20 / 04 / 2024

Konutta yeni trend

Konutta yeni trend

Türkiye’deki konut trendlerinin değiştiğinin altını çizen İki Design Group Kurucu Ortağı Yüksek Mimar Murat Kader, “Eskiden konut alırken evin büyük olması birinci tercihimizdi. Artık bu anlayış değişiyor'' dedi.

Konutta yeni trend: Modern teknoloji ve doğal yaşam!

Büyük kentlerde aşırı kalabalık ve yoğun şehirleşme yeni lokasyonlara yönelim sağladı. Metropellerde yaşayanlar hem çağdaş ve modern bir yaşam, hem de toprağa basıp yeşile dokunarak yaşamak istiyorlar.

İnşaat sektöründe yeni trend! Bu binalar deprem riskini ortadan kaldıracak!

Consera Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Melih Şimşek, bir binanın öldürmeyecek ve sürdürülebilir olması için yüzde 20'nin çelik olmasının yeterli olduğundan bahsederek yeni trendin artık çelik evler olduğunu açıkladı. 

Konutta yeni kriz patlak verdi: Konut kredilerine sınır geliyor!

Konut sektöründe gündemden düşmeyen kredi konusunda yeni kriz patlak verdi. Geçtiğimiz gün Bakan Şimşek konut kredileri için verdiği sıkılaşma mesajının ardından gözler konut piyasasına çevrildi. 

Ev sahipleri 'Boş Ev Vergisi'ne de çözüm buldu! Yeni trend eşyalı kiralık daire!

Son günlerde gündemden düşmeyen "Boş ev vergisi" konusunda yeni gelişmeler yaşandı. Ev sahipleri henüz şartları bile belli olmadan boş ev vergisine yakalanmamanın yolunu eşyalı kiralık dairede buldu. İşte detaylar...

Altın ve dolar ikinci turda ne olacak? İslam Memiş yeni trendi açıkladı! Görenlerin ağzı açık kaldı!

Piyasaların gözü 14 Mayıs seçimlerine çevrilmişti. Seçim sonrası altın ve dolar kurunda hareketlilikler görülürken, Altın ve piyasa Kahini İslam Memiş, ikinci turda altın ve doların nasıl olacağını açıkladı. İşte yeni trend...

Aman dikkat! Dolandırıcılıkta yeni trend “istihdam dolandırıcılığı!"

Sürekli yeni yöntemler geliştiren dolandırıcıların yeni numarası “pes!” dedirtti. Farklı sektörlerden istihdam  dolandırıcılığı adlı yeni bir dolandırıcılık türüyle ilgili haberler gelirken, bu kez insanların iş umudunu kullanıyorlar. İşlerini pervasızca yapan dolandırıcılar, olmayan işler için otel

Konutta yeni müjde! İkinci el konut için de çalışma başlıyor!

Orta gelir grubunun konut sahibi olmasına yönelik “Yeni Evim Kampanyası”nın duyurulmasının ardından, Bakan Kurum, yeni müjdeyi açıkladı; “İkinci el konutta da olabilir.”

Ev fiyatları uçtu! Gayrimenkulde yeni trend hisseli konut almak

Fahiş şekilde artan ev fiyatları sebebi ile emlak sektöründe yeni bir yöntem ortaya çıktı. Artık insanlar, arsa satışlarında genellikle görülen hisseli konut satışlarını tercih ediyor. İşte detaylar…

Yeni trend ‘Home Connect’ Yapay zeka beyaz eşya ile birleşti

Kamera kontrollü pişirme özellikli fırın ve akıllı buzdolabı hayatınızı kolaylaştıracak. Yeni nesil yapay zeka ve loT teknolojisini (internete bağlanan cihaz) barındıran ürünler artık ev yaşamını kolaylaştırdığı için vazgeçilmez ürünler arasında yer alıyor.

Yabancıların konutta yeni gözdesi Milas oldu! Satılık ve kiralık ev fiyatları tavan yaptı! 

Realtyplus Franchising A.Ş Kurucu Ortağı Özhan Carda, Bodrum'dan sonra yatırımcıların yeni gözdesinin Milas olduğuna dikkat çekerek, Milas’ta son bir senede kira yükseliş oranının yüzde 50, satılık evlerin metrekare birim fiyatlarının ise yüzde 130 yükseldiğini belirtti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması: Konutta yeni müjdeler vereceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada TOKİ eliyle 1 milyon 100 bin konut ürettiklerini ve 3 milyon konutun dönüşümünü tamamladıklarını söyleyerek, yakında bu konuda yeni müjdeler vereceklerini söyledi.

Hazine uygun şartlarla arazi verecek, vatandaş evini yapacak! Konutta yeni model geliyor!  

Konutta yeni model hayata geçiriliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hazine'nin vatandaşa arsa satacağını, vatandaşa burada ev inşa etme imkanı tanınacağını belirtti. 

Kiralamada yeni trend evlerde konaklama oldu!

Dünyada her geçen gün hızla değişen ve gelişen trendlerden biri de kısa dönem ev kiralama oldu. Söz konusu trend, Avrupa ülkeleriyle beraber Türkiye’de de yaygın olarak kullanılıyor. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Konutta yeni KDV sistemi fiyat avantajı sağlayacak mı?

Hayallerindeki konuta kavuşmak isteyenlerin yüzünü güldüren konutta yeni KDV sistemi fiyat avantajı sağlayacak mı? İşte detaylar...

Konutta yeni trend Haberi

Konutta yeni trend

Sözcü'de yer alan habere göre; İki Design Group Kurucu Ortağı Yüksek Mimar Murat Kader, “Eskiden konut alırken evin büyük olması birinci tercihimizdi. Artık bu anlayış değişiyor. Ortalama büyüklükteki 1+1 daireler bile insanlara büyük gelmeye başladı. Eskiden 45-50 metrekare olarak tasarladığımız 1+1’leri vatandaştan gelen talep doğrultusunda artık 38-42 metrekareye indiriyoruz. Bu da 1+1 fiyatlarında 50 bin TL’ye yakın indirimi beraberinde getiriyor” dedi.


Bundan kısa bir süre öncesine kadar 3+1, 4+1'lerin rağbet gördüğü piyasada yeni trend ufaltılmış 1+1'ler… İstanbul'da Piyalepaşa, Emaar Square ve Vadi İstanbul gibi çok sayıda önemli projede imzası bulunan İki Design Group Kurucu Ortağı Yüksek Mimar Murat Kader, gayrimenkul sektöründe metrekarelerin ufaldığını ifade ederken, bu yönde vatandaştan gelen talebin konut arzını da yeniden şekillendirdiğinin altını çizdi.


2+1 DAİRELERDEN...