20 / 04 / 2024

Konut satışındaki sorunlar

Konut satışındaki sorunlar

Yeni Tüketici Kanunu nihayet yürürlüğe girdi. Konut satışında düzenlemeler getiren kanunun ardından "Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelik" yayımlarken, konut satışındaki sorunların tüketici lehine çözümü için adım atıldı.

Satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları neler tetikliyor? İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu 9 maddede sıraladı!

Ev fiyatlarında ve kira bedellerinde yaşanan artışlar gündemden düşmüyor. İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 9 maddede satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki artışları nelerin tetiklediğini X sosyal medya hesabından açıkladı. İşte o açıklama...

Yabancıya konut satışları ile ilgili kritik açıklama: Yine Türkiye'ye dönecekler...

Good Invest Devran Broker’ı Veysel Yurdakul, ülke genelinde son aylarda yabancıya konut satışındaki düşüşlerde çeşitli nedenlerinin olduğunu söyleyerek '' Alıcı olarak  yine Türkiye’ye döneceğini düşünüyorum” dedi.

Konut satışındaki düşüş devam edecek mi?

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre konut satışları Kasım ayında da düştü. Peki konut satışlarındaki düşüş devam edecek mi?

Konut satışındaki artış bu tarihten itibaren başlıyor! Yatırımcıların gözdesi yine konut olacak!

Son zamanlarda düşüşe geçen konut satışları için Gayrimenkul yatırım uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı tarih vererek, yatırımcıların gözde yatırım aracının yine konut olacağını açıkladı.

Aycan Fenercioğlu konut satışlarındaki düşüşün nedenlerini açıkladı! Birincisi yüksek faiz...

Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu inşaat sektörü ve kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalar yaparak konut satışlarındaki düşüşün nedenlerini açıkladı. 

Konut piyasasındaki satış ve fiyat trendleri nasıl seyredecek?

Konut almak isteyenler konut piyasasındaki satış ve fiyat trendleri nasıl seyredeceğini merak ediyor. İşte konut piyasasına ilişkin son gelişmeler...

Konut satışında devrim niteliğinde bir dönem! Fiyatlar düşecek mi? Uzman isim peş peşe açıkladı!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, “Emlakta da satış fiyatlarında köpük büyük oranda ortadan kalktı" ifadelerini kullanmıştı. Peki, emlak sektöründe son durum ne? Konut satışındaki yeni uygulama nasıl olacak? İşte detaylar...

Satılık konut fiyatlarındaki artış yıl sonunda yüzde 50 bandında düşüşe geçecek!

Emlakjet, Türkiye genelinde hem satılık hem de kiralık konutlardaki artışa değerlendirerek, yıl sonunda satılık konut fiyatlarındaki artışın yüzde 50 bandında gerileyeceğini aktardı.

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar nasıl çözülür? Konut kiralarına dayalı menkul kıymet ihracı önerisi! 

Kiralık konut piyasasındaki sorunlar sık sık gündem oluyor. Peki kiralık konutta sorunlar nasıl çözülür? Konut kiralarına dayalı menkul kıymet ihracı nedir? İşte ayrıntılar...

Yabancılara konut satışı seçim sonrasında hareketlendi: 1.5 milyar dolarlık bekleyen talep Türkiye'ye gelecek! 

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Faruk Akbal, seçimin ardından yabancıya konut satışındaki son durumu değerlendirdi. Akbal, birkaç hafta için 1.5 milyar dolarlık bekleyen talebin Türkiye'ye geleceğini dile getirdi. 

Konut fiyatlarındaki tırmanış satışları frenledi! Yabancıya konut satışı da yüzde 60 azaldı!

Konut fiyatlarındaki fahiş artışlar ve kredilerdeki sınırlamalar konut iştahını da azalttı. Yerli yatırımcıların yanı sıra yabancılara yapılan konut satışlarının da ilk 4 ayda yüzde 60 oranında azaldığı dikkat çekiyor.

Konut satışlarındaki sert düşüş fiyatları nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşecek mi?

Nisan ayı konut satışları Türkiye genelinde geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 35.6 düştü. Peki, Konut satışlarındaki sert düşüş fiyatları nasıl etkileyecek? Ev fiyatları düşecek mi? İşte uzman ismin konuya ilişkin değerlendirmesi...

Konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu? Seçim, deprem ve yüzde 25 kira sınırı satışları vurdu! 

Fiyatlardaki yıllık yüzde 136 yükselişe ek olarak, piyasada kesilen kredi muslukları ve seçim belirsizliği de konut satışlarının düşmesine neden oldu. Peki konut fiyatlarındaki artış trendi durdu mu?

Konut satışındaki sorunlar Haberi

Konut satışındaki sorunlar

Yeni kanuna göre. inşaat firmaları ön ödemeli sözleşmeden en az bir gün önce müşteriye net ve anlaşılabilir bir ön bilgilendirme formu verecek. Maketten satışa inşaat ruhsatı şanı getiren kanuna göre müşteri sözleşmeden itibaren 14 gün içinde hiçbir gerekçe göstermeden sözleşmeden cayabilecek. Ayrıca teslim süresine kadar da satış bedelinin yüzde 2'si kadar bir cezai şart ödeyerek satıştan vazgeçebilecek. 


İnşa edilen projenin teslim süresi 36 ayı aşamayacak ve ödemeler doğrudan firmaya değil, firma adına bankada açılacak bir hesaba yapılarak orada tutulacak. 

Firma bu parayı hakediş usulüne göre kullanabilecek. Devrim niteliğindeki düzenlemeden tüketici oldukça memnun, peki ya sektör temsilcileri? 

Ankaralı sektör temsilcileri, söz konusu kanunun Başkent tüketicisini çok da etkilemeyeceğini, çiinkii Ankaralı inşaat firmalarının büyük çoğunluğunda kanuna uygun hareket edildiğini, uymayan "çürük elmaların" da kanun...