19 / 04 / 2024

konut ve çeyiz desteği

konut ve çeyiz desteği

Çeyiz ve konut hesabında birikim yapan çiftler, 68 bin TL'lik hibeden yararlanabiliyor.

Evlenenlere 68 bin TL'lik konut ve çeyiz desteği!

Çeyiz ve konut hesabında birikim yapan çiftler, 68 bin TL'lik hibeden yararlanabiliyor.

Konut ve çeyiz hesaplarına benzer alternatif modeller geliyor!

2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı onaylandı. Buna göre, konut ve çeyiz hesaplarına benzer alternatif modeller oluşturulacak...

Konut ve çeyiz hesabına rekor başvuru!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu yıl içerisinde yapılan kanun değişikliği ile azami devlet katkısı miktarını konut hesabında 15 bin TL’den 20 bin TL’ye, çeyiz hesabı uygulamasında ise 5 bin TL’den 7 bin 500 TL’ye çıkardı. 

Ispartakule'de konut ve ticari alan satışları durduruldu!

Avcılar'a bağlı Ispartakule ve Tahtakale mahallesinde ticari alan ve konut satışları durduruldu. Ispartakule'de konut ve ticari alan satışlarının 5 ay boyunca yapılamayacağını söyleyen yetkililer bu sürecin uzayabileceğini belirtti.

Zeytinburnu'nda dönüşümle bin 250 konut ve işyeri yıkılacak!

17 Ağustos depremi sonrasında kentsel dönüşümün başlatıldığı pilot ilçelerden biri olan Zeytinburnu’nda kentsel dönüşüm hızla devam ediyor. Alınan karara göre Sümer Mahallesi’nde bin 250 konut ve iş yeri daha yıkılıp yerinde dönüştürülecek.

Konut ve işyerlerinin yıllık kira artışı ne durumda?

Türkiye’de konut ve işyerlerinin yıllık kira artışı bedellerinde baz alınan TEFE ve ÜFE rakamlarından iyi haber var. İçinde bulunduğumuz yılda TÜFE – ÜFE rakamlarının eğimi aşağıyı gösteriyor.

Kırıkkale'de kat karşılığı konut ve dükkan yaptırılacak!

Kırıkkale İli Bahşılı Belediye Başkanlığı, Bahşılı Doğanay'da kat karşlığı konut ve dükkan inşa ettirecek. Söz konusu işin muhammen bedeli 9 milyon 585 bin TL olarak belirlendi.

İcralık konut ve işyerlerinin sayısı yüzde 66 arttı!

Kredi borçları nedeniyle ya da alacaklara karşılık icralık olan konut ve işyerlerinin sayısı yüzde 66 arttı. Türkiye’deki gazetelerde günlük 150 civarı icralık gayrimenkul ilanına çıkılırken, bugün bu sayı 250’yi aşabiliyor.

TÜİK raporuna göre konut ve kira harcamaları ilk sırada!

Konut ve kira harcamalarındaki bu oran gayrimenkul yatırımcılarının yüzünü güldürürken, sektör temsilcileri bu yılki belirsizlikler nedeniyle yatırımcıların gayrimenkule daha fazla yönelebileceği görüşünde.

Konut ve kira harcamalarının artışı gayrimenkule yönlendirecek!

Konut ve kira harcamalarındaki bu oran gayrimenkul yatırımcılarının yüzünü güldürürken, sektör temsilcileri bu yılki belirsizlikler nedeniyle yatırımcıların gayrimenkule daha fazla yönelebileceği görüşünde.

Emeklinin maaşı konut ve kiraya gidiyor!

Emeklilerin konut ve kira için yaptıkları harcama, aylıklarının yüzde 29.1'ine denk gelirken, ücretli çalışanlarda bu oran yüzde 23.4 seviyesinde bulunuyor.

Tüketim harcamalarında en yüksek payı konut ve kira aldı!

Tüketim harcamalarında aslan payını yüzde 24.8'lik oranla konut ve kira aldı. Bunu yüzde 20'lik payla gıda izledi. Türkiye’de hanehalklarının kişi başı aylık ortalama tüketim harcaması ise 2 bin 848 liraya yükseldi.

2014 yılında en çok konut ve kira harcamaları yapıldı!

Türkiye genelinde geçen yıl hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 24,8 ile konut ve kira harcamaları aldı.

konut ve çeyiz desteği Haberi

konut ve çeyiz desteği

Konut kredi faizlerindeki düşüşle beraber vatandaşların konut alma maliyeti önemli ölçüde azaldı, devlet, evlenmek ve konut sahibi olmak isteyenler için destekleri artırmayı sürdürüyor. Güneş gazetesinde yer alan habere göre, konutta katkı 24 bin 476 TL'ye çıkarılırken, çeyiz desteği 9 bin TL oldu. Nişanlı çift eğer bu desteklere ayrı ayrı başvurursa toplamda evlenmeden önce 67 bin 952 TL karşılıksız para elde edebilir. 

3-5 YIL DÜZENLİ BİRİKİM ŞART

Bankada hesap açıp 3-5 sene düzenli birikim yapanlara devlet maddi destek veriyor. 2019 yılı için konut hesabında kişi başına elde edilebilecek devlet katkısı şu şekilde;

-36-47 ay para biriktirenler için katkı oranı yüzde 15, azami katkı 20 bin 184 TL
-48-59 ay para biriktirenler için katkı oranı yüzde 18, azami katkı 21 bin 737 TL
-60...