25 / 04 / 2024

Konya Çimento AŞ Genel Müdürü Kadir Büyükkara

Konya Çimento AŞ Genel Müdürü Kadir Büyükkara

ASKON'un konuğu olan Konya Çimento AŞ Genel Müdürü Kadir Büyükkara, Konya'da inşaat sektörünün Zümrüt Apartmanı faciasının ardından kaliteli betona yöneldiğini ifade etti.

Türkçimento açıkladı: Çimento sektöründe üretim yüzde 7,7, satış ise yüzde 14,4 arttı!

Çimento sektörünün öndeliğini üstlenen TÜRKÇİMENTO, bu yılın ilk yarısına dair üretim ve satış rakamlarını açıkladı. Bu kapsamda, çimento üretimi geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 7,7 artarak 36,7 milyon tona yükseldi. İç satışları ise yüzde 14,4 arttı.

Konya'da 10 bin 500 metrekarelik arazi satılacak! Kaçırmayın!

Konya İli Ereğli Belediye Başkanlığı, Konya Talatpaşa Mahallesi'nde yer alan araziyi satışa çıkardı. Söz konusu arazi 10 bin 587 metrekare alana sahip.

SPK'dan şok karar: 2 hissede 6 kişiye işlem yasağı!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Konya Çimento Sanayii AŞ (KONYA) ve Plastikkart Akıllı Kart İletişim Sistemleri Sanayi ve Ticaret AŞ (PKART) pay piyasalarındaki şüpheli işlemlere karşı harekete geçti. 

TOKİ'den Konya Meram'a tam 280 yeni iş yeri geliyor!

Yeni yatırımlar için düğmeye basan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Meram'da tam 280 yeni iş yeri inşa edecek.

Prof. Dr. Yaşar Eren'den Konya depremi açıklaması!

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yaşar Eren, Konya'da meydana gelen depremle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Konya Şükran'da kentsel dönüşümün temelleri atılıyor!

Konya Meram'a bağlı Sahibata Mahallesi'nde kentsel dönüşümün ilk temelleri  atılıyor. Proje ile 6 bina yenilenecek. 

TOKİ'den Konya Karatay'a 768 yeni dükkan!

Konya İli, Karatay İlçesi, Fevzi Çakmak Mahallesi, Konya Yeni Motorlu Küçük Sanayi Sitesi, 2.Etap 38 Adet Sanayi Yapısı (720 Sanayi Dükkanı), 4 Adet Ticari Yapı (48 Adet Ticari Dükkan), 1 Adet Giriş Takı İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ'den Konya Karatay'a 831 yeni dükkan! İhalesi yarın!

Konya İli, Karatay İlçesi, Fevzi Çakmak Mahallesi Konya Yeni Motorlu Küçük Sanayi Sitesi 1.Etap 45 Adet Sanayi Yapısı (786 Sanayi Dükkanı), 4 Adet Ticari Yapı (44 Adet Ticari Dükkan), 1 Adet Giriş Takı İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ'den Konya Karatay'a 637 yeni dükkan müjdesi!

Konya İli, Karatay İlçesi, Fevzi Çakmak Mahallesi, Konya Yeni Motorlu Küçük Sanayi Sitesi 3.Etap 33 Adet Sanayi Yapısı (616 Sanayi Dükkanı), 2 Adet Ticari Yapı (21 Adet Ticari Dükkan),1 Adet Giriş Takı İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 2 Şubat 2021 tarihinde yapılacak.

TOKİ'den Konya Karatay'a 831 yeni dükkan!

Konya İli, Karatay İlçesi, Fevzi Çakmak Mahallesi Konya Yeni Motorlu Küçük Sanayi Sitesi 1.Etap 45 Adet Sanayi Yapısı (786 Sanayi Dükkanı), 4 Adet Ticari Yapı (44 Adet Ticari Dükkan), 1 Adet Giriş Takı İnşaatı İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 12 Ocak 2021 tarihinde yapılacak.

Ahmet Ercan'dan Niğde ve Konya depremleri açıklaması!

Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Konya çevresinin yakınında Mut kırık kuşağı ve Tuz Gölü kırık kuşağı var. Niğde'nin de hemen batısından Ecemiş kırığı geçiyor ve kuzeybatısından geçen Hasan Dağı açılma çatlağı var. Bunların üretebileceği deprem büyük olmaz" dedi.

Konya’da Ağustos ayında 4 bin 21 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü 2020 yılı Ağustos ayı Konut Satışı İstatistikleri'nin açıkladığı verilere göre;Konya’da Ağustos ayında 4 bin 21 konut satıldı.

TOKİ'den Konya Meram'a 116 dükkan ve 182 ofis!

Konya İli, Meram İlçesi, Şükran Mahallesi, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi 116 Adet Dükkan ve 182 Adet Ofis İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E. İHALE) ihalesi 22 Haziran 2020 tarihinde saat 14:00'de yapılacak.

Konya Çimento AŞ Genel Müdürü Kadir Büyükkara Haberi

Konya Çimento AŞ Genel Müdürü Kadir Büyükkara

ASKON'un Cumartesi söyleşilerinin Nisan ayı konuğu Konya Çimento AŞ Genel Müdürü Kadir Büyükkara oldu. 


"İnşaat Sektörünün Genel Durumu, 2014 yılı Sonuçları ve Gelecek Beklentileri" konulu söyleşi gerçekleştiren Konya Çimento AŞ Genel Müdürü Kadir Büyükkara, inşaat sektörünün ekonominin lokomotif gücü olduğunu belirterek, Konya'nın Zümrüt Apartmanı faciası ile inşaatta kaliteli betona yöneldiğini aktardı. 


ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, program öncesinde açıklama yaparak, üyelerinin her alanda bilgilenmesini sağlamak adına söyleşi, konferans ve iş gezilerine devam ettiklerini belirtti. İşadamları olarak geleceğe yönelik p lanlar yapmalarının ve gelecekte karşılaşacakları gelişmelerle ilgili şimdiden hazırlıklı olmak için etkinlikleri sürdürdüklerini aktaran Yıldırım, 

"Şirketimizi gelecekte hangi noktaya taşımalıyız? Soruna şimdiden cevap bulmalıyız. ASKON olarak üyelerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Bunun için de farklı sektörlerdeki, bürokrasideki isimleri üyelerimiz ile buluşturuyoruz. Bu haftada inşaat...