19 / 04 / 2024

Konut siteleri aidat artışı

Konut siteleri aidat artışı

Konut sitelerindeki aidatlar, 2022 yılına girilmesiyle beraber artan maliyetler sebebiyle yüzde 40-60 civarında artarken bunun büyük kısmı  asgari ücrete gerçekleştirilen yüzde 50'lik zamdan kaynaklandı.

Konut sitelerinde aidat krizi: Neden aidatlara sınır gelmedi, neden denetim yapılmıyor?

Konut sitesi aidatlarında yaşanan fahiş aidatlar her sene gündeme geliyor. Peki neden denetim yapılmıyor? 

Konut sitesi aidatları yüzde 50 arttı! Ankara'da aidatlar 10 bin TL'ye kadar yükseldi!

Ankara'da konut site aidat artışlarının genel olarak İstanbul ile benzer seviyelerde, yaklaşık yüzde 50 oranlarında olduğunu belirten EVA Gayrimenkul Değerleme’den Değerleme Koordinatörü Serkan Bal, Ankara'da aidatların 10 bin liraya kadar yükseldiğini açıkladı. 

Konut sitesi aidatlarına yüzde 130 zam! 

Konut sitelerinde aidat zamları belirlenmeye başladı. Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ofisi Emlak Danışmanı Mustafa Elgün, aidat artışlarıyla ilgili önemli bilgiler verdi. 

Konut siteleri de usulsüzlüklerle gündemde: Maliyetler fazla gösteriliyor, çalışmayanlara maaş bağlanıyor!

Konut sitelerindeki usulsüzlükler tek tek ortaya çıktı. Peki en çok usulsüzlük hangi alanlarda oluyor? Konut sitelerinde yaşanan usulsüzlükler nasıl engellenebilir?

Konut sitesi aidatına gelen zam yüzde 68! Bu enflasyon nasıl düşecek?

Haber Programı Sunucusu Barış Esen, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda site aidatına gelen zammın yüzde 68 olduğunu belirterek, "Bu enflasyon nasıl düşecek?" diye sordu.

Markalı konut projelerinde aidat rekortmeni ilçe belli oldu!

Gayrimenkul sektörünün lider analitik veri sağlayıcısı REIDIN merakla beklenen '2023 yılı Markalı Konut Projeleri Aidat Raporu'nu yayınladı. İşte markalı konut projelerinde aidat rekortmeni ilçe...

Konut sitelerinde genel kurul dönemi başladı: Aidatlar neye göre belirlenecek?

Konut siteleri için aidatların belirleneceği genel kurul dönemi gelirken, site sakinlerinin daha sonradan söz konusu konu ile ilgili olarak  mağduriyet yaşamaması için bu toplantılara katılması önem taşıyor.

Yeni yılla beraber konut sitesi aidat zamları belli olacak! Yüksek zam oyunlarına dikkat!

Yeni yıldan itibaren sitelerde yeni aidat zamları belli olacak. Bazı fırsatçı site yönetimlerinin şimdiden yüksek zam taleplerinde bulunduğu ifade ediliyor. Uzmanlar ise her yönetimin bir olmadığını aktararak "Sap ile samanı karıştırmamalıyız" diyor.

Tuzla’da 250 site için 'Konut Siteleri Masası' kuruldu!

Tuzla’da 250 site için kurulan 'Konut Siteleri Masası' faaliyetlerine başladı. Söz konusu uygulama ile sitelerdeki sorunlara çözüm bulunması planlanıyor. 

Konut siteleri ve binaları elektrik çarptı! Elektrikli araç sahipleri otoparklara şarj yeri talep ediyor!

Günden güne yayılan elektrikli araçlar konut otoparklarında yeni probleme neden oldu. Elektrik araç sahipleri konut siteleri ve binasının otoparkında aracını şarj etmek için yer talep etmeye başladı.

İstanbul'da en ucuz konut sitesi aidatı 575 TL oldu! İşte ilçe ilçe 100 metrekarelik daire için ödenen aidatlar...

EVA Gayrimenkul Değerleme Değerleme tarafından yapılan araştırmaya göre İstanbul’da aidatlar son bir sene içinde yüzde 40 ile yüzde 154 arasında yükseldi. İstanbul'da en ucuz konut sitesi aidatı 575 TL oldu! İşte ilçe ilçe 100 metrekarelik daire için ödenen aidatlar...

Site sahipleri adiatlarda KDV indirimi talep ediyor! Bakın son düzenleme nasıl olacak?

Konut siteleri üzerindeki yüzde 18'lik KDV yükünün azaltılmasına yönelik çalışmaların başlatıldığı duyurusu sonrasında, site yönetimleri aidatlarda düşüş öngörüyor. Bu gelişme, konut sahiplerinin mali yükünü hafifletecek ve aidat ödemelerinde rahatlama sağlayacak bir adım olarak görülüyor.

Konut sitesi aidatlarına indirim mi geliyor? Site yönetim sektöründen son dakika açıklaması!

Konut Siteleri üzerindeki yüzde 18'lik KDV yüküne yönelik çalışma başlatılmasının ardından konut sitesi yönetimleri aidatlara indirim bekliyor.

Konut siteleri aidat artışı Haberi

Konut siteleri aidat artışı

2022 yılına girilmesiyle beraber konut sitelerinin genel kurulları art arda yapılıyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, yapılan genel kurulda bu sene için belirlenen aidat tutarları, konut sitesi sakinleri ile yönetimlerini de karşı karşıya getirdi.

TED Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şebnem Akipek, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada söz konusu konunun Kat Mülkiyeti Kanunu ile düzenlendiğini belirtti. Şebnem Akipek yaptığı açıklamada kat maliklerinin, kapıcı, bahçıvan ve bekçi giderleriyle ortak tesislerin işletme giderlerine ve bunlar için toplanacak olan avansa kendi arsa payı oranında katılması gerektiğini dile getirdi.

Yüksek artış kaçınılmaz mı?

Herkes tarafından bilinen kanun uyarınca, kat maliklerinin bu giderleri ödemekten kaçınamayacağına değinen Şebnem Akipek, şunları diye getirdi:

"Genel giderlerin yani aidatın miktarı, kat malikleri kurulunca belirlenir. Genellikle...