24 / 04 / 2024

TESK'ten 'konut seferberliği' çağrısı!

TESK'ten 'konut seferberliği' çağrısı!

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, inşaat sektörünün canlanmasıyla birçok sektörün de hareketlendirebileceğini söyleyedi. Palandöken, "Bu sebeple ekonominin canlanması için konut seferberliği başlatılmalı" diye konuştu.



Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, stoktaki konutların satılabilmesi için bankalar ve inşaat firmalarının birlikte hareket etmesi gerektiğini söyledi. Palandöken, inşaat sektörünün canlanmasının, beraberindeki birçok sektörü de hareketlendireceğinin altını çizdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, konutun çevresindeki, terzi, berber, manav, kasap, bakkal esnafı, dolmuş, taksi şoförü başta olmak üzere sektörlerin olumlu etkileneceğini söyleyen Palandöken, "Sektör ekonomiye de doğrudan katkı sağlanmış oluyor. Bu sebeple ekonominin canlanması için konut seferberliği başlatılmalı." diye konuştu.

Palandöken, inşaat sektörünün elini taşın altına koyup konut fiyatlarını düşürmesi, bankaların da faizlerde indirime gitmesi gerektiğini söyledi.


Geri Dön