25 / 04 / 2024

konuut kredileri faizi engeller mi

konuut kredileri faizi engeller mi

Konut kredisi faiz oranları gayrimenkul sektörünü ciddi anlamda etkilemektedir. Gayrimenkul sektörü artan yatırımlarla altın çağını yaşasa da alıcıya temkinli davranması gerektiğini de gösteriyor. Konut kredileri, faizi nasıl etkiliyor?

Ekonomiye güven kredileri artırdı!

Darbe girişimine kalkan olan Türk halkının ekonomiye duyduğu güven kredileri artırdı.15-21 Temmuz'da krediler 27.4 milyar artışla 1.6 trilyona çıktı. Reel sektör, gıdadan tekstile, teknolojiden inşaata kadar satışın durmadığını, yatırım planlarının sapmadığını bildirdi.

Moody’s, ev kredileri notu için 130 milyon dolar ödedi!

Moody’s, mortgage kredileri için çıkarılan bazı kâğıtlara hak etmediği notlar verdiği gerekçesiyle California Emeklilik Fonu’yla 130 milyon dolar ödeyerek anlaşmayı tercih etti.

Emlak vergisinde gecikme faizi alınmayacak!

Vergi Usul Kanunu kapsamında kendiliğinden verilen beyannameler üzerinden tarh ve tahakkuk ettirilen vergilerin tamamı ile Yİ-ÜFE tutarının, belli bir ödeme planı kapsamında ödenmesi şartıyla gecikme faizi ve vergi cezalarının tamamı alınmayacak.

Emay İnşaat'ın 5. kupon faizi yüzde 3,4261!

Emay İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. 25 milyon TL nominal değerli ve TRSEMAY41711 ISIN kodlu tahvilimizin bugün geçerli olmak üzere 5. Dönem kupon faizi yüzde 3,4261'dir.

Emlak vergisi gecikme faizi hesaplama 2016!

Emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında, ikinci taksitleri ise Kasım ayında ödenecek. Bu sürelerin kaçırılması durumunda gecikme faizi uygulanıyor. İşte emlak vergisi gecikme faizi hesaplama 2016 formülü..

Emlak vergisi gecikme faizi 2016!

2016 yılı Mart ayı itibariyle emlak vergisi ödemeleri başladı. Verginin ödenmemesi halinde gecikme zammı uygulanıyor. Peki, emlak vergisi gecikme faizi 2016 ne kadar?

2015'te bireysel kredilerin yüzde 36'sını konut kredileri oluşturdu!

Geçen yıl sonu itibarıyla bireysel kredilerin yüzde 38'ini ihtiyaç kredileri, yüzde 36'sını konut kredileri, yüzde 19’unu kredi kartları ve yüzde 7’sini taşıt kredileri oluşturdu.

Teknik Yapı 100 dairede faizi sıfırladı!

Teknik Yapı'dan, 'fırsatdolu' yılbaşı sepeti... Teknik Yapı, İstanbul Halkalı'daki Metropark projesinde kalan 100 daire için faizi sıfıra çekti. Peşin alımlarda da yüzde 15 indirim yapılıyor.

Konut kredisinde temerrüt faizi ve gecikme faizi!

Konut kredisi kullanan tüketicilerin ödemelerinde temerrüde düşmesi ve ödemelerini geç yapması halinde taksitlerine faiz yansıtılıyor. Peki, konut kredisinde temerrüt faizi ve gecikme faizi nasıl hesaplanır? İşte yanıtı..

Tapu harcı gecikme faizi!

Gayrimenkul devir ve iktisaplarında tapu harcı, emlak vergisi değerinden az olmamak üzere, beyan edilen devir ve iktisap bedeli üzerinden hesaplanıyor. Peki, tapu harcı gecikme faizi nedir? Nasıl hesaplanır?

Emay İnşaat'ın 3'ncü dönem kupon faizi yüzde 3,6879!

Emay İnşaat Taahüt Sanayi ve Ticaret 25 milyon TL nominal değerli ve TRSEMAY41711 ISIN kodlu tahvilimizin 21.10.2015 tarihinden geçerli olmak üzere 3. Dönem (91 gün) kupon faizi yüzde 3,6879.

İngiltere’de konut kredileri Ağustos'ta 3,4 milyar sterline yükseldi!

İngiltere Merkez Bankası’nın (BOE) açıkladığı verilere göre konut kredileri ağustos ayında 3,4 milyar sterline yükseldi. Temmuz ayında konut kredileri 2,8 milyar sterlin artış göstermişti.

Site aidatı gecikme faizi 2015!

Konut sitelerinde ortak alanların bakım, onarım ve temizlik gibi işlerin giderleri kat malikleri tarafından tahsil ediliyor. Peki, ödeme gecikirse ne kadar faiz uygulanır? İşte site aidatı gecikme faizi 2015..

konuut kredileri faizi engeller mi Haberi

konuut kredileri faizi engeller mi

Konut kredisi faiz oranının yüzde 1’ in altına düşmesi hem alıcı hem de yatırımcı için mutlu bir haber. Bankalar için önemli kriterlerden olan taksitlerin zamanında ödenmesi, yatırımcı ve alıcının konut kredisini almadan önce detaylı bir araştırma yapmasını desteklemektedir. Ayrıca, konut kredisi kullanırken de deprem sigortası DASK da yaptırmak gerekir. Deprem sigortası tutarı da satın alınan dairenin metrekaresi ve bulunduğu bölge riskine göre değişiklik...