29 / 03 / 2024

konut satışları şubat 2022

konut satışları şubat 2022

Denge Değerleme Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Arslan, Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı konut satış rakamlarına değinerek, sektörle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Konut satışları artacak mı? Sektör temsilcileri açıkladı!

Türkiye genelinde konut satışları Şubat 2022'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 20,1 artış gösterdi ve 97 bin 587 oldu. İşte inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcilerinin konut satışları ile ilgili görüşleri...

Yabancıya konut satışlarında deprem korkusu! En fazla İstanbul etkilendi!

Satılık ve kiralık ev fiyatlarının fırlamasının sebeplerinden biri olan yabancıya konut satışları, şubattaki 6 Şubat depremlerinden beri toparlanamadı. Ocak ayında yüzde 0,6 oranıyla sınırlı olan bu düşüş şubat ayında yüzde 27'ye fırladı ve eylül ayında ise yüzde 42 oranıyla sert gerilemeyi sürdü.

Deprem bölgesindeki konut satışlarında zirve Kayseri'nin!

Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından inşaat faaliyetleri hız kazanırken, konut satışları da yeniden canlandı. Türkiye'de yapılan konut satışlarının yüzde 8,80’i afet bölgelerinde gerçekleşti.

ABD'de bekleyen konut satışlarında sürpriz!

ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Şubat ayında aylık bazda yüzde 0,8 yükselip, beklentilerin üzerinde gelirken, üst üste 3. ayda da artış kaydetti.

ABD’de yeni konut satışları tahminlerin altında kaydedildi!

ABD'de Şubat ayında yeni konut satışları, piyasa beklentilerinin altında kalarak aylık yüzde 1,1 artışla 640 bin seviyesine yükseldi.

ABD'de 2. el konut satışları beklentileri aştı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de 2. el konut satışları, Şubat ayında aylık bazda yüzde 14,5 arttı ve beklentilerin üzerine çıktı.

Konut satışları yüzde 18 azaldı! Şubat 2023'te 80 bin 31 konut satıldı!

Türkiye genelinde konut satışları Şubat ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 18,0 azaldı ve 80 bin 31 oldu. Konut satışlarında mega kent İstanbul 14 bin 980 konut satışı ve yüzde 18,7 ile en yüksek paya sahip oldu.

ABD'de bekleyen konut satışları Şubat'ta 5,4 düştü!

Merakla beklenen ve resmi olarak açıklanan rakamlara göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Şubat ayında düştü.

ABD'de yeni konut satışları yüzde 6,2 azaldı!

Resmi olarak açıklanan ve merakla beklenen verilere göre, ABD'de yeni konut satışları, Şubat ayın aylık yüzde 2 azalırken, geçen yılın aynı ayına göre de yüzde 6,2 azalış gösterdi.

ABD'de ikinci el konut satışlarında 6 ayın en düşük seviyesi!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları Şubat 2022'de 6 ayın en düşük seviyesini gördü ve yüzde 7.2 geriledi. 

Konut satışları artacak mı? Sektör temsilcileri açıkladı!

Türkiye genelinde konut satışları Şubat 2022'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 20,1 artış gösterdi ve 97 bin 587 oldu. İşte inşaat ve gayrimenkul sektörü temsilcilerinin konut satışları ile ilgili görüşleri...

2022 Şubat'ta 97 bin 587 konut satıldı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Türkiye genelinde konut satışları Şubat 2022'de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 20,1 artış göstererek 97 bin 587 şeklinde oldu.

ABD'de ikinci el konut satışları martta yüzde 3,7 düştü!

ABD'de ikinci el konut satışları, mart ayında Şubat ayına göre yüzde 3,7 düşüş göstererek 6,01 milyona geriledi.

Konut satışları Şubat’ta yükselişe geçti!

TÜİK tarafından açıklanan konut satışları istatistik rakamlarına göre; konut satışları Şubat ayında yüze 15 artış kaydetti. 

konut satışları şubat 2022 Haberi

konut satışları şubat 2022

Dünya ekonomileri bütün dengeleri alt üst eden pandeminin verdiği zararı onarmaya çalışırken, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla gelen yaptırımlar, daha derin sorunları da başlatttı.

Konuyla ilgili olarak aktarılan detaylara göre, söz konusu bu süreçte gayrimenkul; birikimlerini değerlendirmek ve korumak isteyenler için güvenli liman haline gelldi.

Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan Denge Değerleme Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Arslan, son zamanlarda sık sık gündeme gelen ekonomik dalgalanmalara ve pandemiye rağmen yıllık konut satış adetlerinin yatay seyir izlemeyi sürdürdüğünü kaydetti.

Peki konut satışları bize ne diyor? İşte Denge Değerleme Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Arslan'ın konuyla ilgili açıklamaları...

Merakla beklenen ve resmi olarak açıklanan Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Şubat 2022'de 97 bin 587 adet konut satışı yapıldığını kaydeden Denge Değerleme Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Arslan,...