16 / 04 / 2024

konut ve işyeri kira gelir vergisi hesaplama

konut ve işyeri kira gelir vergisi hesaplama

Konut ve işyeri kira gelir vergisi beyanname sürecinde hem konut hem de işyeri sahibi olup, kira geliri elde edenlerin ne kadar vergi ödeyeceği merak konusu. İşte konut ve işyeri kira gelir vergisi hesaplama 2013 için dikkat edilecekler...

İki ildeki 45 adet konut ile 5 iş yeri satılıyor!

Samsun Çarşamba'da ve İzmir Narlıdere'de yer alan 45 adet konut ile 5 iş yeri satılıyor. Peki satışı yapılacak konut ve iş yerlerinin fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar ve ihale tarihleri...

Ankara ve Şanlıurfa'da 45 adet gayrimenkul satılıyor! Konut, arsa, iş yeri sahibi olmak isteyenlere müjde!

Ankara Polatlı Belediyesi ve Şanlıurfa Birecik Belediyesi tarafından toplam 45 adet gayrimenkul satılıyor. Söz konusu gayrimenkullerin arasında konut, arsa ve iş yerleri yer alıyor. Peki gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? Satış ihaleleri ne zaman? 

Antalya ve bir şehirde daha 23 konut, 13 iş yeri satılacak!

Antalya ve Van'da yer alan 23 konut ile 13 iş yeri satışa çıkarıldı. Gayrimenkullerin satış ihaleleri 8 Şubat tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ'den bu illerde konut ve iş yeri müjdesi! Tarih resmen açıklandı! 

TOKİ 26 ilde konut, 29 ilde ise iş yeri satışı yapıyor. Tüm detaylar açıklandı. İşte başvuru tarihleri...

TOKİ 43 ilde konut ve iş yerlerini satışa çıkarıyor!

TOKİ'den 43 şehirde satılık konut ve iş yeri duyurusu. TOKİ’den 43 şehirde ev ve iş yerleri satışa çıkardığını açıkladı. Başta İstanbul, Ankara ve İzmir'in dahil olmak üzere 26 ilde konut; bu kentlerin bazılarının da yer aldığı toplam 29 ilde ise iş yeri satışı yapacağını duyurdu.

İki ilde arsa ve iş yeri satılacak! 

Antalya'da yer alan arsa ve Bilecik'te yer alan iş yeri satışa çıkarıldı. İşte o ihaleler ile ilgili detaylar...

İki ilde 68 konut ve iş yeri satılacak!

Amasya ve Van'da yer alan toplam 68 konut ve iş yeri satışa çıkarıldı. İşte o ihaleler ile ilgili detaylar...

Kıbrıs'ta gizemli nüfus çıkmazı! Kaç konut ve iş yeri olduğu bilinmiyor! 

Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Başkanı Raif Çukurovalı Kıbrıs'ta kaç konut ve işyeri binası olduğunu bilmediklerini açıkladı. 

TOKİ yüzde 25 peşinat, 72 ay vadeyle konut ve iş yeri satıyor! Dev kampanyada tarih belli oldu!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 32 ilde konut, 28 ilde ise iş yeri satışı yapacağını duyurdu. Söz konusu kampanyada konutlar ve iş yerleri için yüzde 25 peşinat,  72 ay vade imkanı sunuluyor.

Aralık ayı kira zammında son dakika! Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam yapılacak?

Kira artış oranı ile ilgili son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Yeni kira artış oranı belli oldu mu? Konut ve iş yeri kiralarına ne kadar zam geldi? 

İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi! 25 bin TL'lik katkı sağlanacak!

İzmir'de meydana gelen kuvvetli yağışlardan sonra deniz taştı. Bu kapsamda İzmir'deki taşkında bini aşkın ev ve iş yeri etkilendi. Hasar tespit çalışamalarından sonra vatandaşlara 25 bin TL'lik katkı sağlanması planlanıyor.

Kahramanmaraş'ın Trabzon ve Azerbaycan caddelerinin yeni yüzü tasarlandı! 2 bin 100 konut ve iş yeri yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, deprem bölgesinde yıkılan veya hasarlı yapılar için hayata geçirdiği ‘yerinde dönüşüm’ kapsamında inşaatlara başlıyor.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 4 ilde 65 konut, 83 iş yeri ve 1 otel satışı yapacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı; Ankara, Konya, Diyarbakır ve Samsun'da 65 konut, 83 iş yeri ve 1 otel satışı yapacağını ilan etti.

konut ve işyeri kira gelir vergisi hesaplama Haberi

konut ve işyeri kira gelir vergisi hesaplama


Konut ve işyeri kira geliri elde edenlerin beyanname verme süreci 25 Mart 2013 tarihinde doluyor. Hem konut hem işyeri sahibi olanların elde ettikleri kira gelirleri üzerinden beyanname verme zorunluluğu var. Konut ve işyeri kira gelir vergisi hesaplama 2013 için dikkat edilmesi gereken hususlar ise şöyle; 


1- Konut kira gelirinin 3.000 TL istisna düşüldükten sonraki kalan tutar ile işyeri kira gelirlerinin toplamı 2012 yıl için 25.000 TL'yi aşması halinde konut ve işyeri için beyanname verilmesi zorunlu. 


2- Konut kira gelirinin 3.000 TL istisna düşüldükten sonraki kalan tutar ile işyeri kira gelirlerinin toplamı 2012 yıl için 25.000 TL'yi aşmaması halinde ise işyeri kira geliri beyan edilmeyip sadece konut kira geliri beyan ediliyor. 


3- Eğer konut kira geliri 3.000 TL istisna tutarının altında ise konut...