28 / 03 / 2024

Konya'da inşaat sektörü kaliteli betona yöneldi!

Konya'da inşaat sektörü kaliteli betona yöneldi!

ASKON'un konuğu olan Konya Çimento AŞ Genel Müdürü Kadir Büyükkara, Konya'da inşaat sektörünün Zümrüt Apartmanı faciasının ardından kaliteli betona yöneldiğini ifade etti.



ASKON'un Cumartesi söyleşilerinin Nisan ayı konuğu Konya Çimento AŞ Genel Müdürü Kadir Büyükkara oldu. 


"İnşaat Sektörünün Genel Durumu, 2014 yılı Sonuçları ve Gelecek Beklentileri" konulu söyleşi gerçekleştiren Konya Çimento AŞ Genel Müdürü Kadir Büyükkara, inşaat sektörünün ekonominin lokomotif gücü olduğunu belirterek, Konya'nın Zümrüt Apartmanı faciası ile inşaatta kaliteli betona yöneldiğini aktardı. 


ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, program öncesinde açıklama yaparak, üyelerinin her alanda bilgilenmesini sağlamak adına söyleşi, konferans ve iş gezilerine devam ettiklerini belirtti. İşadamları olarak geleceğe yönelik p lanlar yapmalarının ve gelecekte karşılaşacakları gelişmelerle ilgili şimdiden hazırlıklı olmak için etkinlikleri sürdürdüklerini aktaran Yıldırım, 

"Şirketimizi gelecekte hangi noktaya taşımalıyız? Soruna şimdiden cevap bulmalıyız. ASKON olarak üyelerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Bunun için de farklı sektörlerdeki, bürokrasideki isimleri üyelerimiz ile buluşturuyoruz. Bu haftada inşaat sektörünün ve çimento sektörünün durumunu görüşmek üzere Konya Çimento AŞ Genel Müdürü Kadir Büyükkara'yı davet ettik. İnşaat sürekli gelişen ve ihtiyaç duyulan bir sektör. 


Dolayısıyla ekonominin lokomotifi konumunda. Bu anlamda konferans üyelerimiz açısından faydalı olacaktır" dedi. 

"İnsanlıkla birlikte ortaya çıkan barınma ilıtiyacı inşaat sektörünü hep canlı tuttu" diyen Konya Çimento AŞ Genel Müdürü Kadir Büyükkara, şunları kaydetti: "Çok çeşitli aşamalardan bugüne ulaştı, sektör. Şu anda 200'e yakın sektörle iç içe çalışıyor, çimento, beton, demir en başta gelse de 200'e yakın sektörle iç içe geçmiş durumda. 


Bu anlamda sektörün daha çok gelişmesi ekonomiyi canlı tutacağı gibi istihdam noktasında da önemli katkı sunacaktır. İnşaat, herkesin bildiği gibi lokomotif sektördür. Ekonominin gelişme trendini etkileyen sektördür. 


Onun için bu alana büyük önem veriliyor." Çimento sektörünün de gelişen inşaat sektörü içinde üretiminin artığını ifade eden Büyükkara, "Dünyada 4,2 milyar ton çimento tüketimi var. 

Türkiye tüketimde 6. sırada. 2013 yılında 71 milyon ton üretim gerçekleştirildi. Otellerin, organize sanayi bölgelerinin artması, kentsel dönüşümle birlikte yeni yapılaşmanın ortaya çıkması gibi faktörlerle üretime ihtiyaç arttı. Turizm sektörüyle bağlı olarak Akdeniz Bölgesi'nde çimento tüketimi yüzde 70 oranında artmıştır. 

Benzer durum Konya'da vardır. Konya'da da lıızlı yapılaşma, yeni sanayi alanları, kentsel dönüşüm ile birlikte çimento üıtiyacı artmıştır" diye konuştu. 


Büyükkara, konuşmasına şöyle devam etti: "Konya'da özellikle C25-C30 gibi kaliteli betonlara rağbet oluştu. Birinci sınıf beton kullanılmaya başlandı. Kaliteye yönelmede şüphesiz Zümrüt Apartmanı faciasının etkisi oldu. 90'dan fazla insanımızın hayatını kaybettiği facianın ardından ders çakardık ve üışaat sektörü en kaliteli betonu, en kaliteli malzemeyi kullanmaya başladı. Kaliteli beton her zaman sağlıklıdır, sağlandır. Konya Çimento olarak her zaman kaliteli betonun öneminden bahsettik. Geldiğimiz nokta itibariyle kaliteli beton algısı oluşmuş durumda. Böylece daha sağlıklı, daha sağlan yapılada oturmaya başladık. Elle beton dökümü şu aıda istisnalar dışında bitmiş dulumda. İnsanla' atık şunun farkına vadi, hiçbir şey insan canından daha kıymetli değil."


Konya Yenigün


Geri Dön