24 / 04 / 2024

Konut teşvikleri konut satışları

Konut teşvikleri konut satışları

Konut piyasasını hareketlendirmek için uygulamaya koyulan vergi indirimleri ve teşvik kampanyaları, gayrimenkul sektörünü de sevindirdi. 

Yapancıya konut satışı teşviki kiralık ve satılık konut piyasasını darmaduman etti!

Ülkeye taşınan yabancılara sağlanan devlet teşvikleri ve konut piyasasının serbestleşmesi ve turizm amaçlı kısa vadeli ev kiralama uygulamasının yaygın hale getirildiği Portekiz'de kiralık ve satılık konut piyasası darmaduman oldu.

Togg için Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankaları harekete geçiyor! Kar etmeden kredi…

Bakan Nebati, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankalarının Togg almak isteyenler için gerekli teşvikleri vereceklerini açıkladı. İşte o açıklamanın detayları… 

Kolay parayla vedalaşmak metallerin canını yakıyor

Değerli metaller bu yılki iki önemli gelişmeyi derinden hissetti; Ukrayna’daki çatışma ve Fed’in parasal ve mali teşvikleri geri çekmeye başlaması. Paladyum Standardı 2022’ raporuna göre altın fiyatının 2023 üçüncü çeyreğe kadar 1.550 dolar/ons seviyesine gerilemesini beklediklerini belirtti. 

Binlerce vatandaşı ilgilendiriyor! Kıdem tazminatı hakkı geliyor!

Üniversite okuyan öğrencilerin istihdam edilmesine kolaylık sağlayacak, yeni çalışma modelleri ve teşvikleri de kapsayan yeni adımlar devreye giriyor. Sosyal güvenlik, izin, kıdem tazminatı gibi haklar güvence altına alınacak.

Bursa'da inşaat sektörü hızlandı!

Bursalı sanayicilere Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın sağladığı yatırım teşvikleri kapsamında 2020'de 210, 2021’in 7 aylık döneminde 144 komple yeni yatırım belgesi verildi. Bu durumda ayrı bir iş hacmi oluşurken, inşaatlar da hız kazandı.

İnşaat sektörü son iki aydan umutlu!

Koronavirüsün inşaat sektörünü derinden etkilediğini söyleyen İZKA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, son iki ayda sektörden umutlu olduklarını açıkladı. Yeşil, “Devletin teşvikleri sektörün yeniden canlanmasında oldukça önemli rol oynadı” dedi.

RE/MAX Türkiye'den son 3 ayda 750’den fazla girişimciye iş imkanı!

Konut kredilerinde yapılan indirimler ile gayrimenkul sektöründe taleplerde ciddi artış yaşandı. Gayrimenkul sektöründeki bu hareketlenme özellikle kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin dikkatini çekerken, devlet teşvikleri de gayrimenkul sektörünün albenisini artırdı. 

Gayrimenkul yatırımcılarının yeni gözdesi: KKTC!

Kuzey Kıbrıs, stratejik konumunun getirdiği avantajlarla beraber, yerli ve yabancı yatırımcılara avantajlı bir yatırım ortamı sağlanırken, iş ve yaşam ortamının kalitesiyle beraber, doğrudan yatırımlara çeşitli yatırım teşvikleri sunuyor.

Celal Koloğlu'dan Ekonomik İstikrar Kalkanı paketine destek!

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Yönetim Kurulu Başkanı Celal Koloğlu,  "Devletimiz, koronavirüs tedbirleri kapsamında çalışma hayatı için son derece kıymetli tedbir ve teşvikleri içeren düzenlemeleri de ivedilikle hayata geçirdi." dedi.

Konutta KDV ve tapu harcı indiriminde son 15 gün!

Konut satışlarında geçerli tapu harcı ve KDV indirimleri süresi 31 Aralık'ta sona erecek. KDV indirimi ile ilgili konuşan İNDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, "Konutta hiçbir zaman bu kadar fırsat aynı anda sunulmadı. Ev alacaklar bu teşvikleri kaçırmamalı" dedi..

Güncel konut teşvikleri neler?

Hem konut sektörünü hem de konut almak isteyen vatandaşa kolaylıklar sağlanması için bir dizi uygulama güncel olarak yürürlükte. Konut kredisi faiz indiriminden tapu indirimlerine kadar 2019’da uygulanan güncel konut kampanyalarını Kredi Pazarı araştırdı.

Konutta hareketlilik yılbaşına kadar devam edecek!

2018 yılında gayrimenkul sektörüne gelen vergi teşvikleri meyvesini verdi. Konut satışlarının artmasıyla meydana gelen hareketliliğin yılbaşına kadar devam etmesi bekleniyor.

Teknoparklarda 40 bine yakın proje var!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Bilal Macit, teknoparklarda 40 bine yakın proje olduğunu açıkladı. Macit, ''Bunların toplam satışı 60 milyar TL ve 4 milyar doların üzerinde de ihracatımız oldu" ifadelerini kullandı.

Konut teşvikleri konut satışları Haberi

Konut teşvikleri konut satışları

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre, Türkiye’de seçimlere bir aydan az bir zaman kala, döviz kurunun tarihi seviyelere ulaşmasıyla beraber ekonomiye ilişkin kaygılar da arttı. Hükümet ise gerek içeride gerek dışarıda Türkiye ekonomisine ilişkin endişeleri gidermek ve iç talebi canlandırmak amacıyla çok önemli adımlar atıyor. Atılan bu adımlardan en önemlilerinden biri Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olan inşaat sektörünü yeniden ayaklandıracak bir dizi uygulama oldu. Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Raporu’na göre, inşaat sektörü 2017'de yüzde 8,9 büyürken, geçen yıl yüzde 7,4 büyüyen ülke ekonomisine her yıl olduğu gibi en fazla katkıyı veren sektör olmuştu. Dolayısıyla bu alandaki talebi canlandırmak, mobilyadan beyaz eşyaya tekstilden elektroniğe kadar pek çok sektörü canlandırmak anlamına da geliyor.

HANGİ TEŞVİKLER VERİLDİ?

Bu sebeple hükümetin seçimlere...