29 / 03 / 2024

konut yardımı şartları 2015

konut yardımı şartları 2015

Torba Yasa gereğince, konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak. İşte konut yardımı şartları 2015...

Kiralar 10 kat, emekli maaşları 3,5 kat arttı diyen CHP’li Karakoz'dan emeklilere acilen kira yardımı yapılsın önerisi!

CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, son 5 senede konut kiralarında 10 kata varan artışlar yaşandığını fakat emeklilerin maaşları sadece 3,5 kat arttığını belirterek, "Kirada oturan emeklilerimize acilen kira yardımı yapın” dedi.

3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün!

Türk Yapısal Çelik Derneği’nin “24. Yapısal Çelik Günü”nde önemli açıklamalar yapan Türk Yapısal Çelik Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Consera Kurucusu Melih Şimşek, "3 yılda 1 milyon modüler çelik konut üretmek mümkün" dedi. 

Evde bakım yardımında şartlar değişti! Kimler 5 bin 97 TL evde bakım parası alabilecek? Hemen bu detaylara bakın!

Mayıs ayında son yapılan düzenleme ile evde bakım yardımından faydalanmanın şartları da değişti. Peki kimler 5 bin 97 TL'lik evde bakım yardımını alabilir? İşte ayrıntılar...

Aile Bakanlığı'ndan aile başına geri ödemesiz en düşük 35 bin TL yardım! Başvuru şartları peş peşe belli oldu!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca verilen devlet destekleri, ihtiyaç sahibi vatandaşların hayat koşullarını iyileştirmeyi amaçlayan önemli bir sosyal yardım programını içeriyor. Bu programlardan "Devlet Barınma Yardımı" maddi sorun yaşayanlara geri ödemesiz hibe para desteği veriliyor.

Para, gıda ve erzak, sosyal destek kartı, giysi ve yakacak yardımı nasıl alınır? Sosyal desteklerde şok! 

Sosyal yardım ödemelerinden faydalanmak isteyenler, hangi kurumlara nasıl başvuru yapmaları gerektiğini merak ediyor. İşte başvuru şartları ve verilen destekler...

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi ne kadar? SED yardımı başvuru şartları neler?

Devlet dar gelirli vatandaşların çocuklarına destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yardımında bulunuyor.

15 bin lira sel yardımı nasıl alınır? İstanbul sel yardımı başvuru şartları neler?

İstanbul'da yaşanan selden sonra 15 bin TL yardım yapılacağı açıklandı. Peki, 15 bin lira sel yardımı nasıl alınır? İstanbul sel yardımı başvuru şartları neler? İşte detaylar...

Bakanlıktan peş peşe destek yardımları yapılıyor! Şimdi de gıda yardımı geldi

konomik zorluklarla mücadele eden kişilere yapılacak olan bu yardım toplumun bir çok kesimi tarafından detayları merak  ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile sağlanan bu yardım için gerekn şartlar haberimizde. İşte detaylar.

Bu ödeme bayram üstü ilaç gibi gelecek! Bu şartları taşıyorsanız 1.237 TL yardım alacaksınız

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düşük bütçeli hanelere sağlanan sosyal yardım ödemeleri devam ediyor. Bu kapsamda başvuruda bulunan vatandaşlara 1.237 TL yardım parası verilecek. Detaylar haberimizde.

THY Emlak Konut Arnavutköy kura çekimi hangi gün yapılacak? 2023 Emlak Konut başvuru şartları neler?

THY ve Emlak Konut beraberliğinde Arnavutköy'de yükselecek yapıların tüm detayları belli oldu. Peki, THY Emlak Konut Arnavutköy kura çekimi hangi gün yapılacak? 2023 Emlak Konut başvuru şartları neler? İşte detaylar...

Memurlara kira desteği! İşte bu şartları sağlayanlara 4.500 TL'ye kadar kira yardımı!

Memurlara bilindiği gibi geçtiğimiz günlerde kira yardımı yapılacağı müjdesi verilmişti. Şimdi ise bu kira yardımının detayları araştırılıyor. İşte bu konuya dair detaylar!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan çocuklu ailelere 1.700 TL maddi yardım!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi çocuklu aileler için bir maddi yardım programı başlatmıştır. Bu program sayesinde, belirli başvuru şartlarını karşılayan ev hanımları ve çalışan kadınlar, aylık olarak 1.700 TL maddi yardım alabilecektir.

Kendi evini yapana müjde! 200 bin TL devletten yardım! 

Prefabrik evler, uygun maliyetleriyle dikkat çeken ve özellikle deprem sonrası tercih edilen konut seçenekleri arasında yer almaktadır. Devlet, prefabrik evlerin yaygınlaşması için teşvikler sunarak, kırsal kesimlerde prefabrik ev yapmak isteyen vatandaşlara maddi yardım ve kredi desteği sağlamaktad

konut yardımı şartları 2015 Haberi

konut yardımı şartları 2015

Konut yardımı şartları 2015!

Bankalardan konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen kimseler, almak istedikleri evin değerinin yüzde 75'ine kredi kullanabiliyor.


Bilindiği üzere mevcut uygulamada konutun yüzde yüzüne kredi verilmiyor.Geriye kalan yüzde 25'lik kısım peşinat olarak veriliyor.


Söz konusu peşinat için Torba Yasa'da yeni düzenlemeler bulunuyor. Kanun gereğince, konut kredilerinde mecburi olarak yatırılan yüzde 25 peşinatı biriktirmek için açılan her hesaba, devlet yüzde 15-20 nispetinde katkıda bulunacak.


Azami tutarı üç katına kadar artırmaya Bakanlar Kurulu yetkili olacak. Hak sahiplerinin tespitinden ve aktarılacak Devlet katkısının doğru ve tam hesaplanmasından hesabın bulunduğu banka sorumlu olacak. 


Haksız olarak yapıldığı tespit edilen Devlet katkısının ödendiği tarihten tahsil edildiği tarihe kadar geçen süreye gecikme zammı oranında hesaplanacak faiz ile birlikte bir ay içinde ödenmesi gerektiği Bakanlık tarafından bir yazı...