19 / 04 / 2024

konuta olan talep azaldı mı

konuta olan talep azaldı mı

Yeniçağ Gazetesi'nin yazarlarınan Esfender Korkmaz bugünkü yazısında konuta olan talebi kaleme aldı. İşte Esfender Korkmaz'ın o yazısı...

Konut fiyatları düşmüyor, talep giderek artıyor!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, sektörde fiyatların geriye gelmemesine rağmen konuta olan talebin halen yüksek olmasının nedenlerini değerlendirdi.

İş makinelerine olan talep yüzde 45 oranında artış gösterdi

Salgın, pandemi ve deprem döneminde ileri tarihlere ertelenen planlarında etkisi ile, bu sene iş makineleri sektöründe yüzde 45’lere varan talep artışı görülmekte. İşte konu ile ilgili haberin ayrıntıları...

Mikro evlere olan talep artıyor! Mobil gecekondularda ise çöküntü alanlar doğuyor

İstanbul’da olası bir deprem olması durumu ve yaşanılan korku, fahiş konut fiyatları mikro evlere olan talebi ikiye katladı. Buna göre büyüklüğü 10 ile 30 metrekare arasında değişen Tiny House tipi evlerin rakamları 450 bin Türk Lirası ile 1 milyon Türk Lirası arasında değişiyor. İşte merak edilen a

Dünya Altın Konseyi'nden Türkiye açıklaması: Altına talep 10 yılın rekorunu kırdı!

Dünya Altın Konseyi tarafından yayımlanan üçüncü çeyreğe ilişkin verilere göre Türkiye'de altına olan talep son 10 yılın rekorunu kırdı.

ABD'DE Mortgage faizleri yüzde 8'e yaklaştı! Konuta olan talep azaldı!

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı yüzde 7,7 seviyesinden yüzde 7,9'a çıkarak 23 yılın yeni zirvesine ulaştı. Bu rekor seviye ile konuta olan talep azaldı.

Pandemi döneminde en çok tercih edilenler arasındaydı... Villalara talep artıyor!

Villalara olan talep özellikle pandemi döneminden itibaren artmaya başladı. Villa turizmi işletmecisi Özgür Önder vatandaşların villalara büyük ilgi duyması ile villa turizminin her geçen yıl büyüyerek gelişmeye devam eden sektör olduğunu açıkladı.

Kaskoda talep bir yılda 3 kat arttı! İşte en uygun kasko paketleri!

Türkiye’de her 4 araçtan 3’ünün kaskosu bulunmuyor. Sigorta şirketleri ise kasko oranını artırabilmek amacıyla klasik kaskoya kıyasla fiyatı yüzde 30 ile 60 bandında daha ucuz yeni kasko paketleri çıkartmaya başladı. Bu kapsamda, son 1 senede ucuz kaskolara olan talep 3 katına varan oranlarda arttı.

Elektrikli araçlara talep artınca şarj istasyonlarının sayısı da katlandı!

Küresel iklim krizi ve fahiş benzin fiyatları nedeniyle elektrikli araçlara olan talep her geçen gün artıyor. Elektrikli araçlara artan taleple birlikte elektrikli araç şarj istasyonlarının sayısı da Türkiye genelinde 4 bine dayandı.

Karavana talep bir senede 3'e katlandı!

Yaz tatili dönemine denk gelen 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin de etkileriyle bu yıl karavana olan talep geçen seneye göre üç kat artış gösterdi.

Altında alım zamanı! Fiyatlar düşünce fırsatı kaçırmayın! Bu yıl altın yeni rekorlar kıracak!

Belirsizlik ortamlarında en güvenli liman olarak yatırımcılar altına sığınıyor. ABD’de faiz artırımlarında sona gelindiği beklentilerinin kuvvetlenmesiyle altına olan talep yeniden canlanırken, uluslararası finans kuruluşları altının bu yıl rekor seviyelere ulaşacağını öngörüyor.

Altın fiyatlarında yer yerinden oynadı! Gram altın esti, çeyrek altın gürledi! 12 Mayıs 2023 canlı altın fiyatları 

Altın fiyatlarında haftanın son işlem gününde yer yerinden oynadı. Seçime sayılı günler kala altına olan talep artarken fiyatlar resmen fırladı. Gram altın esti, çeyrek altın gürledi. Altın fiyatları bugün ne kadar? 12 Mayıs 2023 canlı altın fiyatları.

Gayrimenkul sektöründe ezber bozuldu! Konut tercihleri sil baştan! 

Gayrimenkul sektöründe, arsalara olan talep yükselirken, yatırım amaçlı gayrimenkul alımları farklı yatırım araçlarına yöneldi ve yazlık kiralama alışkanlıklarında da değişiklikler yaşandı. Yani sektörde resmen ezber bozuldu. İşte ayrıntılar...

Bayram şekerine yüzde 32 zam geldi! Migros, Carrefoursa bayram şekeri fiyatları ne kadar? Peş peşe açıklandı! 

Ramazan Bayramına sayılı günler kala, bayram şekerlerine olan talep arttı. Ancak bayramların vazgeçilmezi olan şekerde fiyatlar yüzde 32'ye yakın zamlandı ve fiyatlar 100 lirayı aştı. Peki Migros, Carrefoursa bayram şekeri fiyatları ne kadar? Peş peşe açıklandı! İşte 17 Nisan 2023 fiyat listesi...

konuta olan talep azaldı mı Haberi

konuta olan talep azaldı mı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) konut satış verilerini açıkladı. Bu yılın ilk altı ayında(Ocak-Haziran) Türkiye genelinde, yeni konut ve ikinci el konut satışları toplam olarak geçen senenin (2015)aynı dönemine göre yüzde 9.3 oranında arttı.Yabancıya konut satışları ise bu sene düştü. 2015 yılının ilk altı ayında 10.353 konut satıldı. Bu sene aynı dönemde 9.378 adede geriledi. Yüzde 2.6 pay, yüzde 2.2'ye geriledi. 


Öte yandan üç büyük şehir içinde, konut satışında en yüksek artış İzmir'de oldu. Ankara'da ise düşüş yaşandı.Yabancıya yapılan konut satışları içinde, Türkiye'den en fazla konut alanlar  geçen sene ve bu sene Iraklılar oldu. İkinci sırada geçen sene Ruslar, bu sene ise Suudiler oldu. Rusların aldığı konut sayısı bu sene yarı yarıya düştü.


Konut satışlarında ikinci el satışlar daha fazla oluyor. Bu...