alan 2 adet arsa, 1 konut ve 2 iş yeri satılıyor. Peki satış ihaleleri ne zaman? İşte ayrıntılar...

İki ildeki 45 adet konut ile 5 iş yeri satılıyor!

Samsun Çarşamba'da ve İzmir Narlıdere'de yer alan 45 adet konut ile 5 iş yeri satılıyor. Peki satışı yapılacak konut ve iş yerlerinin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar ve ihale tarihleri...

TOKİ'den 26 ilde ucuz konut satışları için tarih verildi...

TOKİ ihtiyaç sahibi olan vatandaşları ev sahibi yapmak için çalışmalarına devam ediyor. TOKİ'den yapılan açıklamada, Ankara, İstanbul, Erzurum, Adana ve toplam 26 ilde ucuz konut satışları için tarih verildiği kaydedildi.

İpotekli konut satışları 14 yılın dibinde! Konutta yüksek faiz ve kısıtlı kredi etkisi!

Faizlerdeki ve fiyatlardaki yükselişlerle beraber, toplam konut satışları içinde ipotekli payı aralıkta yüzde 4,4'e kadar gerileyerek 14 yılın dibine geriledi. Bu oran üç sene önce yüzde 57'ye kadar çıkmıştı. İşte ayrıntılar...

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Konut satışındaki artış bu tarihten itibaren başlıyor! Yatırımcıların gözdesi yine konut olacak!

Son zamanlarda düşüşe geçen konut satışları için Gayrimenkul yatırım uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı tarih vererek, yatırımcıların gözde yatırım aracının yine konut olacağını açıkladı.

O ilde 41 konut ve 13 iş yeri satılıyor! Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'ndan KDV'den muaf gayrimenkuller! 

Samsun Canik'te yer alan 41 konut ve 13 iş yeri, KDV'den muaf olarak satışa çıkarıldı. Peki Samsun'da yer alan gayrimenkullerin fiyatları ve ödeme seçenekleri nasıl? 

Konut satış ve kiralama ilan platformu sil baştan değişiyor: Elektronik İlan Doğrulama Sistemi kuruluyor!

Konut satış ve kiralama ilan platformunda yeni sistem geliyor. Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 1 Kasım itibariyle girilen ilanlar için Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) kuruluyor'' dedi.

TOKİ 7 bin 129 lira taksitle 2+1 konut satıyor! Ucuz konut için başvurular başladı, kaçırmayın!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ 7 bin 129 lira taksitle 2+1 konut satıyor. Ucuz konut için başvurular bugün itibarıyla resmen başladı, kaçırmayın...

Sektörden ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisi!

Türkiye genelinde gerçekleşen konut satış istatistikleri yayımlandı. Akar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Figen Akar konut satışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Akar, ipotekli konut satışlarının artması için faizler düşsün önerisinde bulundu.

TOKİ'den bomba haber, 1.842 TL taksitle konut satıyor! Ucuz konut fırsatı için bugün son gün! 

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Ankara'da 1.842 TL taksit imkanıyla konut satışa çıkarıldı. Ucuz fiyata konut almak için başvurular bugün sona eriyor.

Tapuda yeni dönem 4 temmuz itibarıyla başlıyor! Konut satışları için noterler devreye giriyor!

Bugüne kadar konut alım satım işlemleri sadece tapuda yapılırken 4 Temmuz'dan itibaren artık noterlerde de yapılmaya başlanacak. 

konut satış istatistiği Haberi

konut satış istatistiği

Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, konut satışlarındaki artışın ağustos ayında devam etmesine ilişkin, "Bu satış trendinin devam etmesini ve 2017 sonunda gayrimenkul sektöründe satışların yine bir rekora imza atmasını bekliyoruz." ifadesini kullandı.



Elmas, TÜİK tarafından açıklanan ağustos ayı konut satış istatistiklerine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye genelinde ağustosta 120 bin 198 konut satıldığını, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 4,7'lik artış yaşandığını kaydetti.


İlk 8 ayda 7,68'lik artışla 890 bin 430 konut satıldığını bildiren Elmas, yabancıya konut satışlarının da düzenli bir biçimde arttığının gözlemlendiğini aktardı. Elmas, ilk 8 ayda yabancıya konut satışında yaklaşık yüzde 9'luk yükseliş gerçekleştiğini, hükümetin sağladığı KDV muafiyeti, vatandaşlık hakkı gibi teşviklerin bunda etkili olduğunu belirtti.


İpotekli konut satışlarında...