29 / 03 / 2024

Konya cami restorasyonu

Konya cami restorasyonu

Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir açıklama yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya genelinde tarihi mirasa sahip çıkmak için yoğun olarak çalıştıklarını belirtti.

Konya'da belediyenin eğitim için verdiği dükkanlar emlakçı ve çaycılara kiralandı!

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ibadet ve eğitim amaçlı verdiği dükkanları cami derneğinin ticareti amaçlı kullanıma açtığı ve çaycıya, emlakçıya kiraladığı belirlendi. Sayıştay, derneğin dükkanları amacı dışında kullandığını belirtti.

TOKİ Konya Cihanbeyli 210 konut ihalesi yarın!

Konya İli, Cihanbeyli İlçesi, Bahçelievler Mahallesi 210 Konut ile 1 Adet Ticaret (3 Dükkanlı) ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Konya 126 konut ihalesi yarın!

Konya İli Tuzlukçu İlçesi 126 Konut ile 1'er Adet Cami ve Ticaret Merkezi İnşaatları Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

Yalova'daki Gazi Minareli Cami'nin restorasyonu tamamlandı!

Üzerinde taşıdığı kurşun ve top mermileri izleriyle Yunan işgalinin acılarını yansıtan Yalova Güneyköy'deki tarihi cami, restorasyondan sonra tekrar ibadete açıldı.

TOKİ'den Konya'ya 210 yeni konut müjdesi!

Konya İli, Cihanbeyli İlçesi, Bahçelievler Mahallesi 210 Konut ile 1 Adet Ticaret (3 Dükkanlı) ve 1 Adet Cami İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 29 Eylül 2020 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Konya 664 konut ihalesi yarın!

Konya ili Selçuklu İlçesi Ardıçlı Mahallesi 5. Etap 664 konut ve 1 adet cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 15:00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ Konya Selçuklu Ardıçlı 2. Etap ihalesi yarın!

Konya ili Selçuklu İlçesi Ardıçlı Mahallesi 2. etap 512 adet konut ,35 adet dükkan ve 1 adet cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-ihale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Konya Selçuklu 512 konut ihalesi yarın!

Konya ili Selçuklu İlçesi Ardıçlı Mahallesi 2. etap 512 adet konut ,35 adet dükkan ve 1 adet cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-ihale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Konya Meram 657 konut ihalesi yarın!

Konya İli, Meram İlçesi, Beybes Mahallesi, 657 Adet Konut ,13 Adet Dükkan ve 2 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

TOKİ Konya Meram Beybes 657 konut ihalesi 20 Mayıs'ta!

Konya İli, Meram İlçesi, Beybes Mahallesi, 657 Adet Konut ,13 Adet Dükkan ve 2 Adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 20 Mayıs 2020 tarihinde saat 15:00'de yapılacak.

TOKİ Konya Akören 219 konut ihalesi yarın!

Konya İli, Akören İlçesi, 3. Etap 219 Adet Konut ve 1 adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi ile 1 adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi ihalesi yarın saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Konya Akören 219 konut ihalesi 12 Mart'ta!

Konya Akören 3. Etap 219 Adet Konut ve 1 adet 3 Dükkanlı Ticaret Merkezi ile 1 adet Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi işi ihalesi 12 Mart 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Konya Taşkent 2. Etap ihalesi yarın!

Konya İli Taşkent İlçesi 2. Etap 142 Adet Konut 1’er Adet Ticaret Merkezi, Cami İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Konya cami restorasyonu Haberi

Konya cami restorasyonu


Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı.

Konya’nın bin kişiye düşen cami rakamlarında Türkiye’de en fazla cami bulunan şehir olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, belediye olarak Konya genelindeki tarihi eserler ile birlikte tarihi camilerin restorasyonu ve bakımı ile ilgili de çalışmalar yürüttüklerini söyledi.


Tescilli yapıların restorasyonu konusunda büyük bir gayret içinde olduklarını dile getiren Başkan Akyürek, Büyükşehir Belediyesi, Vakıflar Bölge Müdürlüğü ve diğer kurum ve kuruluşlarla tarihi mirasa sahip çıkmaya gayret gösterdiklerini ifade etti.


Sultan Selim Camii başta olmak üzere çok sayıda cami, mescit, türbe, zaviye ve eski medresede restorasyon çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Başkan Akyürek, “Kapu Camii ve Aziziye Camii ile birlikte Mevlana Türbesi civarındaki Hacıveyis ve Kışla Camilerinde, ayrıca Bulgur...