19 / 04 / 2024

konut tamamlama sigortası

konut tamamlama sigortası

Maketten alınan veya kentsel dönüşümde evimizi verdiğimiz müteahhit için endişelenmeye gerek yok. Bina tamamlama sigortası ile ya eviniz tamamlanıyor ya da para geri veriliyor.

Konut tamamlama sigortası için Hazine devrede!

Tamamlanmayan konutlarda vatandaşın mağdur edilmemesi için müteahhitlere ya konut tamamlama sigortası ya da banka teminat mektubu zorunluluğu getirilmişti. 

Emre Çamlıbel: Konut üreticisi projeyi tamamlayamazsa sigorta işi bitirecek!

Soyak Üst Yöneticisi Emre Çamlıbel, "Artık 30 ayda bitmesi gereken projelerin süresi 36 aya çıkarıldı. Bir de artık konut tamamlama sigortası başlayacak. Eğer konut üreticisi projeyi tamamlayamazsa sigorta işi bitirecek." dedi

Bina Tamamlama Sigortası tanıtıldı! Yarım kalan binalar sigorta sayesinde tamamlanacak!

Bina Tamamlama Sigortası, ATO 67 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi’nin organizasyonu ve Quick Sigorta iş birliği ile düzenlenen “Finansal Market Vizyonu ile Sigortadan Fazlası” başlıklı sektörel toplantıda tanıtıldı.

Türkiye'de bir ilk! Bina tamamlama sigortasıyla sigortalı dönüşüm başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şişli Belediyesi, kentsel dönüşümde ülkemizde bir ilke imza atarak Bina Tamamlama Sigortası’nı kentsel dönüşüm projelerinde uygulayacak. 

Kentsel dönüşümde yeni model: Bina tamamlama sigortası ve sigortalı kentsel dönüşüm devreye giriyor!

6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrası kentsel dönüşümün önemi bir kez daha anlaşıldı. Ülke genelinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor. Belediyeler tarafından yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında İstanbul Şişli Belediyesi, yeni bir model geliştirdi. İşte ayrıntıla

‘Kentsel dönüşümün olmazsa olmazı bina tamamlama sigortası!’

İkinci Uluslararası Sigorta Fuarı’nda gerçekleştirilen “Afet Yönetiminde Kentsel Dönüşümün Rolü” konulu panelde bilinçli yapılaşma konusunda yapılması gerekenler ve sigorta sektörünün bu süreçteki rolü konuşuldu.

İnşaatların yarım kalmaması için düğmeye basıldı! Sigortalı dönüşüm dönemi başlıyor!

Sağlıklı bir dönüşüm için, yüzbinlerce konutun yıkılıp yeniden inşa edilmesi sürecinde tamamlama sigortasının devreye girmesi büyük öneme sahip. İnşaat sektöründe yeni bir uygulama için düğmeye basılıyor. MHR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), halka açılarak kentsel dönüşüm projelerine odaklanmayı

Evi ve arsası olanlar sizi ilgilendiriyor! Bunu yapanlar gayrimenkullerini güvene alıyor! Aman bir şey olmaz demeyin...

Orta Vadeli Program'a (OVP) dahil edilen ilk defa bina tamamlama sigortasıyla konut yaparken yaşanan endişelerin önüne geçilmesi hedefleniyor. İşte ilk defa bina tamamlama sigortasına dair merak edilenler...

Zorunlu Afet Sigortası artık eşya hasarlarını da ödeyecek!

Steel Sigorta ve Brokerlık CEO’su Abdullah Özcan, yaptığı açıklamada zorunlu afet sigortasının eşya hasarını da ödeyeceğini belirterek, sigortalıların ek olarak konut paket sigortası alma maliyetinden kurtulacağını dile getirdi.

Konut kredilerinde sigortasız kredi seçeneği imkanı geliyor!

Konut satın alan tüketicilerin korunmasına yönelik kanun teklifi hazırlandı. İşte ayrıntılar...

Teminat sağlamayan ön ödemeli konut satışlarına ceza geliyor!

Otuz adet ve üzeri konut ve inşaat projelerinde, bina tamamlama sigortası ya da teminat sağlamayan ön ödemeli konut satış sözleşmesiyle konut veya devre tatil satışı gerçekleştiren satıcılara da 1 milyon 557 bin 139 TL idari para cezası uygulanacak.

Yarım kalan inşaatlara sigorta çözümü!

Özellikle kentsel dönüşüm ile ortaya çıkan bina tamamlama sorunu konut sahiplerini mağdur ediyor. Sigorta firmaları bina tamamlama sigortası ile bu sorunu ortadan kaldırıyor. 

Maher Sigorta'dan bina tamamlama sigortası!

Hayat dışı sigortacılık alanında geniş portföye sahip olan Maher Sigorta  bina tamamlama sigortasını hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Emlak Katılım'dan gayrimenkul sektörünü destekleyici projeler!

Gayrimenkul sektöründe piyasa yapıcı kurum olmak, kentsel dönüşümle ilgili finansal çözümler sağlamak ve sektörün gelişimine destek olmak üzere oluşturduğu ürünlere her geçen gün yenilerini ekleyen Emlak Katılım, Bina Tamamlama Sigortası ürününü geliştirdi.

Ev alacaklara 'Bina Tamamlama Sigortası' müjdesi!

Türkiye Emlak Katılım Bankası, hem inşaat firmalarını hem konut sahibi olacakları korumak için Türkiye Sigorta işbirliği ile Bina Tamamlama Sigortası ürününü hizmete sundu.

konut tamamlama sigortası Haberi

konut tamamlama sigortası

Türkiye’nin ilk bina tamamlama sigortası yapıldı. Uzmanlık alanı kefalet sigortası olan Rosenberg and Parker şirketi Ziraat Sigorta aracılığı ile Tepe İnşaat'ın Ömerli’deki Aura projesi için konut tamamlama sigortası yaptı. Eğer bu projede yer alanların konutları herhangi bir nedenle tamamlanamaz ise sigorta şirketi projeyi tamamlayacak veya projeden ev almış kişilerin şimdiye kadar ödediği parayı geri verecek. 

Habertürk Gazetesi'nden Rasim Ak'ın haberine göre bir kefalet sigortası olan bina tamamlama sigortasımn Batı dünyasında uzun süredir yapıldığına dikkat çeken Rosenberg and Parker Türkiye yönetici ortağı Meltem Gezen, bundan sonra başta kentsel dönüşüm olmak üzere diğer şirketlerden farklılaşmak ve müşterilerini daha da rahatlatmak isteyen müteahhitlerin bu ürünü kullanacaklarını ifade etti.

Özellikle sigorta şirketinin yanı sıra aynı zamanda bir gayrimenkul geliştirme şirketine sahip olan gruplar için bina...