19 / 04 / 2024

Konut seferberliği

Konut seferberliği

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, inşaat sektörünün canlanmasıyla birçok sektörün de hareketlendirebileceğini söyleyedi. Palandöken, "Bu sebeple ekonominin canlanması için konut seferberliği başlatılmalı" diye konuştu.

Ucuz konut kampanyası için son 2 hafta!

Emlak Konut GYO'nun 1 Şubat'ta başlattığı konut kampanyasında son iki hafta. İşte 31 Mart'a kadar devam edecek kampanyanın ayrıntıları...

Konut seferberliğinde her keseye uygun ev var!

Emlak Konut GYO önderliğinde başlatılan, GYODER'in katılımıyla süren konut seferberliği kampanyuası hız kesmeden devam ediyor. Sizler için en avantajlı 5 ödeme planı araştırıldı.

Konut seferberliğine Sur Yapı'dan 12 projeyle destek!

Sur Yapı, Emlak Konut GYO öncülüğünde ve Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ile Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin (GYODER) de desteğiyle gerçekleşen yeni konut seferberliğine 12 projesiyle destek verecek.

11 ilde başlatılan konut seferberliği inşaat izinlerine de yansıdı!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin etkilediği 11 şehirde başlatılan konut seferberliği yapı ruhsatlarına da yansıdı. Açıklanan rakamlara göre geçen seme bu bölgede alınan inşaat izni sayısı 68 bin 202'ye çıktı.

Eski Bakan Kurum açıkladı! Türkiye’nin en büyük konut seferberliği başladı!

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum "Depremle mücadelenin tek yolu; Kentsel Dönüşümdür" dedi. Kurum, Türkiye’nin en büyük konut seferberliğini başlattıklarını paylaştı.

Baykar'dan AFAD'la koordineli konut seferberliği! Depremzedeler için 2 bin kişilik konteyner kent yapılıyor!

BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, depremzedeler için 2 bin kişilik konteyner kent hayata geçiriyor. Selçuk Bayraktar, "AFAD'la koordine olarak konut seferberliği başlattık" dedi. İşte ayrıntılar...

Bakan Kurum açıkladı: 10 ilde Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliği başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 10 ilde eş zamanlı olarak Cumhuriyet tarihinin en büyük afet konut seferberliğini başlatmış olacaklarını söyledi.

Prefabrik konut bağışı için hükümete çok önemli çağrı!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 10 ili vuran depremin ardından tüm Türkiye yardım seferberliği başlatırken, bölgede okul, konut sağlık hizmet tesisi gibi amaçlar içinde kullanılmak amacıyla inşa edilecek prefabrik yapılar için KDV’nin yüzde 1’e indirilmesi talep edildi.

Konut seferberliği tam gaz! Özel sektör devlet arsalarında konut inşa edip kiralayacak!

Kamu dar gelirli vatandaşlar için konut seferberliği başlatmıştı. Bir adım da özel sektör tarafından atıldı. Devletin mülkiyetindeki arsalarda konut geliştirme önerisinde bulunan özel sekötr, bu konutları dar ve orta gelirlilere kiralamayı hedefliyor. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm seferberliği başlıyor!

Riskli yapıların yenilenmesi için 2012’de başlayan kentsel dönüşüm seferberliği hız kazandı. Yerinde, hızlı ve gönüllülük ilkesine göre 5 yılda 1.5 milyon konut dönüşecek.

Bayrampaşa Cezaevi arsasındaki konut projesi için imar talebi!

İstanbul Bayrampaşa Cezaevi’nin yerine 2 bin 200 konut, 300 yatak kapasiteli devlet hastanesi, eğitim, otopark, alışveriş merkezi, sosyal donatı ve yeşil alanların yapılmasına dair imar planı durdurulmuştu. Tayfun Kahraman Bayrampaşa Cezaevi arazisindeki konut projesi için imar talebinde bulundu...

Elazığ Maden'de konut ve iş yerlerinin inşası için çalışmalara başlandı!

Elazığ'ın Maden ilçesinde 510 ev ve iş yerinin tahliyesine yönelik, daha güvenli bir alanda konut ve iş yerleri inşa ediliyor.

Değerli Konut Vergisi için görüşmeler başladı!

Değerli Konut Vergisi için görüşmeler TBMM Komisyonu’nda başladı. Peki yeni sistem neler getiriyor?

Konut almak için en uygun dönem!

İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Yönetim Kurulu Durbakayım, “Piyasada bir hareketlenme olunca, artan taleplere bağlı olarak konut fiyatları da yükselecek, o nedenle şu günler konut almak için en uygun dönem.” Dedi…

Belediyelerin Konut ve İş yeri Tahsisi, Kiralaması ve Satışına Dair Genel Yönetmelik!

Belediyelerin arsa, konut ve iş yeri üretimi, tahsisi, kiralaması ve satışına daire genel yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik bugünkü 30782 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Elazığ'da konut ve iş yeri sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi mecliste!

Elazığ'ın Maden ilçesinde heyelan riski nedeniyle tahliyesine karar verilen konut ve iş yeri sahiplerinin mağduriyetinin giderilmesi ve alanda faaliyet yürüten maden işletmesinin sorumluluğu TBMM gündemine taşındı. CHP'li Erol, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Konut seferberliği Haberi

Konut seferberliği

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, stoktaki konutların satılabilmesi için bankalar ve inşaat firmalarının birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. Palandöken, inşaat sektörünün canlanmasının, beraberindeki birçok sektörü de hareketlendireceğinin altını çizdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, konutun çevresindeki, terzi, berber, manav, kasap, bakkal esnafı, dolmuş, taksi şoförü başta olmak üzere sektörlerin olumlu etkileneceğini söyleyen Palandöken, "Sektör ekonomiye de doğrudan katkı sağlanmış oluyor. Bu sebeple ekonominin canlanması için konut seferberliği başlatılmalı." diye konuştu.

Palandöken, inşaat sektörünün elini taşın altına koyup konut fiyatlarını düşürmesi, bankaların da faizlerde indirime gitmesi gerektiğini...