24 / 04 / 2024

Konut stoku fonu

Konut stoku fonu

"Ülke kaynakları kısıtlı. Onu da emlak ve enerji emerse üretime bir şey kalmaz” diye konuşan İTO Başkanı Avdagiç, ‘Konut stoku fona geçsin’ önerisi konusunda ise “Tepki gösterenlere +1 olarak beni de ekleyin” dedi...

İstanbul, satılık konut stok adetlerinde zirvede!

Endeksa, Türkiye genelindeki konut stok durumunu inceledi. İstanbul’da Mart 2024 döneminde, satılık konut birim metrekare değeri 38 bin 622 TL seviyesine ulaşırken, satılık konut stoku en fazla olan il İstanbul oldu. 

İstanbul’da 650 bin konut nasıl yenilenecek? Konut stoku 650 bin azalır, kiralık talebi 550 bin artarsa kiralar ne olur?

Cumhur İttifakı'nın İBB Adayı Murat Kurum, İstanbul'da 650 bin konutu yenileyeceklerini söyledi. Peki bu nasıl olacak? Gazeteci Ozan Gündoğdu, X sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

CHP’li Faik Öztrak Afet Yeniden İmar Fonu eleştirisi: Ortada konut yok ama fon var!

2023 yılının Mart ayında kanun teklifi kabul edilen Afet Yeniden İmar Fonu’nun faaliyete geçebilmesi için gerekli olan yönetmelik 10 ay gecikmeli çıkarıldı. Afet fonuna verilen borçlanma yetkisi kafaları karıştırdı. CHP’li Faik Öztrak yaptığı açıklamada "Ortada konut yok ama fon var" dedi.

Türkiye'deki satılık konut stoku iki yılda yüzde 21 arttı! 

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı konut piyasasının genel değerlendirmesini yaptı.

Yabancıya konut satışında yeni öneri: Afet fonu kurulsun, 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilsin!

Yabancıya konut satışı ve vatandaşlık verilmesi ile ilgili yeni bir öneri gündeme geldi. Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'nin afet fonuna ihtiyacı olduğunu belirtti ve yabancılara konut satışında bu fona 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilmesini önerdi.

Konut stoku acilen yenilenmeli!

Türkiye'nin yapı stokunun eski ve depreme dayanıksız olduğu ve bu konuda hızlı çözümler üretilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Konut kredisinde stoklar eriyor, faizler el yakıyor!

Faizdeki rekor artış ve erişimin zorlaşmasıyla beraber konut kredisi stoku erimeye başladı. Konut satışları tarihi dip seviyelere indi. En sert düşüş krediyle alınan konutlarda. Baskılanan talep nedeniyle satışların düşmesine karşın artan maliyetler sebebiyle ev fiyatları yüksek seviyesini koruyor.

ATSO: Türkiye'de konut stoku düştü, bu açık tamamlandığında kiralar düşecek! 

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, "kayıt dışı"na karşı topyekun bir mücadele yürütülmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca Bahar, Türkiye'de konut stokunun tamamlandığında kiraların düşeceğini belirtti.

Emlakçılar Odası'ndan ev kiralayacaklara uyarı: Yüz yüze gelmeden ev için ödeme yapmayın!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Mersin'de konut stoku tükenirken, ev kiraları 20 bin liraya kadar yükseldi. Her fırsatı değerlendiren emlakçılar ise türlü türlü oyunlara başvurmaya başladı. Emlakçılar Odası Başkanı Mehmet Sinan Canpolat ise ev kiralayacakları uyardı.

Sağlıklı konut stoku ve yaşam kalitesi sağlamak için adım atıldı! Kentsel dönüşüm derneği kuruldu!

Karabağlar Şehitler Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşümde örnek bir model gerçekleştirmek ve yaşadıkları semti daha da güzelleştirmek adına kentsel dönüşüm derneği kurdu.

ABD'de konut piyasası artan mortgage faiz oranları ve düşük arz sonucu, zorluklarla karşı karşıya!

ABD'de düşük konut stoku, artmaya devam eden mortgage (konut kredisi) faiz oranları ve yükselen konut fiyatları konut piyasası üzerinde adeta bir baskı oluşturuyor.

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri'de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Koronavirüs salgını ile başlayan yazlık konut talebi Kahramanmaraş depremleri sonrasında hızlanarak arttı. Taleple beraber son bir senede İstanbul’a yakın olan Çanakkale ve Silivri’deki kiralık yazlık konut sayısı hızla azaldı. Peki fiyatlar yükselecek mi?

İstanbul Deprem Bilim Kurulu'ndan son dakika deprem önerileri: Boş konut stoku, gökdelenler, deniz ulaşımı...

İBB’nin bir araya getirdiği 'İstanbul Deprem Bilim Kurulu' tarafından şehrin, beklenen büyük depreme hazırlanması için bazı önerileri gündeme getirdi. Peki bu öneriler neler? 

Konut stoku fonu Haberi

Konut stoku fonu

Son dönemde şirketlerin borçluluk oranlarının artması, 2001 yılında uygulanan İstanbul Yaklaşımı’na benzer bir borç yapılandırma modelini gündeme getirdi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) da en başından beri bunun destekçilerinden.  İTO Başkanı Şekip Avdagiç, bu noktada kaynakların rasyonel kullanılması gerektiğinin altını çiziyor, “Arzumuz üretim, ihracat odaklı şirketlerin öncelikli olması yönünde. Duran varlıkların nakde çevrilmesi sadece bir atımlık baruttur” dedi. Geçtiğimiz günlerde inşaat sektörü temsilcileri tarafından gündeme getirilen; ‘konut stoku müteahhitlerden fona geçsin’ önerisine vatandaşlardan gelen tepkiyi hatırlattığımızda ise Avdagiç, “Tepki gösterenlere +1 olarak beni de ekleyin” yorumunda bulundu. Akşam'dan Şenay Büyükköşdere, Avdagiç ile röportaj yaptı. İşte o röportaj; 

İstanbul Yaklaşımı tekrar gündemde… Peki sizin böyle bir yapılandırma planına bakışınız nasıl? 
İstanbul Yaklaşımı’nı çok önemsiyoruz. Buna baştan beri çok destek verdik. Çünkü ekonominin...