27 / 04 / 2024

konut satışları temmuzda arttı

konut satışları temmuzda arttı

Türkiye genelinde konut satışları temmuzda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13.5 artarak 96 bin 589 adet oldu.

İkinci el konut satışları 26 ayın en düşük seviyesinde! Böylesi görülmedi

Ülkede konut fiyatlarının yükselişinin devam etmesi ile birlikte artan faiz oranlarının konut talebini azaltması ile ikinci el konut satışları temmuzda aylık % 5, 9'luk düşüş gösterdi.

ABD'de ikinci el konut satışları temmuzda rekor tazeledi!

ABD'de ikinci el konut satışları, Temmuz ayında aylık yüzde 24,7 artarak 5,86 milyona yükseldi

Berat Albayrak: Konut satışları Temmuz'da tarihi rekor kırdı!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, temmuz ayı konut satış istatistiklerine ilişkin olarak "Konut satışları temmuzda tüm zamanların en iyi rakamlarına ulaşarak tarihi rekor kırdı." dedi.

ABD`de yeni konut satışları düştü!

Ülkede yeni konut satışları temmuzda yüzde 9,4 gerileyerek son 7 ayın en düşük seviyesini kaydetti.

İnşaat şirketlerinin Ağustos kampanyaları konut satışlarını yükseltecek!

15 Temmuz darbe girişimi etkisi ile temmuzda konut satışları hazirana göre yüzde 23.4 düştü. Ağustosta inşaat şirketlerinin başlattığı kampanyalarla bu tablonun yerini yüksek satış rakamlarına bırakması bekleniyor.

Yabancıya konut satışları yüzde 48.5 azaldı!

Konut satışları darbe girişiminin yaşandığı temmuzda bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15.8 düştü. Yabancıya satış ise yüzde 48.5 azaldı.

New York borsası konut satışlarının gerilemesiyle düştü!

ABD'de ikinci el konut satışları temmuzda yüzde 1.3 artış beklentisine karşın yüzde 3.2 geriledi. New York borsası ABD'de ikinci el konut satışlarının gerilemesiyle günü düşüşle tamamladı.

ABD’de ikinci el konut satışları Temmuz'da yüzde 3,2 geriledi!

ABD’de ikinci el konut satışları temmuzda yüzde 1.3 artış beklentisine karşın yüzde 3,2 geriledi. Analistler, ikinci el konut satışlarının gerilemesini İngiltere'de 24 Haziran'da yapılan AB referandumunun getirdiği belirsizliğe dayandırdı.

Konut satışları Temmuz'da yüzde 13.5 arttı!

Türkiye genelinde konut satışları temmuzda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 13.5 artarak 96 bin 589 adet oldu.

Kredi faizlerindeki artış konut satışlarını olumsuz etkiledi!

İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Derneği'nin (İMSAD) 2014 Ağustos Sektör Raporu verilerine göre, konut satışları 2014 Temmuz ayında yaşanan yüzde 20.2'lik keskin düşüşle birlikte yılın ilk yedi ayında yüzde 9.7 geriledi...

Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Ytaırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Yapı Kredi Koray GYO Ağustos 2014 Konut Satışlarını açıkladı.

Türkiye İMSAD: Kredi faizlerindeki artış ve siyasi istikrar beklentisi konut satışlarını olumsuz etkiledi!

Türkiye İMSAD’ın 2014 Ağustos Aylık Sektör raporuna göre, 2014’ün ilk yedi ayında konut satışları yüzde 9,7 oranında geriledi ve yeni konut fiyatlarındaki yıllık fiyat artışı yüzde 5,2 oldu...

Temmuz ayında konut satışları yüzde 20 düştü!

Faiz ortamının yanı sıra seçimler, tatilin geride kalmasıyla satışların artması gündemde Yüksek faiz oranları, ramazan ayındaki durgunluk, seçim süreci ve yaz tatili, temmuz ayında konut satışlarını yüzde 20.2 düşürdü.

konut satışları temmuzda arttı Haberi

konut satışları temmuzda arttı

TÜİK tarafından açıklanan konut satış istatistiklerine göre, ‘ipotekli satış’ olarak nitelendirilen konut kredili satışlar temmuzda bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0.5 azalış göstererek 30 bin 754 adet olarak gerçekleşti. Toplam konut satışlarında ipotekli satışın payı yüzde 31,8 oldu. İpotekli satışlarda İstanbul 6 bin 465 konut satışı ve yüzde 21 pay ile ilk sırayı aldı. Toplam konut satışları içerisinde ipotekli satış payının en yüksek olduğu il ise yüzde 50 ile Hakkari olarak belirlendi.


En fazla Iraklılar aldı


Yabancılara ise temmuzda 2 bin 27 adet konut satıldı. Bu rakama göre yabancılara yapılan satışlar bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 37.6 arttı. Bu alanda ilk sırayı 686 konut satışı ile Antalya aldı. Antalya’yı 541 konut ile İstanbul, 127 konut ile Yalova...