26 / 04 / 2024

konut satışı değerlendirme raporu 2019

konut satışı değerlendirme raporu 2019

Evini satışa çıkarmak isteyenler için düzenlenen yeni vergi düzenlemesinin detayları belli oldu. Yapılan düzenlemede yer alan bilgilere göre satılacak ev için devlet ve özel sektörden değerlendirme raporu alınacak. Nihai değeri ise bakanlık tarafından belirlenecek...

Atilla Yeşilada konut satışlarını değerlendirdi: Bunlar daha iyi günler! Seneye hiç satıcı bulunamayacak!

TÜİK tarafından Aralık 2023 konut satış istatistikleri açıklandı. Söz konusu ayda 138 bin 577 adet konut satılarak yüzde 33,4 düşüş yaşandı. Ekonomist Atilla Yeşilada açıklanan rakamları değerlendirerek, ''Bunlar daha iyi günler'' dedi. İşte o değerlendirme...

Yazlık bölgelerde konut satış değerleri yüzde 884 arttı!

Endeksa verilerine göre, konut satış değerlerinde İstanbul Şile son 3 yıldaki yüzde 884 artış ile zirveye yerleşti. Peki, diğer illerde sonuç ne oldu? İşte ayrıntılar...

Yazlık konut satış değerinde en çok artış yüzde 432 ile Datça'da!

Yapay zekâ ile gayrimenkul değerlemesi yapan Endeksa, 19 ilçenin pandemi dönemi konut satışlarında yaşanan değer değişimini inceledi. Son 3 senede konut satış değerinde en çok artış yüzde 432 ile Datça’da gerçekleşti. Konut metrekare satış fiyatı en yüksek ilçeler, ortalama 35 bin 696 TL ile Çeşme

İnşaat patronları 2019 yılı konut satış rakamlarını değerlendirdi!

Konut satışları 2019 yılında bir önceki yıla göre yüzde 1,9 azalarak 1 milyon 348 bin 729 oldu. Konut sektörünün temsilcileri satış rakamlarını değerlendirdi. İşte o değerlendirme...

Yabancıya konut satışı patladı!

Kampanyalar bitince konut satışları Ekim ayında yüzde 5.7 düştü ancak yabancıya satışta patlama var. Yabancıya satış yüzde 70.9 artarken en çok alımı, iç karışıklığın yaşandığı Suudiler yaptı.İşte sektör temsilcilerinden konut satışı değerlendirmesi...

Mustafa Baygan konut satışlarını değerlendirdi!

ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, 1 Kasım 2015 seçimlerinin ardından konut satışlarına yönelik değerlendirmede bulundu.

Osmaniye'de Eylül ayında 480 konut satışı yapıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu Eylül ayına ait konut satışları istatistiklerini açıkladı. TÜİK, yaptığı açıklamada, Osmaniye'de 2015 Eylül ayında 480 konut satışı yapıldığını bildirdi.

Eylül'de konut satışları düştü!

Ticari Hayat Gazetesi'nin yazarları arasında bulunan Mehmet Göktürk, bugünkü yazısında konut satışlarındaki düşüşü değerlendirdi. İşte o yazı...

Eylül ayında Niğde'de 424 konut satışı yapıldı!

TÜİK verilerine göre, 2015 Eylül ayında Niğde'de 424, Aksaray'da 378, Kırıkkale'de 372, Nevşehir'de 263, Kırşehir'de ise 314 konut satıldığı belirlendi.

Osmaniye'de Eylül ayında 480 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Eylül ayma ait konut satışları istatistiklerini açıkladı. Buna göre; Osmaniye'de 2015 Eylül ayında 480 konut satışı yapıldı.

ABD'de 2.el konut satışları Eylül'de yüzde 4.7 arttı!

National Association of Realtors'ın (NAR) bugün açıkladığı verilere göre, ABD'de 2. el konut satışları eylülde önceki aya oranla yüzde 4,7 artışla 5 milyon 550 bin adet oldu.

İpotekli konut satışları Eylül'de yüzde 33 azaldı!

İpotekli konut satışlarına değinen Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, "İpotekli konut satışları Eylül'de, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 33,5 azalarak 28 bin 684'e geriledi'' dedi.

Eylül'de konut satışlarında ciddi düşüş yaşandı!

Antalya, Isparta ve Burdur'u kapsayan Batı Akdeniz'in 2015 yılı eylül ayı konut satış istatistiklerini açıklayan TÜİK Antalya Bölge Müdürü Abdi Öncel, üç ilde de eylül satışlarının düştüğünü kaydetti.

konut satışı değerlendirme raporu 2019 Haberi

konut satışı değerlendirme raporu 2019

Konutunu satmak isteyenlerin artık gayrimenkul değerleme raporuna sahip olmaları gerekecek. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum değerlemenin hem tapu kadastro müdürlükleri hem de özel sektör tarafından yapılacağını belirtti.. Bir binada birkaç değerleme yapıldıktan sonra bakanlık nihai değeri belirleyecek.

Meclis Plan ve Bütçe komisyonunda görüşülen yeni bir düzenlemeye göre Türkiye’de gayrimenkuller tapu müdürlüklerine doğru bir biçimde bildirilmediği için artık evlere eksper raporu almak gerekecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, eksper raporu üzerinden alım satım harcı da alınacağı için devletin geliri de artacak.

Örneğin 100 bin TL gösterilen 500 bin TL'lik evin harç tutarı 4 bin liradan 20 bin TL'ye çıkacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ATO Congresium’da düzenlenen Verimlilik ve Teknoloji Fuarı’nda açıklamalar yaptı.

TAPU KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DE DEĞERLEME YAPACAK


Bakan Kurum, evlerin gerçek...