26 / 04 / 2024

konutta rant

konutta rant

5. Konut Konferansı’nda gerçekleştirilen “Bir Rant Aracı Olarak Konut” konulu panelde, konut rantının tek başına kötü bir şey olmadığı, ancak rant paylaşımında topluma kazandırma ilkesinin gözetilmesi gerektiği belirtildi.

ATEM Başkanı Akçam'dan birden fazla evi olanlar için ek vergi açıklaması! Konutta rant yapılması engellenmiş olur!

Birden fazla evi olanların ek vergi ödeyeceklerine dair gelen iddialara, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, uygulamaya konulması halinde memnuniyetle karşılayacaklarını vurguladı.

Konutta kendini amorti etme süresi 25 yıla kadar çıktı!

Konutta amorti süreleri uzuyor. 2009 öncesinde 14 ile 17 yıl arasında olan konutta kendini amorti süresi bu tarihten itibaren 25 yıla kadar çıktı. Konutu alırken büyük paralar ödeyen yurttaşlar konutunu kiraya verirken istediği rakamları bulamıyor.

Hamit Demir: Konutta balon sadece belli bölgelerde var!

IMF Başkanı Christine Lagarde önceki ay yaptığı açıklamada konutta fiyat enflasyonunun yüksek olduğunu söylemişti. Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, konutta balonun genel anlamda olmadığını, sadece belli bölgelerde oluştuğunu söyledi.

İnanç Kabadayı: Konutta yatırım durmaz!

EgeYapı'nın patronu İnanç Kabadayı, konutta balon iddialarına yanıt verdi. "Yıllık 600 bin konuta ihtiyaç var. Bu yüzden konuta ve gayrimenkule yatırımın durma şansı söz konusu değil." dedi.

Kürşat Tuncel: Konutta balon yok ama başka riskler var!

Satış Küpü A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Kürşat Tuncel son bir kaç günün konusu olan konut fiyatlarındaki balonun olup olmadığını değerlendirdi. Tuncel yazısında, 'Konutta balon yok ama başka riskler var' dedi.

Konutta Ramazan kampanyaları!

Emlak sektörü Ramazan'da da pazarı hareketlendirmek için cazip kampanyalara imza atıyor. İşte yüzde 10 indirimden, hediye çamaşır, bulaşık makinesine kadar avantajlı Ramazan kampanyaları... İşte konutta Ramazan kampanyaları...

Konutta metrekare hesabında yeni dönem!

Konutta metrekare hesabında yeni dönem başlıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni İmar Kanununa, konutta metrekare hesabı da dahil edilerek, bu kargaşaya çözüm bulunuyor..

Yeni İmar Kanunu'na göre konutta metrekare hesabı!

Proje halindeyken daha büyük bir evden bahsedilirken, ev tesliminde alıcı daha küçük bir evle karşı karşıya kalabiliyor. Bunun yaşanmaması adına yeni İmar Kanunu'na göre konutta metrekare hesabı yeniden belirleniyor..

Konutta net metrekare yasası!

Net metrekare evin duvarları arasında süpürülebilir kısmını söylerken; brüt metrekare süpürülemeyecek alanları da hesaplamaya dahil ediyor. Henüz tasarıda olan konutta net metrekare yasası satışlarda yaşanan metrekare kargaşasının önüne geçmeyi hedefliyor

Konutta metrekare netleşiyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni İmar Kanunu kapsamında, konutta metrekare kargaşası hususunun da çözümlenmesi amaçlanıyor. Konutta metrekare sorununu kökten çözecek bu uygulama dahilinde konutta metrekare netleşiyor..

Konutta metrekare yasası!

Hazırlanan yeni İmar Kanunu ile konut satışlarında brüt ve net metrekare farkı ortadan kalkıyor. Yapılan düzenlemeye göre, artık projede yer alan metrekare ile tapudaki rakam birbirinin aynı olacak. İşte konutta metrekare yasası..

7. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları gerçekleşti!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde Anthill B Kule Kat:54'te gerçekleşen Konutta Satış Pazarlama Buluşmaları'nın yedincisinde konutta 2014'ün 2. yarıyılı beklentileri ve de hedefleri hakkında konuşuldu...

Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları'nın yedincisi gerçekleşti!

Emlakkulisi.com ev sahipliğinde gerçekleşen 7. Konutta Satış ve Pazarlama Buluşmaları toplantısında birçok firma temsilcisi 2014 yılının ikinci yarısı ile ilgili fikirlerini paylaştı, beklentilerini anlattı...

konutta rant Haberi

konutta rant

Yapı sektörünün bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından düzenlenen, Türkiye ekonomisinin lokomotifi inşaat sektörünün yapı taşı “konut”u, tüm boyutlarıyla ele alan 5. Konut Konferansı’nda gerçekleştirilen “Bir Rant Aracı Olarak Konut” konulu panelde, konut rantının tek başına kötü bir şey olmadığı, ancak rant paylaşımında topluma kazandırma ilkesinin gözetilmesi gerektiği belirtildi.



Yapı sektörünün bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi tarafından bu yıl 25 Kasım’da 5. kez gerçekleştirilen Konut Konferansı, Türkiye’de yapı, gayrimenkul, inşaat, tasarım ve mimarlık alanlarının önde gelen temsilcilerini buluşturdu. Dünyaca ünlü konuşmacı ve uzmanların AKG Gazbeton ve Çuhadaroğlu ana sponsorluğunda, Canon sponsorluğunda ve GYODER, İNDER, Piemonte Agency ve ULI Türkiye işbirliğinde bir araya getirildiği konferansta, tasarım, finansman, geliştirme, planlama, ve mevzuat başta olmak üzere birçok konu gündeme taşındı.


Konut Konferansı’nın “Bir Rant Aracı...